Sayfa 540/1027 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550590640 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,313 - 4,320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Valla bana ters .Benim gibi düşünenlerle beraber bu memleketi suriyeye çevirmeye kalkanlara ne iyi ettiniz hoşgeldiniz demeyeceğiz elbet.Memleket suriyeye dönmeden bizler de elimizden geleni yaparız.Madden manen burdayım,eh elbet yalniz değilimdir.Bir şeyler yaparız gelenlere elimizden geldiğince.Ben madden manen bir yere gitmem,gidemem,beceremem de,mutlu da olamam.Bu topraklar hiç istila altında uzun süre yaşamadı.Bundan sonra da yaşamaması için bizler de elimizden geleni yaparız.Evi şundan sattım bundan sattım zarar ettim falan olayı ,o günler gelirse aklımın köşesinden geçmez.Atina ya falan gidip bodrum katında da yaşamam ben.Evim 250 bin dolar etmez))))))))))),ama ben 20 yıldır aynı şehirdeyim,10 yıldır aynı evdeyim.Evimi falan satmam ,bir yere gitmem,paramı da yollamam.

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    İthalat, ihracat ve diğer kambiyo işlemlerinde döviz veya Türk parası kaçırmak kastıyla muvazaalı işlemlerde bulunanlar, yurda getirmekle yükümlü oldukları veya kaçırdıkları kıymetlerin rayiç bedelinin yüzde kırkı oranında idari para cezasıyla cezalandırılırlar. Bu fiilin teşebbüs aşamasında kalması halinde verilecek ceza yarı oranında indirilir.

Bu kanunda kaçırmak ve hile den bahsediliyor. Normal vatandaşın ve şirketlerin vergisi ödenmiş dövizlerini yurtdışına çıkarmasında sorun yoktur heralde?
    Benim o alıntıdan anladığım; vatandaşın 10bin, 100bin hatta milyon dolarının peşinde değiller.

Şu kasasında milyonlarca dolar ama varlıklarını yurtdışına taşıyıp sonra da bankalardan yapılandırma isteyenler sanırım hedeftekiler. 2-3 tane büyükçesi yaptı diye ufakçalar da arkalarından kuyruk olup aynısını yapayım derlerse tokatlanacaklar.

"...yurda getirmekle yükümlü oldukları veya kaçırdıkları kıymetlerin rayiç bedelinin yüzde kırkı oranında ..."

Yani 'bankaya borcun var ödemekle yükümlüsün, e cebinde paran da var o zaman nereye gidiyorsun hemşerim heeeyyyy' demişler gibi sanki.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    BUZDOLABINDAN ALDIK BUZLARI DOLARIN ALTINA SÜRDÜK
    MERKEZ BANKASI DOALRIN ALTINI SOĞUTUYO
    çok güzel bir yorum olmuş..
    merkez bankamız , doların ateşini düşürmeye çalışıyor.
    yalanlarla ne kadar doları tutacaklar bende merak etmeye başladım.
    2 haftada % 5 faiz artışı doları tutacağını sanmak tek kelime ile ......... DİR.
    üretici faiz olarak bankalara % 8 faiz öderken, iki gün önce işbankasına sorduğumda % 24 ödüyorsunuz demişlerdi.
    şimdi yeni faizide ilave edecekler.
    batan üretici banka önünde protesto yapıyor, faizi % 300 artmış durumda ,
    bu üreticinin suçu ne ?
    abbas meydanlarda faiz lobisinin kucağına oturmayacağız diyor ama gerçekte direk dansına başlamışlar.
    faizi artırarak yerli üreticiyi iflas sürüklersin.
    doları da TUTAMAZSIN, o değerine gelecek..

4. mb nın dün yaptığı hamlenin yabancı kuruluşlardaki olumlu etkisi görülmeye başladı güvenilirliğini geri kazandı yorumları yapılıyor ! böylece liranın değer kaybı üzerindeki '' mb faiz artıramaz '' yükü büyük ölçüde alınmış oldu ! bundan sonra politika duruşundan büyük bir sapma olmazsa diğer gelişmekte olan ülkelerden çok fazla ayrışmayız diye düşünüyorum ! yatırım tavsiyesi değildir

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yahu bu kadar eleştiri üstüne, "ingilizcesi olanlar için" gibi aklınca ironik, alaycı bir mesaj yazmak nasıl bir kafanın ürünüdür sn bora?

geçenlerde "bir süre yazmayacağım" dediniz, yazmaya devam ettiniz.. bugün "bu başlık artık çekilmez bir yer haline geldi" dediniz. bu kadar eleştiri aldınız. ve ama fakat.. hala burada ve yazıyorsunuz.. hala aklınızca ortaya karışık laf sokuyorsunuz.

allah aşkına nedir sorununuz? burayı sabote etmek mi amacınız?
    Tadında bırak shorts..

Fazlası anlamsız.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    16 yıldır aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz. seçimi kazanırsa gene faiz enflasyonun sebebidir diye bağırmaya başlar. yabancılarda güven öyle kolay kolay geri gelmez. önümüzdeki yıllarda en güvenli limanların nereleri olacağı belli.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/20...r-miydi/418637

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla iktidar yanlış işler yapıyor.Ekonomi çok ama çok kötü.Gelecekte de pek iyi şeyler görmüyorum.Bu inşaat ekonomisi devam ederse batarız.Bunlara eyvellah ,ben de defalarca yazdım.Ama son yazılanlara kendi adıma katılamam.Ben bu topraklarda doğdum burda öleceğim.Öyle gavur ellerine ne kendim giderim ne de bir lira para yollarım.Ben hem paramı iyi kötü bu sistem içinde, hem de bu memlekette tutarım.Batarsam da batayım,başka alternatifler bana uymaz.Aklıma uymayan şeylerle mücadele etmek başka gavur illerine madden manen gitmek başka.Yapanın kararı kişiseldir saygı duyarım ,ben yapmam ,doğru bulmam.Bu memleketin çok kazığını yedim ama bu toprakların insanıyım,başka memleketler ne bana ne parama uymaz.Devlet el koyarsa da koysun ,o kadar uzun boylu değil bence.
    dandik devletlerin başına mankafaları getirip, o ülkelerde güveni sarsıp, varlıkların kendi ülkelerine kaçmasını sağlamak büyük devletler için gayet kârlı bir iştir. tabii burada "büyük devlet" deyimi olumlu bir ifade değildir, çünkü bir devlet ne kadar büyük bir devletse o kadar büyük bir pisliktir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Tadında bırak shorts..

Fazlası anlamsız.
    Bence de anlamsız gereksiz yere abartmak.Haklısınız.Sn BORA YAŞAR kendi özeleştirisini yapacak kıratta bir insan ,ben yazılarından böyle algılıyorum.

Sayfa 540/1027 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550590640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •