Originally Posted by
rxpu
Ben yukarıdaki şikayet konusunda müşteriyi hatalı buluyorum. Büyük bankalar bilindiği üzere daha yüksek komisyon alırlar ve daha düşük mevduat faizi teklif etmeye meyillidirler. O nedenle bu tür bankalarla pazarlık etmek te uzun vadede yorucu olabilir ki buradaki müşterinin hesaplarını detaylı olarak takip etmediği finansal okur yazarlığının eksik olduğu yazdıklarından görülüyor. Parasını daha yüksek getiri elde edeceği başka bankalara aktarmak yerine banka ile verimsiz bir tartışmaya girmiş.
Bu tür bankalar ile tartışmaya girilmez. Çok kısa bir diyalog ile sizinle ilgili niyetleri somut olarak anlaşılır. Bu noktadan sonrası direk size kalmıştır. Ya o niyetler doğrultusunda şartlarına razı olacaksınız ya da diğer neredeyse sayısız alternatife yöneleceksiniz.
İnsanlar bankaları bundan 20 sene evvelki gibi at pazarlığı yapabilecekleri kurumlar olarak görüyorlar. Böyle bir durum yok, bankalar ile fazla diyolağa girmemek gerekli. Niyetleri inanın bir iki cümle ile anlaşılır. İstediğiniz sonucu alamıyorsanız banka ile tartışmayın, efendice bankayı değiştirin. Yaptığınız işlemlerde de her zaman sizin kontrolünüz olsun. MT'ye fazla bir iş bırakmayın. (internet şubesi v.b)
Aynen katiliyorum.
2006-2010 arasi 5 ayri kisinin mevduatini birlestirip tek bir mevduat gibi pazarlik ettim.
4-5 bankanin disina cikmadim.
Sonra da dedim ki bunlarla ugrasilmaz.
En guzeli yine borsa.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri