Geçenlerde Vakýf'tan 2000 dolar çekmiþtim..herhangi bir talebim olmamasýna raðmen bahsettiðiniz þerit fiþi çýkartýp imzalattýlar sonra nüshayý kendilerine aldýlar..pek bir anlam veremedim..ben sadece 100'lükleri yýrtýk var mý diye kontrol ettim..bilginiz var mý, kasa tutsun diyemi yapýyorlar bu iþi..ilk defa karþýlaþtým böyle bir durumla..sonra þimdi sizden duymuþ oldum..saygýlar..
ayný zamanda dolar banknotta tedavülden kalkma diye birþey yok eski dolarlar sonsuza kadar(daha doðrusu fed diyene kadar) geçerli. ha tabi gidip starbucksda elemana verirseniz almayabilir tabi o ayrý
"It is U.S. government policy that all designs of U.S currency remain legal tender, regardless of when they were issued. This policy includes all denominations of Federal Reserve notes, from 1914 to the present."
Merrill lynch 47 m lot garanti hissesi satmýþ bugün.
Genelde nakit döviz yatýrýrken seri numara listesini gösteren þerit fiþi müþteriye imzalatýr ve TCMB takasta kabul görmez ise müþteriye iade ederler, sorumluluk müþteriye ait. Nakit döviz çekerken de bazý bankalar seri numara listesini gösteren þerit fiþi alýr, saklarlar, ancak müþteriye imzalatma gereði duymazlar. Kasa dengesi ile deðil, nakit dövizin sahte çýkmasý, güvenlik kontrollerinden çeþitli nedenlerle geçmemesi sorunlarýna, ihtilaflarýna karþý alýnan tedbir olduðunu düþünüyorum. Hatta bazý bankalar nakit döviz yatýrýrken seri numara fiþini müþteriye imzalatmanýn yanýsýra üzerinde yazý, karalama, leke, damga, çatlak, yýrtýk, çentik vb bulunan paralarýn ön ve arka yüzlerini de tarar, görüntülerini saklar. Þekerbank'a yolu düþenler bunu çok iyi bilir.
Yer Ýmleri