Sayfa 44/1230 İlkİlk ... 34424344454654941445441044 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 345 - 352 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sevgili dostlar aylık 130 dolar ödemeli 85.000 dolar ölüm tazminatlı prim iadeli hayat sigortası başlattım. Başlattıktan sonra tabi yorum almak ne kadar doğru bilemem ama yorumlarınızı rica edeceğim.Koşullara göre 12 yıldan önce çıkarsak zarar ediyoruz. Vade sonu beklendiği takdirde paramızın herhangibir şekilde değer kazancı veya kaybı yok , benim prim ödememde yaklaşık 19.000 dolar geri alacağım. Bir de her ay yaklaşık ödediğimin kabaca yüzde 13 ü miktarda vergi iadesi alıyorum yani 18-20dolar civarı. Ben 35 yaşındayım 3 yaşında bi çocuğum var ve malesef 1 yıldır kenara attığım 3-5 kuruş dışında hiçbirşeyim yok. Bu sigortayı sırf birikim yapamadan, ev alamadan ölürsem diye yaptırdım, para biriktirmek ikinci planda. Eleştiri ve yorumlara açığım saygılar.
    Birikimli hayat sigortalarının modası geçti. Artık BES moda. Ama sizin yaş için BES hiç de avantajlı değil. Kurumsal bir firmada çalışıyorsanız ve vergi iadesi alıyorsanız limitler dahilinde ödeme yaparak %35 vergi iadesi avantajından yararlanmak en mantıklısıdır.
    Güzel karar [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by onurg57 Yazıyı Oku
    Bir de benim kafama takılan bir diğer konuda şu. Ben her ay gelirimin bir kısmını ayıracağım hisse alımı için. Ancak hisse alımını her ay düzenli bir şekilde yapsam mı daha mantıklı olur, yoksa ayırdığım parayı tutup hisse fiyatlarındaki düşüş zamanlarını bekleyip mi alımları gerçekleştirmeliyim.
    Ayirdiginiz paranin yarisina hisse alip yarisini dolar yapip dusus bekleyebilirsiniz

Onemli olan duzenli tasarruf yapmak
    Yatirim getisinin x veya 2x olmasi ikincil konu

Ornegin ben aylik sembolik alim yapip kalani dolar ve altinda bekletiyorum

3.  Alıntı Originally Posted by onurg57 Yazıyı Oku
    Merhaba öncelikle. Ben 30 yaşındayım 3.5 senedir özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum. Şimdiye kadar kazandıklarımı hiç biriktiremedim, malesef kazandığımı harcadım üstüne bir miktar da borç yaptım. Artık bu duruma bir son vermek istiyorum. Daha önceden borsa ile hiçbir alakam olmadı, 2 haftadır borsanın içindeyim , kavramları teknik terimleri öğrenmeye çalışıyorum.Her ay %40 Hisse senedi ve fon %40 Dolar %20 de enpara mevduat şeklinde portföy oluşturarak birikim yapmayı düşünüyorum. Fonlar arasında ak portföy yeni teknolojiler yabancı hisse senedi fonu,iş portföy elektrikli araçlar karma fon, yapı kredi portföy yabancı teknoloji hisse senedi fonu dikkatimi çekti. Bu üç fon hakkında düşünceleriniz nedir?Ayrıca temel analiz uzun vade yatırımcılıkta oldukça önemli deniyor. Temel analiz yaparken kilit nokta nedir, nasıl yapılır ?
    Teşekkür ederim. Herkese bol kazançlar
    Merhaba yapıkredi tech fonundan bende vardı. Portföyümün %15i kadar. bist ile aynı ağırlıktaydı.

Fonun iyi yönetildiğini düşünüyorum. Hangi hisseleri taşıdığını kap dan görebilirsiniz
    2017ekim ayından beri aylık aldım son bir kaç ay hariç, seçim öncesi burada da belirttiğim gibi fonun yüksek prim yaptığını düşündüğüm için ve bistte ağırlığımı artırmak sebebiyle fonları sattım.

Satım işlemi talimattan 3gün sonra gerçekleşti Komisyon olarak %2.5 kesildi. Oranı neye göre hesapladılar bilmiyorum

Bir süre sonra tekrar fona dönmeyi düşünüyorum .

yatırım tavsiyesi değildir

4.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Merhaba yapıkredi tech fonundan bende vardı. Portföyümün %15i kadar. bist ile aynı ağırlıktaydı.

Fonun iyi yönetildiğini düşünüyorum. Hangi hisseleri taşıdığını kap dan görebilirsiniz
    2017ekim ayından beri aylık aldım son bir kaç ay hariç, seçim öncesi burada da belirttiğim gibi fonun yüksek prim yaptığını düşündüğüm için ve bistte ağırlığımı artırmak sebebiyle fonları sattım.

Satım işlemi talimattan 3gün sonra gerçekleşti Komisyon olarak %2.5 kesildi. Oranı neye göre hesapladılar bilmiyorum

Bir süre sonra tekrar fona dönmeyi düşünüyorum .

yatırım tavsiyesi değildir
    Kesilen komisyon değil stopaj. Elde edilen karin %10u stopaj olarak kesilir.

5. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sevgili dostlar aylık 130 dolar ödemeli 85.000 dolar ölüm tazminatlı prim iadeli hayat sigortası başlattım. Başlattıktan sonra tabi yorum almak ne kadar doğru bilemem ama yorumlarınızı rica edeceğim.Koşullara göre 12 yıldan önce çıkarsak zarar ediyoruz. Vade sonu beklendiği takdirde paramızın herhangibir şekilde değer kazancı veya kaybı yok , benim prim ödememde yaklaşık 19.000 dolar geri alacağım. Bir de her ay yaklaşık ödediğimin kabaca yüzde 13 ü miktarda vergi iadesi alıyorum yani 18-20dolar civarı. Ben 35 yaşındayım 3 yaşında bi çocuğum var ve malesef 1 yıldır kenara attığım 3-5 kuruş dışında hiçbirşeyim yok. Bu sigortayı sırf birikim yapamadan, ev alamadan ölürsem diye yaptırdım, para biriktirmek ikinci planda. Eleştiri ve yorumlara açığım saygılar.
    Ölüm riski arttığı için her yıl hayat sigortasına yatırılan para azalıyor

Bu yüzden çıkışta karın 55/60 stopaj ödüyorsunuz gibi geliyor ve bunu ödüyorsunuz yaptırıp ödeyenler var .

Birde tl olarak ödendiği için ekstra fark çıkıyor tl olarak stopaj hesaplandığı için .

20 li yaşta başlayıp 40 olmadan çıkmak daha avantajlı hesaplanıyor .

Ölüm risk primi fazla kesilmesin diyerek .

Mevduata ve eurobond bence çok daha mantıklı bir hareket olur şahsen

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Kesilen komisyon değil stopaj. Elde edilen karin %10u stopaj olarak kesilir.

Hayır tüm meblağ üzerinden kesiliyor..ayrıca stopajda kesiliyor...yönetim ücreti yıllık %2.5 ise kaç gün geçtiyse ona göre alınıyor.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Hayır tüm meblağ üzerinden kesiliyor..ayrıca stopajda kesiliyor...yönetim ücreti yıllık %2.5 ise kaç gün geçtiyse ona göre alınıyor.

yönetim ücreti fonun fiyatı içindedir günlük olarak fon fiyatına yansıtılır, ayrıca bir kesinti olmaz. stopaj sadece satış sonrası kar varsa uygulanır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    yönetim ücreti fonun fiyatı içindedir günlük olarak fon fiyatına yansıtılır, ayrıca bir kesinti olmaz. stopaj sadece satış sonrası kar varsa uygulanır.
    İşte fiyat hesaplanırken düşüluyor.ayni şeyi diyoruz .stopaj da Fon satılırken kardan düşer..yani sonuçta yıllık %2.5, alınıyor.hisse senedi fonlarından eskiden kardan %10 stopaj alınmıyordu..şu andaki durumu bilmiyorum.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 44/1230 İlkİlk ... 34424344454654941445441044 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •