Sayfa 345/777 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Faiz, kötülüklerin anasıdır...

Hani böyle bir ibareyı benim meşhur La Roşfuko dese, münazaralarda kullanır unutur giderim.

Ama yeni dönemin şiarı bu olacaksa, o zaman olabileceklere biraz kafa yormak elinde üç beş kuruşu olanlar için son derece gerekli...

Faiz kötülüklerin anasıdır deyip de, mevduat birikimlerine savaş açmak, paranın önemli bir kısmının "dövize" kaçmasına neden olacak.

Bunu sokaktaki simit satan adam bile bilir kanımca.

Dövize kaçan para ise, ayak ucunda bekleyen döviz fiyatlarını sıçratacak.

Bunu da Erdoğan bile bilecektir.

Dövizde fiyat istikrarı olmazsa, reel sektörün bu kadar döviz borcu olduğu bir ülkede, dövizde kur artışı faiz artışını bile mumla aratabilir.

Bu durumda yatırım yapılmasını önleyen faiz oranlarının yüksekliği gibi döviz kurunun stabil olmaması da önlenmeli.

Bu nasıl önlenir sorusuna vereceğiniz yanıt yeni dönemde alacağınızı pozisyonun anahtarı olabilir.

Ben şahsen, ayağa kurşun sıkmaktan farkı olmasa da, yukarıdaki problemin mantıksal çözümünü, TPKK kanununda geriye dönüşten başka yolla olası göremiyorum.

Fikri olan var mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Orta yaşlı olanlar hatırlayacaktır...Tansu Çiller döneminde devlet sıkıntıya düştüğünde şirketlerin bilanço değerleri üzerinden bir defaya mahsus Net aktif adı verilen bir vergi alınmıştı.

Gene emlak sahipleri bir yerine iki emlak vergisi ödemişlerdi.

Kolay, anlaşılabilir, kolay uygulanabilir ve tahsilatı sorunsuz vergi.

Yani son derece verimli bir vergi...

Bunu, bu uygulamayı,belki de daha acıtacak bir biçimde bekliyorum.

Vergi affı denen pakette, namuslu vergi mükellefini namussuzluğa teşvik eden bir nevi devlet haracı geçmiş yıllarla ilgili "vergi artırımı" uygulaması 2016 da son 5 sene için zaten çıkarılmıştı.

Aradan iki sene geçmeden şimdi gene yürürlükte.

Maliyeden arayıp "ya matrah artır ya da seni inceleyeceğiz" telefonları gelmeye başladı.

Bu durumu, benim danışmanlık yaptığım yabancı şirketlerin sahiplerine anlatmakta çok zorluk çekiyoruz.

Devletin, telefonla baskı uygulayıp vergi inceleme tehdidinde bulunmasını kabul edemiyorlar.

"Gocunacak bir şeyimiz mi var ki bunu kabul edelim?" gibi bu coğrafyada gülümsemeye yol açan mantıklı sorular soruyorlar.

Bunlar iyi günler...

Her açıdan zor bir dönemin ayak seslerini duyabiliyor musunuz?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sevgili enki 5 gündür görülmüyor.

Umarım sağlığı yerindedir...
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Evet ya ..enki nerde harbiden?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sevgili Bora abim ve sevgili Human ilginize teşekkür ederim..çok şükür bir sıkıntım yok, evladın mezuniyet töreni dolayısıyla şehir dışındaydım..dışarıdayken günceli takip edemediğimden sadece izlemekle yetindim..bugün itibarıyla bilgisayarıma kavuşmuş durumdayım..selamlar&saygılar..

4. BORA ağabey sen özel sektörün gerçek ciro rakamlarını yansıttıklarına yada gerçek vergi miktarını tıpış tıpış ödediklerini mi düşünüyosun..
    Mesela satılmadan önce her sene 1 1.2 milyar ciro yapıp 15 milyon tl zarar açıklamakla meşgul güzide bir polyester firmamız vardı..
    Satıldıktan sonra 2 senede 400 milyona yakın kar açıklayıverdiler birden bire..

Birde yanılmıyorsam verginin büyük kısmı çalışan esnaf memur falan filanın sırtında
    yani kurumsal vergiden çok kişisel vergi daha çok diye biliyorum..

Yanlış mıyım?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yanlışsın sevgili gund...

En azından benim bunca yıllık tecrübemden bildiklerimle uyuşmuyor yazdıkların...

Bizde esnaf vergi vermez. Bir bak kaç kişi fiş alıyor. Ya da KDV pazarlıksız bir şey var mı caddedeki dükkanların çoğunda.

Mağazalarda eğer patron yok da (çok şubeli ya da kurumsal değillerse) tezgahtar ya da profesyonel çalışıyorsa fiş çalışır. Aksi durumda, günü kurtarma kontenjanından fiş keserler.

Büyük firmalarda, düzen vergi kaçırma üzerine kurulmaz.

Eşyanın tabiatına aykırıdır. Onlardaki vergi problemleri genelde tartışmalı konularda ya da savunabilecekleri konularda olur.

Yoksa o büyük şirketlerde tüm evrak düzeni patronun (sermayedarın) kimseye güvenmemesi üzerine kuruludur. Bundan devlet de yararlanır doğal olarak.

Küçük şehirlerde büyük fabrikalar, başlarında patron ve ailesi varsa vergi kaçırmayı göze alabilir.

Konu uzun. Ve de her türlü iddiaya açık biliyorum.

Ama şundan eminim; ücretli (ki vergisini kendisi ödemez, stopajı ben vergi mükellefiyeti kabul edemem)) ve büyük kurumlar dışında vergi ödeme yoktur bu ülkede.

Bunu bilen devlet de iki yılda bir böyle af çıkarıyor. Salma vergi gibi bir şey.

Ama burada bile vergi müfettişi esnafı arayıp matrah artır demez.

Gene orta ölçekli şirketleri sıkıştırır.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Bunlar iyi günler...

Her açıdan zor bir dönemin ayak seslerini duyabiliyor musunuz?
    Benim ki yada başkasının evladı..mezuniyet töreninde tek bir soru vardı aklımda bunca mezun genç ne iş yapacak..sanırım aklı başında dünyadan haberi olanlarda aynı şeyleri düşünmüştür orada..farkında olanlara diyecek bir şey yokta, farkında olmayanların çocuklarının işi daha zor..örn. ''bir baltaya sap olmadın'' gibi lafları duyabilecek çocukları kastediyorum..Allah kolaylıklar versin demekten başka diyecek bir şey yok..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Benim ki yada başkasının evladı..mezuniyet töreninde tek bir soru vardı aklımda bunca mezun genç ne iş yapacak..sanırım aklı başında dünyadan haberi olanlarda aynı şeyleri düşünmüştür orada..farkında olanlara diyecek bir şey yokta, farkında olmayanların çocuklarının işi daha zor..örn. ''bir baltaya sap olmadın'' gibi lafları duyabilecek çocukları kastediyorum..Allah kolaylıklar versin demekten başka diyecek bir şey yok..
    valla eskiden acıyordum dostum..ama artık acımıyorum....bir anket yapsan %52 çıkar bence.....üzülmüyorum artık...şeker fabrikalarının olduğu yuerlerden bile birinci parti çıktılar..bu arada son mermilerimi de hisseden çıkıp dolarda kullandım...%50 dolar % 20 eur %10 altın ve %20 mevduattayım....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    valla eskiden acıyordum dostum..ama artık acımıyorum....bir anket yapsan %52 çıkar bence.....üzülmüyorum artık...bu arada son mermilerimi de hisseden çıkıp dolarda kullandım...%50 dolar % 20 eur %10 altın ve %20 mevduattayım....
    Öylede, kurunun yanında yaşta yanıyor..üzücü kısmı bu dostum..

Geçen gün birileri yazmıştı..2007'de yatırımlardaki imalatın payı %40 mış..şimdilerde ise bu rakam %20 imiş..malum imalat, üretim olmadan işimiz zor..

Bizlerde senin portföy tercihinde olduğu gibi yanmamaya çalışıyoruz..yapacak başka bir şeyimizde yok..

Sayfa 345/777 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •