Sayfa 599/1027 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609649699 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,785 - 4,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Genel bir yanılsama var dolar sadece amerikanın parası sanılıyor amerika da aynı bizim durumumuzda FED denen bir bankaya bağımlı.Biz de altını ,petrolü dolarla fiyatlayarak ,her anlaşmamızı,dolarla yaparak,ihracatımızı ithalatımızı dolarla yaparak her yönden kendimizi FED e bağlamış durumdayız.FED in ise bir kuruş borcu yok tüm dünyadan alacaklı))))))) En sağlam banka.Sahipleri de dünyanın en zenginleri.Ha onlar bir gün dolar sistemini değiştirmeye karar verirler elektronik paraya geçmeye niyete ederlerse o zaman dolar rezerv para olmaktan çıkar.O zamana kadar dolar dünyasında yaşamaya devam ))))))))

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın ahmetg ons altında 2000 yılında pik yaptı o zamandan beri düşüyor.Altının sonu geldi diyen var mı.Dolar son 3 yıldır tl karşısında acaip arttı.Bu trend devam edecek.Dolar tüm dünya paralarına karşı değer kazanacak.O trend yeni başladı.Nedenine gelince doların sahipleri oyun planını bu ara böyle kurdular.Görürsünüz bir müddet her türkiyeye geldiğinizde size her şey daha ucuz gelmeye başlayacak.Zaten 3 yıldır farketmişsinizdir bunu.
    su anda esim Turkiyede bende sonradan yanina gidicem onun demesine gore cok az bir ucuzlama var gecen seneye gore

taksiye biniyor kuafore gidiyor falan ve dolara gore evet ucuzlamayi hissediyoruz ama cok fazla degil. Yani sunu soylemek istiyorum TL olarak dusunurseniz kafa karisir ben global olarak dusunuyorum ve bu dusus hep vardi son 20-30 yildir. Birde su sonucu cikardim ben, Turkiyede enflasyon gercekten cok yuksek.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    su anda esim Turkiyede bende sonradan yanina gidicem onun demesine gore cok az bir ucuzlama var gecen seneye gore

taksiye biniyor kuafore gidiyor falan ve dolara gore evet ucuzlamayi hissediyoruz ama cok fazla degil. Yani sunu soylemek istiyorum TL olarak dusunurseniz kafa karisir ben global olarak dusunuyorum ve bu dusus hep vardi son 20-30 yildir. Birde su sonucu cikardim ben, Turkiyede enflasyon gercekten cok yuksek.
    Global olarak da dolar uzunca bir süre değer kazanacak.FED her toplantıda faiz artırıyor.Doların değeri artacak bence.

4. Doların öldüğü bir ortamda en son dert edeceğimiz şey doların ölmüş olmasıdır, çünkü ya asteroidlerden biri dünyaya çarpmış ya da nükleer savaş çıkmıştır.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tunguska Yazıyı Oku
    Her şeyi geçdim 1990lı yıllarda,2000 lerin başında Türkiye Tarımda,hayvancılıkda belli ölcüde kendine yeten bir ülkeydi,ben deniz taşımacılığı işi ile uğraşıyorum,shipbrokerim , bundan epey süre önce 2010 yılında bana saman için navlun sormuşdu hububat ithal eden bir şirket (o şirketki buğdayı bile belli ölçülerde ithal ederdi 90lı yıllarda, çoğunluğu iç piyasadan temin ederdi),şaşırmış ve bunun çılgınlık olduğunu düşünmüşdüm keza saman havaleli bir yük , 5000 bin tonluk bir gemiye 1000 ton ancak yükleyebilirsiniz, o zaman Odessa/Samsun olarak navlun sorulmuşdu ve sadece gemi taşıma bedeli en az 50-60 bin dolardı....şu an et,ekmek aklınıza ne gelirse dışarıya bağlıyız bu korkunc bir durum ,geçdim telefon,bilgisayarı ,yediğimin içtiğimiz tarım üretimi tahrip edildi üstüne bunca borc. Türkiyenin gecdiğimiz 16 yılı herhalde ileride çok konuşulacak ve önümüzdeki yıllarda korkunc acılar çekeceğiz gibi geliyor bana,heleki ip üstünde bir coğrafyada umarım iş ülke bütünlüğüne kadar gitmez..
    bir arkadas gormus Carrefour da Ukrayna dan ithal edilmis yogurt varmis

sirf meraktan gidip bakicam Turkiyeye geldigimde

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    fed faizi yüzde kaça kadar arttıracak sizce, bir öngörünüz var mı?
    esasinda bu soru benide ilgilendiriyor

FED faizi artirdikca TR nin eurobond fiyatlari duser degilmi? Yanlis mi dusunuyorum?

Su anda 2045 Eurobond lari senelik dolar cinsinden %7.40 veriyor, FED her faiz artirdiginda eurobond un fiyati dusecegi icin getiri yukselir tahmin ediyorum ve bekliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Genel bir yanılsama var dolar sadece amerikanın parası sanılıyor amerika da aynı bizim durumumuzda FED denen bir bankaya bağımlı.Biz de altını ,petrolü dolarla fiyatlayarak ,her anlaşmamızı,dolarla yaparak,ihracatımızı ithalatımızı dolarla yaparak her yönden kendimizi FED e bağlamış durumdayız.FED in ise bir kuruş borcu yok tüm dünyadan alacaklı))))))) En sağlam banka.Sahipleri de dünyanın en zenginleri.Ha onlar bir gün dolar sistemini değiştirmeye karar verirler elektronik paraya geçmeye niyete ederlerse o zaman dolar rezerv para olmaktan çıkar.O zamana kadar dolar dünyasında yaşamaya devam ))))))))
    Bence bu bir yanılsama. Evet ECB Yunanistan'ın zengin babası. Ama FED Amerika'nın üstün zekalı ve başarılı oğlu. Burada tam ters bir durum var. Zeki ve başarılı oğul çok sevdiği babasını yani Amerika'yı her seferinde ne pahasına olursa kurtaracaktır.

1990'larda Irak savaşından önce 200 milyar doları basıp Irak'lı komutanlara dağıtarak hiç bir direniş görmeden babasının Irak'a girmesini sağlamıştır.

2008'de yine 4.5 trilyon dolar karşılıksız dolar basıp babasına vererek babasını kurtarmıştır.

FED Amerika'nın zeki , başarılı ve sadık zengin oğludur. İleride babası emrettiğinde babasının bekası için yapamayacağı şey yoktur.

FED'in Amerika dışı ortakları da tıpkı ülkemizde tcmb'nin kamu dışı ortaklarında olduğu gibi semboliktir. FED her zaman babasının çıkarlarına göre hareket eder.

Ne yazık ki.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence bu bir yanılsama. Evet ECB Yunanistan'ın zengin babası. Ama FED Amerika'nın üstün zekalı ve başarılı oğlu. Burada tam ters bir durum var. Zeki ve başarılı oğul çok sevdiği babasını yani Amerika'yı her seferinde ne pahasına olursa kurtaracaktır.

1990'larda Irak savaşından önce 200 milyar doları basıp Irak'lı komutanlara dağıtarak hiç bir direniş görmeden babasının Irak'a girmesini sağlamıştır.

2008'de yine 4.5 trilyon dolar karşılıksız dolar basıp babasına vererek babasını kurtarmıştır.

FED Amerika'nın zeki , başarılı ve sadık zengin oğludur. İleride babası emrettiğinde babasının bekası için yapamayacağı şey yoktur.

FED'in Amerika dışı ortakları da tıpkı ülkemizde tcmb'nin kamu dışı ortaklarında olduğu gibi semboliktir. FED her zaman babasının çıkarlarına göre hareket eder.

Ne yazık ki.
    burada cevabini bulamadigim soru suydu

Insanin aklinin alamayacagi kadar cok para basildigi halde nasil oluyorda bu para basma eylemi enflasyon yaratmadi?

Cevaplar buldum kendimce ama hicbirisi inandirici gelmedi nedense

1) Basilan paralar bankadaki aciklari gidermek icinde yani bilanco makyaji yani piyasaya kredi olarak surulmedi henuz o yuzden enflasyon yaratmadi

2) basilan paralarin hemen hepsi digital di fiziki degildi

3) Fiziki ABD dolarlarinin %80 i yurtdisinda o yuzden ne kadar para basilsada ABD nin ic ekonomisindeki enflasyonu artirmiyor

Yukaridakiler benim buldugum cevaplar ama nedense bana mantiksiz geldi

Sayfa 599/1027 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609649699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •