Bence Halkbank'a bir ceza gelecekse bile bu tabiri caizse "bankaya koymayacak" bir tutar olacaktır. Halkbank zaten piyasa tarafından fazlasıyla cezalandırılmış durumdadır. Artı şunu unutmayın
Halkbank USA 'de faaliyet gösteren bir US person değildir, USA 'de bir şubesi/iştiraki bulunmamaktadır. Cezaya söz konusu sayılabilecek işlemler sadece bir kişi/gruba ait işlemlerdir ve genele şamil değildir. Herhangi bir terörist grubu doğrudan/dolaylı finanse eden faaliyetler değildir. Banka kendi belge ve kayıtlarını düzgün tutmuştur, denetim sürecinde art niyetle davranmamıştır, şeffaftır.
Sizle burada "kıyas" açısından çok güzel bir örneği detaylarıyla paylaşmak isterdim, ama bence herkes kendi araştırıp bulsun ve okusun
Pakistan'lı Habib Bank Limited'in aldığı ve sonra uzlaştığı ceza, OFAC'ın denetim raporu bunlar hep kamuya açık bilgiler ve internette basit bir aramayla kolaylıkla bulunabiliyor.
Habib Bank'ın tüm olan bitene rağmen aldığı 630 mio $ lık ceza 200 küsür mio $ 'a indirilmiştir, Halkbank'ta oradaki hadiselerin yarısı bile yok.
Herkes baksın araştırsın kararını versin. (Trend yardım etme kimseye pls

) Aşırı derecede ucuz kalmış bir banka var elimizde
Orta uzun vade potansiyeli muazzam.
Yer İmleri