Sayfa 724/964 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

sn.frecell
    bu ceza yeni bir ceza önceki olsa şimdiki bültende neden yer alsın.
    bu cezalar genel kurula gelmesi gerekiir
    o zaman şahıslara rucu edilmesi hemen hemen imkansızdır.
    çünkü 25 milyn lot daha dışarı verdiler
    bizler azınlıkta kalrız dlaysıyla şirkete zarar olarak yansır.
    spk.nın neden hisseleri serbest bırakmadığını vede yaptığı en iyi kararın bu lduğunu hala savunmaya devam ediyrum.
    25 milyn göstermelik bir satış lduğunu bizlerin anlaması gerekir.
    bunlar kuzu postuna bürünmüş beceriksiz ve güvenilmez ama yapacaklarımızda maalesf sınırlı

Alıntı Originally Posted by ilhan1908 Yazıyı Oku
    Esasında süreç başlasa ve bu paralar bilançoda alacak olarak gösterilse bile bizi kurtarır. Nereden bakarsanız bakın faizi ile birlikte özkaynaklara 300 milyon eklenmesi defter değerinde hisse başına 60 kuruşluk katkı yapar. Bu hissenin kabaca defter degeri olarak 1.3 tl civarına yükselmesi anlamına gelir.
    zaten alacak gözüküyor daha öncede yazdım şahıslarına ait borçları sayılgan holdinge devretmişler yani göz boyadılar.
    spk.bunu ancak tespit etmiş ben yazalı nerdeyse 6 ay lmuştur.
    neden tahsil etmiyorsun sorgusudur.

Alıntı Originally Posted by frecell1998 Yazıyı Oku
    Örtülü kazanç aktarımı yasağı
    MADDE 21- (1) Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirak
    ve bağlı ortaklıklarının; yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı
    olarak ilişkide bulundukları gerçek veya tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa
    teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel
    veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi
    işlemlerde bulunmak suretiyle kârlarını veya malvarlıklarını azaltarak veya kârlarının veya
    malvarlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.
    (2) Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirak ve bağlı
    ortaklıklarının, esas sözleşmeleri veya iç tüzükleri çerçevesinde basiretli ve dürüst bir tacir
    olarak veya piyasa teamülleri uyarınca kârlarını ya da malvarlıklarını korumak veya artırmak
    için yapmaları beklenen faaliyetleri yapmamaları yoluyla ilişkili oldukları gerçek veya tüzel
    kişilerin kârlarının ya da malvarlıklarının artmasını sağlamaları da örtülü kazanç aktarımı
    sayılır.
    (3) Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları, ilişkili taraf işlemlerinin
    emsallerine, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine uygun şartlarda
    gerçekleştirilmiş olduğunu belgelemek ve bu durumu tevsik edici bilgi ve belgeleri en az
    sekiz yıl süre ile saklamak zorundadırlar. Birinci fıkrada belirtilen ilkelere aykırılığın
    tespitinde izlenmesi gereken usul ve esaslar Kurul tarafından belirlenir.
    (4) Kazanç aktarımının Kurulca tespiti hâlinde halka açık ortaklıklar, kolektif yatırım
    kuruluşları ile bunların iştirak ve bağlı ortaklıkları, Kurulca belirlenecek süre içinde
    kendilerine kazanç aktarımı yapılan taraflardan, aktarılan tutarın kanuni faizi ile birlikte mal
    varlığı veya kârı azaltılan ortaklığa veya kolektif yatırım kuruluşuna iadesini talep eder.
    Kendilerine kazanç aktarımı yapılan taraflar Kurulca belirlenecek süre içinde aktarılan tutarı
    kanuni faizi ile birlikte iade etmek zorundadır. Örtülü kazanç aktarımı yasağının ihlali ile
    ilgili 94 üncü ve 110 uncu maddeler ile ilgili mevzuatta öngörülen hukuki, cezai ve idari
    yaptırımlar saklıdır.

94 NCÜ MADDE

MADDE 94- (1) Kurul, 21 inci maddede belirtilen işlemlerde bulundukları tespit edilen
    halka açık ortaklıklar, kolektif yatırım kuruluşları ve bunların bağlı ortaklıkları ile
    iştiraklerinden denetleme sonuçlarının Kurul tarafından belirlenecek usul ve esaslar dâhilinde
    ortaklara duyurulmasını istemeye, Kurulca belirlenen tutarın tayin edilen süre içinde iadesi
    için dava açmaya yetkilidir.
    (2) 92 nci maddenin birinci fıkrası bu madde bakımından da uygulanır.

92 NCİ MADDENİN BİRİNCİ FIKRASI

MADDE 92- (1) Bu Kanuna tabi ihraççıların, kanuna, sermaye piyasası mevzuatına, esas
    sözleşme ve fon iç tüzüğü hükümlerine veya işletme maksat ve mevzuuna aykırı görülen
    durum ve işlemleri sebebiyle sermayenin veya mal varlığının azalmasına veya kaybına yol
    açtığının Kurulca tespit edilmesi hâlinde, Kurul;
    a) 6102 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla ilgililerden aykırılıkların
    giderilmesi için tedbir almasını ve öngörülen işlemleri yapmasını istemeye ve gerektiğinde
    durumu ilgili mercilere intikal ettirmeye,
    b) Bu durum ve işlemlerin hukuka aykırılığının Kurulca tespiti tarihinden itibaren üç ay ve
    her hâlde durum ve işlemin vukuu tarihinden itibaren üç yıl içinde iptal davası ve beş yıl
    içinde butlan veya yokluğun tespiti davası açmaya,
    c) Bu durum ve işlemlerin mevcudiyetinin ilk derece mahkeme kararı ile tespit edilmesi
    veya bu karar beklenmeksizin Kurulun talebi üzerine mahkeme tarafından karar verilmesi
    hâlinde bu işlemlerde sorumluluğu bulunanların imza yetkilerini kaldırmaya, ilgililer
    hakkında suç duyurusunda bulunulması hâlinde, yargılama sonuçlanıncaya kadar ilgilileri
    görevden almaya ve yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar görevden alınan yönetim
    kurulu üyelerinin yerine yenilerini atamaya,
    yetkilidir.

VE 110 UNCU MADDE

Güveni kötüye kullanma ve sahtecilik
    MADDE 110- (1) Aşağıdaki fiiller güveni kötüye kullanma suçunun nitelikli hâlini
    oluşturur; ancak bu durumda 5237 sayılı Kanunun 155 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre
    hükmolunacak ceza üç yıldan az olamaz:
    a) Yatırım kuruluşuna, 58 inci madde kapsamındaki fon kuruluna ve 59 uncu madde
    kapsamındaki teminat sorumlularına; sermaye piyasası faaliyetleri sebebiyle veya emanetçi
    sıfatıyla veya idare etmek için veya teminat olarak veya her ne nam altında olursa olsun,
    kayden veya fiziken tevdi veya teslim edilen sermaye piyasası araçları, nakit ve diğer her türlü
    kıymeti kendisinin veya başkasının menfaatine satmak, kullanmak, rehnetmek, gizlemek veya
    inkâr etmek
    b) Yönetim, denetim veya sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız olarak ilişkili
    bulunduğu diğer bir teşebbüs veya şahısla emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyat, ücret ve
    bedel uygulamak gibi örtülü işlemlerde bulunarak halka açık ortaklıkların kârını veya mal
    varlığını azaltmak
    c) Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirak ve bağlı
    ortaklıklarının, yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak
    ilişkide bulundukları gerçek veya tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri,
    ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel, şartlar
    içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde
    bulunarak kârlarını veya malvarlıklarını azaltmak veya kârlarının veya malvarlıklarının
    artmasını engellemek
    (2) Yatırım kuruluşu, 58 inci madde kapsamındaki fon kurulu ve 59 uncu madde
    kapsamındaki teminat sorumluları bünyesinde tutulan kayıtları bozan, yok eden, değiştiren
    veya erişilmez kılan kişiler, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne
    kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak 5237 sayılı Kanunun belgede sahtecilik
    suçuna ilişkin hükümlerinden mahkûmiyete bağlanan kanuni sonuçlar, bu suçtan mahkûm
    olanlar hakkında da uygulanır.
    (3) Birinci fıkranın (b) ve (c) bentleri kapsamına giren güveni kötüye kullanma suçunu
    işleyen kişi, etkin pişmanlık göstererek 21 inci maddenin dördüncü fıkrasında yer alan
    ödemenin yanı sıra bunun iki katı parayı Hazineye;
    a) Henüz soruşturma başlamadan önce ödediği takdirde, hakkında cezaya hükmolunmaz,
    b) Soruşturma evresinde ödediği takdirde, verilecek ceza yarısı oranında indirilir,
    c) Kovuşturma evresinde hüküm verilinceye kadar ödediği takdirde, verilecek ceza üçte
    biri oranında indirilir.
    spk.bunları yapmaz şimdiye kadar bir örnek yk.
    keske hisselerin satışı müsaadesi yerine yukarıdaki maddelerin işletilmesini talep etseydik
    Son düzenleme : cinali; 20-06-2018 saat: 21:54. Sebep: İLAVE

4. Hocam yanlis anladiniz ceza yeni...

Fakat eski 250 milyonluk cezaya karsi sirketin yk tarafindan hukuki olarak girisim yapmadigindan verildi.

Ikincisi ceza sirkete degil bireylere verildiginden bana gore gk da oylanmasina gerek yok. Ki zaten olsaydi spk altina not duserdi. Bknz onceki sirkete verilen cezalar

25 milyon+5 milyonun gostermelik olmadigini dusunuyorum. Ileride gorecegiz...

Sirketin normal bir hisse gibi gozaltindan cikip islem gormesinin butun cezalarinin ve kisitlamalarinin kalkmasinin lehimize olacagini dusunuyorum...

Artik normal bir hisse olsun... Zaten su akar yolunu bulur

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

5.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    spk.bunları yapmaz şimdiye kadar bir örnek yk.
    Artogu incelemenizi tavsiye ederim

6.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    zaten alacak gözüküyor daha öncede yazdım şahıslarına ait borçları sayılgan holdinge devretmişler yani göz boyadılar.
    spk.bunu ancak tespit etmiş ben yazalı nerdeyse 6 ay lmuştur.
    neden tahsil etmiyorsun sorgusudur.
    Hocam bakin 8 eylul 2017 tarihinde ki bulteni okuyun yukarida paylastim bana gore bu cezalar bundan dolayi... Cunku bu cezalar kurula cikti ve zt bu cezalari alanlari ibra etti... Yk da bu cezalara istinaden kacirilan mal ve varliklarla ilgili hic bir islem yapmadi

Alıntı Originally Posted by frecell1998 Yazıyı Oku
    Artogu incelemenizi tavsiye ederim

artoğa yeni yönetim atanmadı kot dışına atıldı bildiğim kadarıyla bir dava açtılar ama snucu ne ldu hikaye

volbor yakında damlar

Sayfa 724/964 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •