Artan

156,20 10 13:22
145,20 10 13:18
9,83 9.96 13:22
40,66 9.95 13:17
38,70 9.94 13:23
Artan Hisseler

Azalan

14,64 -9.96 13:23
31,54 -8.31 13:23
29,02 -6.39 13:23
27,50 -6.14 13:22
68,96 -4.99 13:22
Azalan Hisseler

İşlem

6.417.921.554,50 13:23
5.426.028.483,26 13:22
3.892.383.080,70 13:23
3.564.073.189,88 13:22
3.547.825.203,55 13:22
Tüm Hisseler
Sayfa 1/4 123 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by sky Yazıyı Oku
    250 bin ustu olunca senede 8 kere hakkiniz oluyor. 1 milyon ustu olunca sinirsiz hak...
    250.000 üstü aynı zamanda özel bankacılık kapsamına da giriyor mu, mevduat için normal şubelerden daha cazip oranlar veriyorlar mı? Hem mevduata iyi oran verip hem TAV Passport veriyorlarsa cazip, ama mevduata düşük oran veriyorlarsa astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

ÖB alt limitleri hangi bankada ne kadar diye biraz araştırdım, geçmişte ING 100.000 uyguladığı zamanlar olmuş, şu anda 500.000 yazıyor, bazı bankalar web sitesinde rakam belirtmiyor, bazı bankalar 250.000 USD veya 1M istiyor. Ancak kimi haber veya yorumlarda da normal şubelerden daha düşük oranlar verilebildiği veya yüksek havale/eft ücretleri tahsil edilebildiği yazılmış. Hatta bu konuda enteresan bir şikayet kaydı da var. Birkaç link atayım okumak isteyenler olursa.

https://www.sikayetvar.com/garanti-b...-sube-skandali

https://www.myfikirler.org/bankalari...eklifleri.html

http://cadde.milliyet.com.tr/2010/02...r-ozel-misiniz

Ben yukarıdaki şikayet konusunda müşteriyi hatalı buluyorum. Büyük bankalar bilindiği üzere daha yüksek komisyon alırlar ve daha düşük mevduat faizi teklif etmeye meyillidirler. O nedenle bu tür bankalarla pazarlık etmek te uzun vadede yorucu olabilir ki buradaki müşterinin hesaplarını detaylı olarak takip etmediği finansal okur yazarlığının eksik olduğu yazdıklarından görülüyor. Parasını daha yüksek getiri elde edeceği başka bankalara aktarmak yerine banka ile verimsiz bir tartışmaya girmiş.

Bu tür bankalar ile tartışmaya girilmez. Çok kısa bir diyalog ile sizinle ilgili niyetleri somut olarak anlaşılır. Bu noktadan sonrası direk size kalmıştır. Ya o niyetler doğrultusunda şartlarına razı olacaksınız ya da diğer neredeyse sayısız alternatife yöneleceksiniz.

İnsanlar bankaları bundan 20 sene evvelki gibi at pazarlığı yapabilecekleri kurumlar olarak görüyorlar. Böyle bir durum yok, bankalar ile fazla diyolağa girmemek gerekli. Niyetleri inanın bir iki cümle ile anlaşılır. İstediğiniz sonucu alamıyorsanız banka ile tartışmayın, efendice bankayı değiştirin. Yaptığınız işlemlerde de her zaman sizin kontrolünüz olsun. MT'ye fazla bir iş bırakmayın. (internet şubesi v.b)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben yukarıdaki şikayet konusunda müşteriyi hatalı buluyorum. Büyük bankalar bilindiği üzere daha yüksek komisyon alırlar ve daha düşük mevduat faizi teklif etmeye meyillidirler. O nedenle bu tür bankalarla pazarlık etmek te uzun vadede yorucu olabilir ki buradaki müşterinin hesaplarını detaylı olarak takip etmediği finansal okur yazarlığının eksik olduğu yazdıklarından görülüyor. Parasını daha yüksek getiri elde edeceği başka bankalara aktarmak yerine banka ile verimsiz bir tartışmaya girmiş.

Bu tür bankalar ile tartışmaya girilmez. Çok kısa bir diyalog ile sizinle ilgili niyetleri somut olarak anlaşılır. Bu noktadan sonrası direk size kalmıştır. Ya o niyetler doğrultusunda şartlarına razı olacaksınız ya da diğer neredeyse sayısız alternatife yöneleceksiniz.

İnsanlar bankaları bundan 20 sene evvelki gibi at pazarlığı yapabilecekleri kurumlar olarak görüyorlar. Böyle bir durum yok, bankalar ile fazla diyolağa girmemek gerekli. Niyetleri inanın bir iki cümle ile anlaşılır. İstediğiniz sonucu alamıyorsanız banka ile tartışmayın, efendice bankayı değiştirin. Yaptığınız işlemlerde de her zaman sizin kontrolünüz olsun. MT'ye fazla bir iş bırakmayın. (internet şubesi v.b)
    Aynen katiliyorum.
    2006-2010 arasi 5 ayri kisinin mevduatini birlestirip tek bir mevduat gibi pazarlik ettim.
    4-5 bankanin disina cikmadim.
    Sonra da dedim ki bunlarla ugrasilmaz.
    En guzeli yine borsa.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    ...
    2006-2010 arasi 5 ayri kisinin mevduatini birlestirip tek bir mevduat gibi pazarlik ettim.
    4-5 bankanin disina cikmadim....
    Bu konuda tecrübelerinizi aktarabilirseniz makbule geçer

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    O donemde doviz mevduati da vardi.
    Aradan bir sure gecince subeler arasi kendi aralarinda anlasip, doviz sizde kalsin TL bizde kalsin su ortak faiz teklifini yapalim, kendi aramizda rekabet etmeyelim gibi bir anlasmaya vardiklarinin kuvvetle muhtemel oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bu 4 yillik tecrubem sonunda Garanti bankasi'nin kurumsallikla uzaktan yakindan bir alakasinin olmadigi kanisina vardim.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Aradan bir sure gecince subeler arasi kendi aralarinda anlasip, doviz sizde kalsin TL bizde kalsin su ortak faiz teklifini yapalim, kendi aramizda rekabet etmeyelim gibi bir anlasmaya vardiklarinin kuvvetle muhtemel oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bu 4 yillik tecrubem sonunda Garanti bankasi'nin kurumsallikla uzaktan yakindan bir alakasinin olmadigi kanisina vardim.
    Syg,
    Zaten bu donemden bir 6 ay sonra rekabet kurumu bazi banka calisanlari arasindaki mailleri kanit gostererek bir dava acti.
    Ama tahmin ettiginiz gibi pek bir sey cikmadi bundan.

Yine kamu kuruluşları dahil olmak üzere müşterilerin mevduatlarına, düşük faiz uyguladıklarını iddia eden soruşturma heyeti, bankaları bu eylemleriyle kartel oluşturarak, rekabeti ihlal etmekle suçladı ve bu eylemler dolayısıyla idari para cezası verilmesini istedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/r...iddia-22682611

Syg,

Syg,
    2000 yılında nakit paramın bloke edilmesi şartı ile yıllık %0.5 komisyon ile bir kamu kurumuna verilmek üzere süresiz teminat mektubu aldım. Nakit yatırdığım mevduatım + %25 miktarda bir meblağ bloke edildiği için aslında komisyon dahi almamaları gerekiyordu.

1.yıl tamamlandığında kalleşçe %0.5 olan komisyon oranını yıllık %4'e çıkardılar. O zaman iş hayatına yeni atılıyordum ve sermayem sınırlıydı. Ve banka o teminat mektubunu değiştirebilmek ve başka bankaya taşıyabilmek için teminat bedelinin 2 katından daha fazla para bulmam gerektiğini çok iyi biliyordu. Bunu kullanarak yıllık komisyonu benim kendi paramı bloke etmiş olmasına rağmen maksimum oran olan %4'e yükseltti.

Teminat mektubunu değiştirmem tam 8-12 ayımı aldı. Bankalar sanıyorlar ki yaptıkları bu tür davranışlar unutulur. Hiçbir şey unutulmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2000 yılında nakit paramın bloke edilmesi şartı ile yıllık %0.5 komisyon ile bir kamu kurumuna verilmek üzere süresiz teminat mektubu aldım. Nakit yatırdığım mevduatım + %25 miktarda bir meblağ bloke edildiği için aslında komisyon dahi almamaları gerekiyordu.

1.yıl tamamlandığında kalleşçe %0.5 olan komisyon oranını yıllık %4'e çıkardılar. O zaman iş hayatına yeni atılıyordum ve sermayem sınırlıydı. Ve banka o teminat mektubunu değiştirebilmek ve başka bankaya taşıyabilmek için teminat bedelinin 2 katından daha fazla para bulmam gerektiğini çok iyi biliyordu. Bunu kullanarak yıllık komisyonu benim kendi paramı bloke etmiş olmasına rağmen maksimum oran olan %4'e yükseltti.

Teminat mektubunu değiştirmem tam 8-12 ayımı aldı. Bankalar sanıyorlar ki yaptıkları bu tür davranışlar unutulur. Hiçbir şey unutulmaz.
    Bankalarla calisirken cok ama cok dikkatli olmaniz gerektigini bir kez daha vurgulamam cok ama cok ehemmiyet arz ediyor.

Syg,

Syg,

Sayfa 1/4 123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •