Sayfa 232/1032 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. TL gayet güzel direndi bugün dolara karşı ve pozitif yönde ayrıştı. Bunun nedeni TCMB'nin faizlerde sadeleştirmeye giderek gizlenmiş türde yeni bir faiz artışını devreye sokmasıdır. Daha en başta 75 baz puanlık gibi komik bir faiz artışı yapmak yerine 300 baz puanlık bir artış yapsaydı bunlar söz konusu olmazdı. Böyle yapmadıkları gibi "piyasayı seyrediyoruz" diye demeçler verip durdular ve kredibilitelerini kaybettiler, dolar kuru da bunun acısının çok kötü çıkardı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Yabancı finansal medyada aynen şöyle bir yakıştırmada bulunup durdular: "TCMB ile CB Erdoğan; forex treyderleri için bulunmaz nimettir."
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Düşünün, bir ülkenin para birimi devasa şekilde değer kaybedip duruyorsa ve o ülkenin merkez bankası hiç bir icraatta bulunmayıp "merak etmeyin, biz seyrediyoruz" diye demeçler veriyorsa, artı o ülkenin devlet başkanı "faizlerin artırılmasına karşıyım, ben izin vermeden TCMB faiz artıramaz" diye söylemlerde bulunuyorsa; eh forex treyderleri de bu adamların yüzünden bayram eder çünkü kurun yönü bellidir, kurun yükselmesi doğrultusunda açılacak pozisyonun (USDTRY LONG) harika kârlar getirmesi garanti edilmiştir. Bu, denizde veya gölde değil de ufacık bir fıçının içinde balık avlamaya benzer. Maalesef TR'nin başına bu da geldi. Tamamen amatör bir yönetim sergilediler ve forex treyderlerine açık çek verdiler, onlar da çekin boş kısmını kafalarına göre dolduruverdiler.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Düşünün, bir ülkenin para birimi devasa şekilde değer kaybedip duruyorsa ve o ülkenin merkez bankası "merak etmeyin, biz seyrediyoruz" diye demeçler veriyorsa, artı o ülkenin devlet başkanı "faizlerin artırılmasına karşıyım, ben izin vermeden TCMB faiz artıramaz" diye söylemlerde bulunuyorsa; eh forex treyderleri de bu adamların yüzünden bayram eder çünkü kurun yönü bellidir, kurun yükselmesi doğrultusunda açılacak pozisyonun (USDTRY LONG) harika kârlar getirmesi garanti edilmiştir. Bu, denizde veya gölde değil de ufacık bir fıçının içinde balık avlamaya benzer. Maalesef TR'nin başına bu da geldi. Tamamen amatör bir yönetim sergilediler ve forex treyderlerine açık çek verdiler, onlar da çekin boş kısmını kafalarına göre dolduruverdiler.
    bitti mi sence bu hareket yoksa cali altina mi saklandilar..

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Citi 1.5 milyar dolar gibi uçuk bir ceza bekliyor yani piyasa değerinin %75 i kadar ama böyle bir cezanın emsali yok. Daha önce kesilen cezalarda ortaya çıkmış olan en yüksek başlangıç cezası (uzlaşma öncesi ceza, başlangıçta yani daha ilk etapta kesilen ceza) PD'nin %20 si kadar olmuştu ve uzlaşma sürecinde yarı yarıya düşürülüp PD'nin %10'una indirilmişti. Not edelim, bu ceza azami ceza idi yani bugüne kadar kesilmiş en yüksek ceza idi. Hatta aktiflere oranlandığında aktiflerin binde 4'ü gibi ortaya çok daha düşük bir oran çıkıyordu. Bu 2 rakamı baz alırsak, ilkinde uzlaşılmış ceza 200 milyon dolar çıkıyor; ikincisinde ise 300 milyon dolar.
    Bence Halkbank'a bir ceza gelecekse bile bu tabiri caizse "bankaya koymayacak" bir tutar olacaktır. Halkbank zaten piyasa tarafından fazlasıyla cezalandırılmış durumdadır. Artı şunu unutmayın

Halkbank USA 'de faaliyet gösteren bir US person değildir, USA 'de bir şubesi/iştiraki bulunmamaktadır. Cezaya söz konusu sayılabilecek işlemler sadece bir kişi/gruba ait işlemlerdir ve genele şamil değildir. Herhangi bir terörist grubu doğrudan/dolaylı finanse eden faaliyetler değildir. Banka kendi belge ve kayıtlarını düzgün tutmuştur, denetim sürecinde art niyetle davranmamıştır, şeffaftır.

Sizle burada "kıyas" açısından çok güzel bir örneği detaylarıyla paylaşmak isterdim, ama bence herkes kendi araştırıp bulsun ve okusun

Pakistan'lı Habib Bank Limited'in aldığı ve sonra uzlaştığı ceza, OFAC'ın denetim raporu bunlar hep kamuya açık bilgiler ve internette basit bir aramayla kolaylıkla bulunabiliyor.

Habib Bank'ın tüm olan bitene rağmen aldığı 630 mio $ lık ceza 200 küsür mio $ 'a indirilmiştir, Halkbank'ta oradaki hadiselerin yarısı bile yok.

Herkes baksın araştırsın kararını versin. (Trend yardım etme kimseye pls ) Aşırı derecede ucuz kalmış bir banka var elimizde
    Orta uzun vade potansiyeli muazzam.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu raporu herkesin bilgisi olsun diye buraya astığın için eline sağlık. Bir yanlış anlamayı düzelteyim: Bankanın iştiraklerinin kârı solo banka kârını aşmış değil, sadece "konsolide net kâr solo net kârı %19 gibi yüksek bir marj ile aşmış" demek istiyorlar. Bankanın 2018 1Ç solo net kârı 790M tl olurken, iştiraklerin de dahil edildiği konsolide net kâr rakamı 942M tl olmuş yani solo kârın %19 üzerinde gerçekleşmiş. Citi'nin bahsettiği işte budur yani iştiraklerin net kâra katkısı olan 152M tl nin bankanın rakamı olan 790M tl ye oranla oldukça yüksek gerçekleşmiş olması (yukarıdaki açıklamada 152M tl nin 790M tl den büyük olduğu anlamı çıkıyor ki böyle bir durum söz konusu değildir). Bunun nedeni; iştiraklerin "özsermaye kârlılığının" bankanınkinden çok daha yüksek olmasıdır. İştiraklerden gelen kârların konsolide kârı ciddi şekilde artırması diğer bankalarda görülmeyen bir durum, yani bu durum HALKB'ye özgüdür. Citi de benim gibi düşünüyor ve solo bankanın kârına değil de konsolideye bakın diyor ve konsolide rakamları gayet olumlu görüyor.
    Dogru diyorsun sn. TREND. Hizli gectigim icin "than that of" kismini sadece "than" olarak gormusum. 35 sayfayi tam okuma imkanim olmadi, cok fazla data var, vakit aliyor. Yarin bakacagim detayli.

Bu arada "yabancilar icin konsolide onemli" gorusunu de Citi teyit etmis oldu.

7.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    bitti mi sence bu hareket yoksa cali altina mi saklandilar..
    Çalı altına saklanmak zorunda kaldılar. Baksana sadeleştirilmiş çok kısa vadeli faizler %19'a kadar çıkıyor. Bu kadar faiz verirsen dolar bir yere kıpırdayabilir mi?

8.  Alıntı Originally Posted by wednesday Yazıyı Oku
    Bence Halkbank'a bir ceza gelecekse bile bu tabiri caizse "bankaya koymayacak" bir tutar olacaktır. Halkbank zaten piyasa tarafından fazlasıyla cezalandırılmış durumdadır. Artı şunu unutmayın

Halkbank USA 'de faaliyet gösteren bir US person değildir, USA 'de bir şubesi/iştiraki bulunmamaktadır
    . Cezaya söz konusu sayılabilecek işlemler sadece bir kişi/gruba ait işlemlerdir ve genele şamil değildir. Herhangi bir terörist grubu doğrudan/dolaylı finanse eden faaliyetler değildir. Banka kendi belge ve kayıtlarını düzgün tutmuştur, denetim sürecinde art niyetle davranmamıştır, şeffaftır.

Sizle burada "kıyas" açısından çok güzel bir örneği detaylarıyla paylaşmak isterdim, ama bence herkes kendi araştırıp bulsun ve okusun

Pakistan'lı Habib Bank Limited'in aldığı ve sonra uzlaştığı ceza, OFAC'ın denetim raporu bunlar hep kamuya açık bilgiler ve internette basit bir aramayla kolaylıkla bulunabiliyor.

Habib Bank'ın tüm olan bitene rağmen aldığı 630 mio $ lık ceza 200 küsür mio $ 'a indirilmiştir, Halkbank'ta oradaki hadiselerin yarısı bile yok.

Herkes baksın araştırsın kararını versin. (Trend yardım etme kimseye pls ) Aşırı derecede ucuz kalmış bir banka var elimizde
    Orta uzun vade potansiyeli muazzam.
    Dört dörtlük bir açıklama olmuş. Eline emeğine sağlık. O kadar güzel özetlemişsin ki ilave edilecek veya düzeltilmesi gereken bir tarafı filan yok. Benim analizim geçmişteki emsallere dayanmaktadır, özelliklede rekor ceza alan BNP Paribas'a.

Sayfa 232/1032 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •