Fon ile alakalı fikrim olmadığı için gerçekten merak ediyorum... Şu karamsar günlerde karşıma çıkmış bir Fon ancak belki de beyaz yaka yatırım için doğru bir yol olabilir.
Devir teknoloji devri... Tabi bu hisseler dünyanın en büyük markaları olsa da temettüsü ıvırı zıvırı nasıldır, ileride getirisi mi olur götürüsü mü bilemediğimden şuan araştırma aşamasındayım... Fakat kafama yattı gibi bu iş. Büyük miktar olmasa bile BES için kesilen paramı buraya aktarabilirim.
Yazdıklarımın Hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi değildir.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yanlis hatirlamiyorsam MMM Vanguard'in high div etf'inde tutuyor tum parasini.
Her sene %4 unu (market cap) satip yiyor veya yiyemedigi zaman bagis yapiyor.
Syg,
Teşekkürler Sayin Dudu
Bu tip bir fon dedigim gibi kafama yatti sayilir. Ben şu anki birikimimden daha cok aylik kesilen 300liralik Bes parami bu gibi bir fona aktarma kafama yatti. Bes yil olmadigindan daha bir sure daha bekleyecegim ancak bu 56 yas muhabbeti Besi tamamen gozumde bitirdi. Parasini tutmasini bilene Vakit kaybindan baska bor sey degil.
Yine de tavsiyenize uyarak en uygun etf arayisina baslayacagim
https://investor.vanguard.com/etf/profile/VYM
Sanirim sunda tutuyor..
Icerigini de gorebiliyorsunuz buradan.
ETF lerin avantajlarini da anlatmis bu sitede.
Syg,
Build a fully diversified portfolio with just 4 ETFs
Although we have more than 70 ETFs to choose from, these 4 total market ETFs—when used in combination—cover nearly all aspects of the U.S. and international stock and bond markets. This level of diversification can help reduce your overall investment risk while making it easier to manage your portfolio.
Yas ilerledikce yasiniza uygun dogru karisimi yapabilirsiniz...
Syg,
Yer İmleri