Sayfa 330/1032 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bugünkü enflasyon rakamını görmüşsünüzdür, bu bir de seçim öncesi zam ve vergilerin tutulduğu aya ait, henüz kurların yükselişi tam yansımamış hali. Önümüzdeki aylarda yüksek enflasyon, buna bağlı kurlarda ve faizlerde artış devam edecektir. Hele bir de yerel seçimleri kasıma alırlarsa bu sene hepten ekonomik açıdan batıktır ve 2019 borsa için kayıp yıl olacaktır. Elbette ufak çıkışlar olur ama 120 bini falan bir daha göremeyiz yakında. Hükümet yapısal reformlara girişirse acılı ama atılması gereken adımları atarsa ancak seneye piyasalar iyi olabilir. Kusura bakmayın kötümser bir yazı oldu ama ben böyle görüyorum bu yılı.
    Evet, enflasyon tablosu hiç de iyi gözükmüyor. TR ekonomisi ciddi baskı altında. Ama bizim kafamızı esasen meşgul eden konu HALKB'nin performansıdır. Hisse en kötü senaryoyu satın almış durumda şu anda. En kötü senaryo şu olabilir: OFAC'tan kallavi bir mali ceza artı ülkede ağır bir ekonomik kriz (derin bir depresyon). Ben şahsen her ikisinin de hisse fiyatında iskonto edildiğini düşünüyorum. Mevcut ekonomik şartlarda zaten borsa cazip bir yatırım ortamı değildir. %18 gibi bir yıllık net getiri sunduğu gibi risk unsuru taşımayan devlet tahvilleri varken yatırımcıların borsada işi olmaz. Ben şu anda spesifik olarak sadece ve sadece HALKB ile ilgileniyorum.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Halkbank tahvillerinde yakın vadede gözle görülür bir toparlanma var, uzak vadede ise yatay hareket söz konusu. Hisse hala kendine gelebilmiş değil ve 7.07 dibinin sadece %3 gibi üzerinde şu anda (bugünkü kapanış 7.31, hacim 17 milyon lot). Kıllatmaya devam edecek gibi gözüküyor, OFAC kararı belli olana kadar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    abd 2008 krizini diğer ülkelere ihraç etti.
    diğer ülkelere parasını gönderip onlara harcattı,üretimini artırdı.
    şimdiyse hem dolarını geri çekiyor.
    hem de ticaret savaşıyla üretimini ana yurta kaydırmak istiyor.
    abd nin en büyük avantajı federal devletten yana bağımsızlığından vazgeçmiş eyaletlerden oluşması.
    hergangi bir ekonomik krizde insanların süratle ekonomisi iyi bölgelere göç edip işgücüne katılabilmesi.
    güzel bir bakış açısı, eline sağlık

4. 7.40 civarında kıllatmaya devam ediyoruz, bugün kapanış 7.43 oldu, işlem hacmi ise 14.5 milyon lot. Daha önce sık sık bahsettiğim gibi OFAC kararı açıklanana kadar yatay j-hareket devam edecek gibi gözüküyor. Temmuz sonu gibi OFAC kararını açıklar diye düşünüyorum.

5. Biraz altın/dolar ons konuşalım. Şu anda onsu (31.1 gram) 1260 dolardayız. 1240 dolar bir destek seviyesidir. Zaten burayı görür görmez tepki verdi. 1270 doları aşabilirsek, yukarı yöndeki tepki rallisi 1375 dolara kadar devam edebilir. Eğer 1375 direnci yukarı yönde kırılırsa, 1650 dolara kadar çıkabiliriz ancak böyle bir olasılık çok düşüktür.

Öte yandan 1240 dolardan başlayan tepkinin momentumu kaybolursa ve düşüş trendi tekrar başlarsa; 1240 doların aşağı yönde kırılıp kırılmayacağına bakacağız ilk etapta. Bunun bir altındaki kuvvetli destek seviyesi 1040 dolar civarındadır. Eğer burası da aşağı yönde kırılırsa altının onsu şu anki 1260 dolardan 700 dolara kadar düşebilir.

Büyük olasılıkla "altın/dolar ons" aşağı yönde hareket edecek derim. 1040 dolardaki güçlü desteğin aşağı yönde kırılıp 700 dolara doğru bir düşüş hareketinin ortaya çıkma ihtimali; 1375 dolardaki direncin kırılıp 1650 dolara doğru bir çıkış hareketine oranla 5 kat daha olasıdır.

Dikkatinizi çekerim; 700 dolar/ons seviyesi 2008 krizinde gördüğümüz dip seviyedir.

6. Dünyanın lokomotif ülkelerindeki 10 yıl vadeli tahvillerin yıllık getirilerine bakalım:
    ABD %2.83
    İngiltere %1.24
    Almanya %0.29 (binde 2.9)
    Japonya %0.036 (onbinde 3.6)

Bu tahvillere sürekli olarak alım geliyor, hatta Almanya ve Japonya'da alıcıların ağırlıklı olarak bizzat merkez bankaları. Sürplas rezervlerini park edecek enstrüman arayan bankaların alımları da yüklü oluyor.

7. Dünyanın lokomotif ekonomisi olan ABD'de çok ilginç bir gelişme var: 2 yıl vadeli devlet tahvili yılda %2.53 getiriyorken, 10 yıl vadeli olan yılda %2.83 getiriyor. Aradaki spread 0.3 puan (%0.3) şu anda ve düşmeye de devam ediyor. Son 11 yılın en düşük spread'i ortaya çıkmış durumdadır. En son 2007 Ağustosunda spread bu kadar düşük idi. Eğer olur da bu spread negatif olursa yani 2 yıllık tahvilin yıllık getirisi 10 yıllığınkini aşarsa işte o zaman inverted (ters) getiri eğrisi ortaya çıkmış olur ve bu durum resesyonun/depresyonun habercisidir. En son 2008'deki resesyonun arifesinde 2007 yılında bu spread negatif olmuştu ve sonra neler olduğunu biliyorsunuz. BİST dahil tüm borsalar göçmüştü. 100 endeks 59000 den 20900'e yani %65 göçmüştü 14 ay gibi kısa bir sürede.

10 yıl-2 yıl spread grafiği için link:
    https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    7.40 civarında kıllatmaya devam ediyoruz, bugün kapanış 7.43 oldu, işlem hacmi ise 14.5 milyon lot. Daha önce sık sık bahsettiğim gibi OFAC kararı açıklanana kadar yatay j-hareket devam edecek gibi gözüküyor. Temmuz sonu gibi OFAC kararını açıklar diye düşünüyorum.
    İşlem hacmi nisan başındaki rekordan sonra en düşük ikinci hacim oldu bugün. Hisse de bir aydır aynı yerde, küçük bir banta sıkıştı kaldı.
    Bunlar yatırımcıyı soğutma, bezdirme, uyutma numaraları..
    Üç vakte kadar yine güçlü hacimle gelecek fırtınalı hareketler olur.
    O üç vakit ne derseniz papaz davası yaklaşıyor, bir iki hafta diye tahmin ederim ben.

İki üç aydır halkbank iştiraki olan HLGYO'da küçük bir portföyle alsat yapıyordum, o hisse de halkbank nedeniyle diplerde rezil olmuş halde. İki gün önce BIST100 endeksinden çıkarılınca ben de hisseden tamamen çıktım, makul bir kar elde ettim. Onu da bu karadeliğe yatırdım bugün. Ya herro ya merro.. Hadi hayırlısı..

Sayfa 330/1032 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •