Sayfa 777/1027 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,209 - 6,216 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    O dediğiniz denge bu kadar üretimsizlik yaratılan bir ülkede çok kısa vadede sağlanamaz bunu sizde çok iyi biliyorsunuzda felaket tellalığı yapmamak için açık ve net telaffuz edemiyorsunuz.
    Çözüm uzun zaman ise bu da halkın tercihi. Güney Kore benzer bir durumda orta vadede işin içinden çıkmayı başardı. (5-10 yıl). Kısa vadede zaten böyle bir çıkışı yakalamak mümkün değil. Soru bu çıkış kore gibi orta vadede mi yoksa Çin gibi uzun vadede mi gerçekleşecek.
    İşte bu süreyi Türk halkının sosyal yapısı , acıya ve zorluğa ne kadar dayanabildiği belirleyecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ne yazık ki o zombi firmalar bu ülkede en çok borçlanan ve bakalardan bir şekil kredi koparan firmalar. Bunların batması beni zerre kadar ilgilendirmezdi eğer onlara krediyi veren bizim yerli banklar olmasaydı. İşte ben bu yüzden tırsıyor ve o zombiler yüzünden bankaların başına bir şey gelir diye sistemden bir süre uzak kalmayı tercih ediyorum.
    Kanser hastasına zarar görecek diye kemoterapi yapmayı engellersen hastayı öldürürsün. Bankalar belirli bir düzeye kadar kemoterapiye dayanabileceklerdir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Merval (MERV)

29.118,51 +1.461,94 +5,29%
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çözüm uzun zaman ise bu da halkın tercihi. Güney Kore benzer bir durumda orta vadede işin içinden çıkmayı başardı. (5-10 yıl). Kısa vadede zaten böyle bir çıkışı yakalamak mümkün değil. Soru bu çıkış kore gibi orta vadede mi yoksa Çin gibi uzun vadede mi gerçekleşecek.
    İşte bu süreyi Türk halkının sosyal yapısı , acıya ve zorluğa ne kadar dayanabildiği belirleyecek.

Zorluğa dayanamayıp çalışmayı da pek sevmeyen zorlukları genelde Allaha havale etmeyi seven bir toplum için o dediğiniz acıları yaşamak kolay değil. Hem Kore hem Çin ikisindede inanç sistemlerinde bizdeki gibi zorluğu ilahi güce bırakıp işin içinden sıyrılma olgusunun bulunmadığını düşünüyorum yaılıyorsam düzeltin.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kanser hastasına zarar görecek diye kemoterapi yapmayı engellersen hastayı öldürürsün. Bankalar belirli bir düzeye kadar kemoterapiye dayanabileceklerdir.
    Bu ülkede kanser hastası olup kemoterapiyle paçayı kurtaracakken zakkumcu dan medet uman sonrada tahtalı köye giden insanlar olduğunu unutmayın.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    3 hafta önce ben 5 lirayı görünce pazarcıya hayırdır dedim. Pazarcı bana havuca yatır dedi. Daha çok gidecek demişti. Şimdi 14 tl den bahsediliyor.
    kim 14TL diyor

ucmuslar yok oyle birsey

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ne olunacak ? Arjantinde neler oluyorsa onların tam benzeri olacak kaçarı kuçarı yok. Ha bu arada 2001 Arjantininde bankadaki Dolarlar bir gecede devletin belirlediği kurdan PEZO ya çevrilmişti bunuda aklımızın bir köşeşinde örnek alma baabında bulunduralım.
    abi yapma eger Arjantin gibi olursak Eurobond in faizlerini vermeyi birak ana parayi bile vermezler ki Arjantinde sanirim boyle bir sey olmustu

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku

Zorluğa dayanamayıp çalışmayı da pek sevmeyen zorlukları genelde Allaha havale etmeyi seven bir toplum için o dediğiniz acıları yaşamak kolay değil. Hem Kore hem Çin ikisindede inanç sistemlerinde bizdeki gibi zorluğu ilahi güce bırakıp işin içinden sıyrılma olgusunun bulunmadığını düşünüyorum yaılıyorsam düzeltin.
    Belli bir limiti var , o limit geçildiğinde insan tabiatı gereği içgüdüsel (hayvani) fonksiyonarına dönecektir. Dini inanışlar sosyolojik seviyede olgulardır ve sanıldığı kadar içgüdüsel fonksiyonlar kadar derinde değildirler. Bir aslan avını canlı canlı yerken sadece içgüdüsel dürtülerinin esiridir. Dini inanış daha üst seviyelerde geliştiğinden o hayvan için bu gelişim gerçekleşmemiştir dahi. İnsanda böyle bir gelişimin yaşanmış olması derinde yatan içgüdüsel davranışı değiştirmeye yetmez diye düşünüyorum.

Sayfa 777/1027 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •