-
Sn. Nosfecagrı 2012 yılında eşime Türkiye hak etmediği bir refahı yaşıyor demiştim.. Yollarda A4, Mercecedes ve BMW gırla idi.. Bir tür sanal alem dünyası.. Oysa lüks bir araba segmentine binen kişi en az 30 kişiye istihdam sağlayan bir işletmenin başında olması gerekir....
Oysa bu tür arabalara binen kişiler ya emlakçı, ya müteahit yada finans işi yapan ve kendisinden başka hiçbir kimseye katma değer sağlamayan, istihdam yaratmayan, üretkenlik oluşmayan, bul karayı al parayı şeklinde sektör çalışanlarıdır....
Bireysel anlamda ilk başlarda iyidir.. Bu tip ve benzer işlerde çalışanlar ilk başlarda lüks yaşarken zamanla sektörde kalitesizleşme, sektöre hücum ile pasta payının düşmesi, işlerin durması ve istihdam yaratılması gerekirken yaratılmaması sonucu, işsizlik ve faiz sarmalı ile karşılaşırız...
(İçinde bulunduğumuz durum- TR borç aldığı her 3 USD ın 2 si ni Beton da kullanmıştır)
Türkiye'nin nerdeyse bir yarısı müteahitt diğer yarısıda EMLAK çı...
O sebeple birbirimize attığımız kazık önce bu sektörlerde çalışanları vuruyor (emlak) sonrada FAİZ kazığı ile tüm ülkeye zam olarak eşit paylaştırılıyor....
O zaman da demiştim, şimdi de diyorum....
Bu lüks arabalar SATILACAK....
Ortalama maaşların 3,000 TL olduğu bir ülkede 3+1 daire 900,000 TL ediyorsa, yanlış olan bişeyler var demektir...
Bir düzeltme olmalı idi, sanırım şu an bu gerçekleşiyor...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri