Kendi adıma TL ile maaş alan biriyim USD istediği gibi düşebilir hem alım gücüm artar hemde global gelirim.
Kendi adıma TL ile maaş alan biriyim USD istediği gibi düşebilir hem alım gücüm artar hemde global gelirim.
Türk ticaret kanununda şöyle bir problem var. Limited veya anonim (veya diğerlerinde) şirkette imza yetkisine sahip ortak, ya da imza yetkisine sahip müdüre yetki veren ortak firmada oluşacak borç için şahsi serveti ile sorumlu. Bu konu detaylı bilinmediği için farklı yorumlar yapılabiliyor.
Bir firmanın her yıl kar etmesi hedeflenmeyebilir. Bazı yıllar çok ciddi kar getirebilir, Sırf bu yılları kaçırmamak için bir firma %10 kara razı olarak ayakta tutulmak istenebilir.
Bunu bizzat deneyimlemiş ve ciddi olarak karlı çıkmış bir firma sahibi olarak söylüyorum. Bu uzun vadeli bir bakış açısı gerektiriyor. Şirket sahipliği kısa vadeli kazanç sağlanacak bir alan değil.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yurtdışı yerleşik yabancı portföyleri incelersek:
2018 başında hisse portföyleri ederi 53,3 milyar dolar, kurdan arındırılmış net hisse satışları 0,98 milyar dolar. Şu anki hisse ederleri: 31,5 milyar dolar. Kayıpları 22 milyar dolar.
Hissede 1 milyar dolarlık satış ve USD yükselişi sonucu adamlar %40 kaybetmiş durumdalar. İşe eylül 2017 başından bakarsak 1 milyar dolarlık net alım 55,5 tan 31,5 milyar dolara düşen hisse portföy büyüklüğü mevcut.
Gelelim dibs stoğuna: 2018 başında 31,7 milyar dolar, yılbaşından bu yana net alım 0,35 milyar dolar, şu anki ederi 20,5 milyar dolar. Buradaki kayıp 11,2 milyar dolar.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
faiz artış beklentim 0-0.75 puan max ve bu da son artış ..Ondan sonra temmuz enflasyon eksi çıkar vs vs.........Yabancı denen kişilerinde servetleri yukarıda paylaşılan tabloya göre hem borsada hemde DIBS de kar gibi erimiş....Bu trend devam ederse adamların DIBS i sıfıra yakınsar![]()
Limited şirketlerde patron hiç bir borçtan sorumlu değildir. Sadece devlete olan borçlarında Şahsi olarak borçlanır. USD artışı veya faiz artışı ikiside aynı şekilde mevcut ekonomiyi etkiler. Orta büyüklükte ki kobilerin hepsi ama hepsi zati USD mevduat yapmış durumda. Nereye gitsem aynı muhabbet 1-2 yıla şu kadar olucak. Orta büyüklükte ki değilde büyük şirketler bence en fazla sıkıntıyı çekecek. Bu kısıma bir önlem alınması gerekir. Sonuçta iki taraftan biri tercih edilecek ya USD ya faiz .. Bu kararı da mevcut ekonomi yönetimi karar vericek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri