Originally Posted by
pilavli
Bugünkü enflasyon rakamını görmüşsünüzdür, bu bir de seçim öncesi zam ve vergilerin tutulduğu aya ait, henüz kurların yükselişi tam yansımamış hali. Önümüzdeki aylarda yüksek enflasyon, buna bağlı kurlarda ve faizlerde artış devam edecektir. Hele bir de yerel seçimleri kasıma alırlarsa bu sene hepten ekonomik açıdan batıktır ve 2019 borsa için kayıp yıl olacaktır. Elbette ufak çıkışlar olur ama 120 bini falan bir daha göremeyiz yakında. Hükümet yapısal reformlara girişirse acılı ama atılması gereken adımları atarsa ancak seneye piyasalar iyi olabilir. Kusura bakmayın kötümser bir yazı oldu ama ben böyle görüyorum bu yılı.
Evet, enflasyon tablosu hiç de iyi gözükmüyor. TR ekonomisi ciddi baskı altında. Ama bizim kafamızı esasen meşgul eden konu HALKB'nin performansıdır. Hisse en kötü senaryoyu satın almış durumda şu anda. En kötü senaryo şu olabilir: OFAC'tan kallavi bir mali ceza artı ülkede ağır bir ekonomik kriz (derin bir depresyon). Ben şahsen her ikisinin de hisse fiyatında iskonto edildiğini düşünüyorum. Mevcut ekonomik şartlarda zaten borsa cazip bir yatırım ortamı değildir. %18 gibi bir yıllık net getiri sunduğu gibi risk unsuru taşımayan devlet tahvilleri varken yatırımcıların borsada işi olmaz. Ben şu anda spesifik olarak sadece ve sadece HALKB ile ilgileniyorum.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri