Sayfa 261/1027 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bahri kardeşim yenilen hurmaları, pardon borçları unutmuş gözüküyorsun..tüketiciler dahil her türlü borçtan bahsediyorum, büyüyemeyen ekonomide borçlar sıkıntı yaratır..

Dolar zart diye, faiz zortlaya zortlaya..neyse döviz ve faizin yarattığı sıkıntılar dengeye geldi şimdilik..sen bu şartlarda büyüyebilecekmiyiz ondan haber ver..
    Sevgili Bahri, bak ben burada, bu başlıkta büyüyemiyeceğimizi görür gibi oluyorum..

Neden mi?..her dolar düşüşünde önce bohçacılar, sonra troller damlardı buralara..

Dolar iyi düştü zirveden, şimdi gelen var mı? yok..

Onlar bile ümidi kesti anlayacağın..

2. dolar endeksi de ilerleyen günlerde ben burdayım diyecek gibi duruyor..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sevgili Bahri, bak ben burada, bu başlıkta büyüyemiyeceğimizi görür gibi oluyorum..

Neden mi?..her dolar düşüşünde önce bohçacılar, sonra troller damlardı buralara..

Dolar iyi düştü zirveden, şimdi gelen var mı? yok..

Onlar bile ümidi kesti anlayacağın..
    tv deki japonya nın faizine geçelim tarzı ekonomist yorumları gördükten sonra bizim forumun trolleri akıl küpü gibi geliyor artık

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    dolar endeksi de ilerleyen günlerde ben burdayım diyecek gibi duruyor..
    Sebep; Evet bence esas sıkıntı bu/bunlar..US 10 yıllıklar ve DXY..

Sonuç; Bunlardaki her artış içeride daha fazla dolar artışı, daha fazla faiz artışı demek..

Ne kadar direnirsen diren..

5. Ah şöyle hiç hesap ödenmeden kallavi kebabları sunan bir lokanta olsa,ye babam ye....

Bu adamlar ne yapsin şimdi.

Faiz arttirsa niye artti, arttirmasa niye arttirmadi.

Gecen bir yorum görmüştüm ve cok doğruydu. Yukselen kurun geri gelmesi cok zor amcak yukseltilen faiz gerekli tedaviyi yaptiktan sonra tekrar dusurulebilir.

Bizim asıl sıkıntımız egitim ve üretim. Betona degil, sanayiye ve tarima yatirim. Üreticiyi kimseye muhtac etmeyeceksiniz ki üretsin. İsvicrenin ortalamanin üstünde gelire sahip olanlari köylüleridir. Köylülerden urunlerini direk saticilar alir. Araya 30 tane komisyoncu giriyor 5 kurusluk domates neden 1 lira diye isyan sonra. 1 degil 2 lira direk çiftçinin cebe girse daha mı kötü? Önce üretici. Araci faso fisodur!

Alıntı Originally Posted by tunguska Yazıyı Oku
    Ah şöyle hiç hesap ödenmeden kallavi kebabları sunan bir lokanta olsa,ye babam ye....
    Neydi; bir 300 baz puan, yetmedi bir 300 daha, oda yetmedi bir 300 daha..

Şimdi ortadaki ''yetmedi bir 300 daha'' aşamasındayız..dolaylı olarak ama..

Yerken içerken düşünülmedi bunlar..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Neydi; bir 300 baz puan, yetmedi bir 300 daha, oda yetmedi bir 300 daha..

Şimdi ortadaki ''yetmedi bir 300 daha'' aşamasındayız..dolaylı olarak ama..
    Azizim derdimi şöyle anlatayım , denizcilik sektöründe gemiden kopalı uzun yıllar oldu,ofisde çalışıyorum. hareketsiz bir yaşam ,arada sıkı diyet spor iyi kilo veririm mecburen lakin son 2 yıldır tembellik yapdım ,kilo almış başını gitmiş yaşda 45 olmuş ,hanım aile hekimi sağolsun hastaneden nefret eden beni ufak tefek yamalıyor.Dedi kilo ver zaten tansiyonun sınırda,yaşında epey oldu!! durumlar vahim vesselam ,hanıma dedim tamam bu kiloyu vereceğiz mecburen ama yanarımda yanarım bu kiloyu kebabla,balıkla,baklavayla değilde kısacası amelelik yaparak aldım ,şimdi acı çekme vakti hiç olmassa geçdiğimiz 2 yılda ala ve vala ile yeseydim!! efendim diyeceğim odurki acaba küçük bir azınlık dışında yandaşlarda benim gibi ameleliklemi iştigal ettiler,bu fatura nasıl ödenecek ? kebabı yiyen sıvışıp makarna yiyenmi kusacak? Kendi adımada ah şu kiloları şıp diye verebilseydim zahmetsiz..

Sayfa 261/1027 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •