dolar 4,8942...
dolar 4,8942...
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sn.Human tecrübem ve aklım yettiğince cevap yazdım.. İnanın bende zarardayım... Zarar etmenizi asla istemem... Lakin makul analitik rakamlar çerçevesinde cevap yazdım.. Ama burası borsa yine de en son karar sizin...
Herşey olabilir...
Kalın sağlıcakla... Tüm kalbimle bol kazançlar....
AKBANK mı bu? İshal olmuş gibi...
Pazartesi -%5
Salı -%6
Çarşamba-%8
Perşembe şimdilik saat 11 itibarı ile -%2
4 günde -%21
Bu fiyatlama AKBANK da; ABD de başlayan GLOBAL KRİZ ile batan 250 bankanın ardında bile olmamıştı...
Ne işe düştük yahu...
*hsbc, akbank için hedef fiyatını 10,6 tl'den 9,5 tl'ye indirdi
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
Borsa mızda kriz fiyatlarına ulaşmış bulunuyoruz... Şu an borsamızda Akbank 6,52 TL ile Garan ise 6,90 TL ler ile, Arclk 12 TL ler inanılmaz iskontoludur...
2007 yılı Global kriz başlarken Akbank 2007 yılında 6,78 TL ile fiyatlanıp alınıp satılıyormuş... 2007 yılı sonu 2008 başlarında ki GLOBAL KRİZ inanılmaz devasa bir BANKACILIK KRİZİ idi...
ABD de 1800 lü yani nerdeyse USD ile beraber basılıp kurulan LEHMAN BROTHERS adlı Banka ve Fİnans kurumu batmıştı... Devamında dünya finans ve dünya rezevr parası olan USD ın anavatanı ABDde 250 adet irili ufaklı banka batmıştı...
Yani domino etkisi USD ve ABD deki batan bankalar MUAZZAM bir KAOS u işaret ediyordu...
Bizim Borsa da fiyatlandı... 2 ay yada 3 ay sonra düzeldi... Bankalarımız bile o derin BANKACILIK KRİZİNDE 6 TL lerden 4 TL lere kadar fiyatlandı.. Şİmdi Akbank 6 ay da 10,80 TL den 6,50 TL oldu... (Unutmayın YIL 2007-2008)
Oysa şu an 7 aydır sürekli ama sürekli düşen bir borsa varken..
Oysa seçimler bitmiş, tek partili bir hükümet ve Başkanlık modeline geçmiş ve kararların çok daha hızlı alınacağı belli iken...
BIST 88,000....
AKBANK ın 2007 yılı Özkaynaklarına bakıyorum.. 10,300,000,000 TL dir... Fiyat 6,79 TL yi dahi görmüş... Enflasyon %5 lerde...
AKBANK ın 2018 1Ç Özkaynaklarına bakıyorum.. 41,141,000,000 TL dir... Fiyat 6,52 TL olmuş.. Enflasyon %25 olmuş..
Bu enflasyonist 2018 TR sinde bir tek ucuz kalan AKBANK imiş.. Patates dahi 2007 yılında 0,40 TL iken 6 TL olmuşken..
Şİmdi bu noktada Türkiye bu denli GLOBAL KRİZ yok iken; şakır şakır banka ve finans kurumları batmıyor iken; o vakit abd de bir yıl boyunca hergün bir banka batıyordu...
Şaka değil, ABD de hergün bir banka ne demek?
Şimdi ben bir iki yerde bu banka AKBANK ucuz arkadaş demişim diye yerden yere vuruyorlar... Şiddetli eleşriyorlar, biz demiştik BANKA lara satış gelecek diye.. %20 satıldılar, diye...
Doğru.. Bu son 3 günlük satışı bilemedim.. Daha önce de olmuştur böyle satışlar... Ama ya GLOBAL kriz var, ya Gezi olayları gibi nerdeyse korkunç bir sonuca gidecek risk var Yada ne bileyim 15 Temmuz gibi meclise savaş uçakları füze atma olayı...
Sadece sebep TR de enflasyon yüksek çıkmış, dış borç varmış...
Ben 44 yaşımdayım bu iki başlık ve sebep TR de hep vardı...
ARKADAŞ bu dış borç 3 gün önce olmadı ki...
Her zaman vardı..
Arkadaşlar önemli olan insanların baktığı yöne değil; bakmadıkları yöne zor zamanlarda bakabilenlerindir BAŞARI...
Şİmdi ben bu dev Türk Bankalarına nasıl pahalı derim....
Piyasalarda zor olan dediğim gibi insanların bakmadıkları yere bakabilenlerindir..
Herkese bol kazançlar dilerim...
Yer İmleri