Sayfa 294/1032 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394794 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,345 - 2,352 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bence de bilinmiyor sn. yetkisiz'in koyduklari ve iletilmesi lazim.
    Trump bununla ilgili Obama'yı suçlayan bir tweet attı, dolayısıyla devlet yetkilileri herkes biliyordur.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bankaların bono faizleri düşük değil mi? Devletin eurobondları %7.4 faiz veriyor. Devletin bonosunun riski bankalarınkindan düşük olduğuna göre banka bonolarının daha yüksek faizli olması gerekir.
    (Eurobond faizleri kaynak: https://www.isbank.com.tr/fiyatoran/...=*EUB&tip=HTML)
    Fark vadeden kaynaklanıyor sanırım, bahsettiğim eurobondlar 2038-2040 vadeli. Yine de çok iyi faiz, ABD enflasyonunun 2 dolayında olduğu düşünülürse %5 gibi bir reel getiri veriyor.
    Bu arada halkbankın bono faizi de süpermiş, %10 ne demek? Bu tahvilleri Türkiye'den almanın kolay bir yolu var mıdır? Risk sorun değil, şirketin hissesini alabildiğimize göre tahvilini de alırız ne olacak
    200 bin dolar minimum order var onlarda. Ama disarda bazi bankalar ufak meblaglari da veriyorlar kendi havuzlarindan. En son baktigimda %5 gibiydi getirileri (TTKOM, HALK, SISE, vs). %10 olmuslarsa oldukca guzel bir meblagdir. Benim hesaplarimin birinde 1 senelik CD %2 veriyor.

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bence de bilinmiyor sn. yetkisiz'in koyduklari ve iletilmesi lazim.
    Konuyu Dışişleri Bakanlığına ilettim sayın hocam...Bilgileri var...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by lidya Yazıyı Oku
    Trump bununla ilgili Obama'yı suçlayan bir tweet attı, dolayısıyla devlet yetkilileri herkes biliyordur.
    Yeni mi olaylar? Buldum tamam ayyuka cikmis, sagol.

Tesekkurler sn. yetkisiz. En dogrusu.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Cok takildin o kredi isine bence. Bankaya giren cam agacinda sadece ufak bir kozalak o. Bitpire dedi ya 450 binlik almaya gittik, 150 binlik verdiler diye.
    eski GM Süleyman Arslan'ın, Zarrab'ın vs ırzına geçmediği yetmiyormuş gibi bir de AKP Hükümetinin tamamen seçmen oylarını avlamaya yönelik bu hareketi milletin gözünden kaçmasın diye bu konuya önem veriyor ve işliyorum, atılan kazığın boyutundan ziyade amacı ve kimlere hitap ettiği önemli burada, en başta biz yatırımcılar kazıklanıyoruz, yeter artık demenin zamanı çoktan geldi de geçti bile, önüne gelen vuruyor bu bankaya, bunların hesabı sorulmalıdır, nasıl sorulacağını bilmiyorum ama artık bir şekilde sorulmalı, seçim sandığında mı sorulur yoksa genel kurulda mı bilemem, bu hissedeki yabancı yatırımcıların bu durum karşısında isyanlarda olduğu bariz, BİST'te işlem gören şirketlerin itibari için de son derece vahim bir örnektir bu
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bankaların bono faizleri düşük değil mi? Devletin eurobondları %7.4 faiz veriyor. Devletin bonosunun riski bankalarınkindan düşük olduğuna göre banka bonolarının daha yüksek faizli olması gerekir.
    (Eurobond faizleri kaynak: https://www.isbank.com.tr/fiyatoran/...=*EUB&tip=HTML)
    Fark vadeden kaynaklanıyor sanırım, bahsettiğim eurobondlar 2038-2040 vadeli. Yine de çok iyi faiz, ABD enflasyonunun 2 dolayında olduğu düşünülürse %5 gibi bir reel getiri veriyor.
    Bu arada halkbankın bono faizi de süpermiş, %10 ne demek? Bu tahvilleri Türkiye'den almanın kolay bir yolu var mıdır? Risk sorun değil, şirketin hissesini alabildiğimize göre tahvilini de alırız ne olacak
    Xetra'da işlem gören bu TR banka tahvilleri için asgari alım tutarı 200,000 dolardır Hocam, eğer en az bu kadar yatırım yapmak istiyorsanız TR menşeli büyük bir aracı kurum size yardımcı olabilir, İş Bankasının iç tahvilleri de devlet tahvillerine oranla hemen hemen iskontosuz işlem görüyor
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. Bu çok çok önemli. İnan ki Banka yönetiminin haberi bile yoktur. onları maaş ve primleri ilgilendirir. bakınız hertürlü bilgiyi ilk sizden duyuyoruz. Ne medyada ne de sosyalmedyada hiçbir bilgi yok . Bir şekilde Cumhurbaşkanına iletmek lazım. Yüksek tondan anlatır dünyaya !
    Şu anda OFAC ceza mevzusu ABD-TR arasında oluşturulmuş olan 3 ayrı ve bağımsız teknik komiteden 1 inde ele alınıyor Binbaşım, diğer 2 komite Suriye ve Irak ile ilgili, ilk toplantı ABD'de oldu 1 ay kadar önce, 2. toplantıyı da geçen hafta TR'de yaptılar diye duydum, Halk Bankası'nın ABD'de prestijli tecrübeli ve bilgili avukatları var, ek olarak bankada iç denetmen görevi yapan ABD'li bir hukuk müşavirlik firmasını görevlendirdiler, bu bahsettiğim mevzulardan haberdarlar hiç merak etmeyin

8. Konu, ciddi bir biçimde ABD medyasında tartışılmakta...Bu tartışmalar sonrası HALKB için daha elastik kararlar çıkabileceğini umuyorum...Bazı sosyal medya hesaplarında HALKB adı de geçiyor ama ciddi hesaplar değil...Ancak, konu her yönüyle konuşuluyor...

https://www.wsj.com/articles/omans-d...ame-1528652102
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Sayfa 294/1032 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394794 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •