Sayfa 221/1252 İlkİlk ... 1211712112192202212222232312713217211221 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Herşeyi başı sağlık .

Kazandığınız biriktirdiğiniz Parayı sağlık huzur ve mutlu ailenizle sevdiklerinizle yiyemedikten sonra bir şekilde sağlık sorunlarından sonra yiyemiyeceksiniz ne anlamı var ki.

Ben 5-6 yıl önceki başımdan geçen bir olayı anlatayım belki bir fikir verir size

Mesela geçmişte yoğun iş temposunda günde 18-20 saat aylar boyunca yazılım işinde çalışırken kendimi bir gün öğlenleyin ölüm ilanını okurken buldum gezi olaylarında hayatı kaybetti şeklinde diye .

Öğlenleyin tüm hisseleri satıp vasiyet bile yazdım sonra gittim eve ben iyi değilim Bakırköy’e gidelim bana sakinleştirici vursunlar dedim .

3-4 gün sakinleştirme verildi tam orayı hatırlanmıyorum .

Sonradan öğrendim ki vasiyetten sonra veritabanı sistemini uçurma kodu bile yazmışım o halde beni bunlar bu hale çeksinler demişim galiba ama sakinleştiriciden sonra girince sisteme uyardım yöneticimi ama tabi tüm banka panik olmuştu alarm durumuna geçmişti tabi haftasonu 48 saat kodu aramışlardı sistem uçmasın diye.

Pazartesi ben kodu iptal ettim diye hatırlıyorum sonradan

Bu kadar yoğun tempo bana uymadığı için iki hafta yıllık iznimi kullanıp işten ayrıldım sonra .

Yoğun tempo ve uykusuzluk halüsinasyondan ötürü istem dışı işlemler yapıp herkese zarar veriyorsunuz ve size de zararı var sağlık olarak .

Yaz tatilinden sonra başka bir sektörde daha az temposu olan bir iş yapmaya başladım ama şu anda ne stres ne kaygı ne aşırı yoğun deadline hiçbirisi Yok kafam çok rahat .

Tabi bu halüsinasyondan borsadan sattığım sonradan tahtası kapanan hisseler bile vardı yüklü işlem yaptığım oda takdiri ilahi diyelim .

Bu işin bana verdiği şey olarak 15 günde bir sakinleştirici iğne kullanmak oldu tekrar bir atak yaşanmasın diye düşünüyorum da değer miydi beyni o kadar gençken yormayı şimdi geriye dönünce değmezdi diyorum ama zaman geri gelmiyor açıkçası

Bence benim yaptığım gibi izin alın veya izin alın yazın tatilini ailenizle geçirin kafanızı dağıtın .

Sağlığın hele de akıl sağlığı gibisi korumak kadar önemli bir şey Yok bana göre .

Bunları niye yazdım biliyormuşsunuz belki biraz empati yapabilirsiniz diye

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hahaha benim de arada içimden gelmiyor değil çok geçmiş olsun her şeyin fazlası zarar gerçekten. Çalışmayı biraz fazla kaçırınca ayarlar bozuluyor çok geçmiş olsun herkesin başına gelebilecek bir durum gençlerin yarısı işsiz kalanları da iş yükünden delirmek üzere...

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Mevduat eslenigidir genelde .bankalar o şekilde veriyor ..geçenlerde deniz leasing bonosu vardı 180 günlük 21.65 ..denizbank olsaydı girecektim .belkide yanlış yaptık birbirlerinin iştiraki
    180 gün uzun süre. Ben de bağlamazdım o kadar süreye. Deniz leasing denizbankla iştirakli. Güven sorunu olmaz kanımca ama süre uzun.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    200 baz puan yapsın, göstergenin önüne geçsin üzerine otursun (200 bazpuan faiz artışı sonrası gösterge tahvil de biraz geri geleceğinden). Daha sonra makyaja gerek kalmasın. Böylece son faiz artışı olma ihtimali yükselir. Bundan sonra faizi o seviyede dirayetli olarak tutma stratejisi önem kazanır.
    Tam da buna katılıyorum. Niyeti iyi olan bir ekonomi yönetimi bunu yapar , hatta çok daha önceden yapardı. Enflasyonun sebebi faizdir diye piyasayla kördöğüşü inatlaşırken %10 faizin bile üzerine basmaya çalışırken ,al işte noldu , piyasa sana %20yi okuttu mu okuttu .

Yalnız birşeyi söylemeden edemeyeceğim , bugün dolaresin 6cent düşmesi ve piyasanın gümbür gümbür yükselişi hoşuma gitmedi, zannediliyor ki piyasa faiz artışını fiyatlıyor. Piyasa haftasonu haberi almıştır ve adamı ters köşe yapmayı sever. Yarın bir bakmışsınız aynı seviyede devam ediyoruz veya göstermelik bir 25 baz haberi gelir , dolar soluğu 5te borsa da 89k da alır. Önden yükleme beklerken arkadan geçirivermişler . Yarın niyet belli olacak , aklı varsa 200 baz puan altında yapmaz , dümeni eline alır . Çok net söylüyorum 100-125 puan piyasayı kesmez , anca dolaresi biraz nefeslendirir sonra yeni artış daha ister. Dün bahsettim back to the 1990a gerek yok .

4. Geçmişte yaptığın kar ve zararı unut. Resetle yarını gün 1 olarak düşün!

Temel kural günlük harcayacağın para her zaman likit olmalı. Para piyasası fonu veya IST fonu olabilir. %25 her zaman böyle olmalı. Bunu bozdurup kiranı ödersin kredi kartını ödersin vs vs.

Geriye kalan paranın %25 i her zaman ALTIN ve GÜMÜŞ olmalı. Kefenlik olarak durmalı.

Geriye kalan parayı da %25 TL bono ve mevduat karışık.

Geriye kalan %25 USD eurobond ve mevduat karışık.

Sürekli alsat yapanın Çelik gibi Sinirleri olmalı. Benim psikolojime uymadığı için ortalama 6 ayda bir portföydeki oranları değiştiririm ağırlığı azaltır arttırırım. En kısa ayda 1 değiştiririm. Ama asla günlük veya haftalık bakmam. Bana göre değil. Bunu yapabilenler var ve ruh halleri buna dayanabiliyor. Benim dayanmadığı için kısa vadeli alsat yapamıyorum.

Önce kendini tanı. Psikolojine göre yatırım yap. Psikolojini bozan yatırımdan asla kar elde edemezsin. Sürekli yanlış karar alırsın baskı altında iken. Hem kendine hem etrafındakilere zarar verirsin.

Yarın hayatında gün 1 kabul et. Geçmişte olan zarara üzülme, karlara sevinme. Düşün ki hiç paran yoktu. Sıfırdın. Yarın eline yeni para geçti. Sağsalim karar ver. Kendine güven. Uykunu kaçıracak pozisyonlar alma.

Geleceği ALLAH tan başka kimse bilemez, matematik sadece ihtimallerin sayısını azaltır. Ama yine bir sürü ihtimal her zaman vardır.

Alıntı Originally Posted by LostPerson Yazıyı Oku
    Sn. Pscyokinesis ve diğer cevap yazan arkadaşlar alıntılama yaparak sayfayı kaplamasın, diye cevaplarımı yazıyorum izin al tatile git diyenler v.s herşeyi denedim

1 ay izin aldım toparlarım diye fakat öyle olmadı,

Ailemi tatile götürecek herşeyi unutacak iken kabine sonrası zarara satmam ile herşey daha da kötüye gitti,

Şu anda iznim bitmek üzere ve ailemi tatile götüremedim, benimle eve tıkılı kaldılar. Onların bir suçu yoktu, fakat yapamadım bunun suçlululuk duygusu da beni mahfetti,

Kabinenin açıklanması sonrası zarara satmam sonrası durumum çok komplike hale geldi, umarım toparlayabilirim. Piyasada buna izin vermiyor. 430 lara gelseydi dolar, gevşese idi kafam rahat olurdu şimdi nefes alan bir ölü gibiyim ,

Eski arkadaşlarla özelden mesajlaşıyordum sonra nickler değiştiği için diğer arkadaşlara da yolladım ortaya yazarak kimseyi rahatsız etmek istemedim.

Hissenette çok vaktim yıllarım geçti aile gibiydik birçok arkadaşla o nedenle derdim bir nebze azalır dedim. Evden çıkamıyordum ya çünkü iznimi evde geçirdim aileme hapis hayatı yaşattım onlarda çıkmıyor artık . Tatilimiz bitti ve evde geçirdik

5. Currency against US Dollar, past year.

Malaysia: +5%
    Nigeria: +1%
    UK: +0.7%
    Euro: +0.5%

Egypt: -0.3%
    Japan: -0.3%
    China: -1%
    S Africa: -4%
    Canada: -5%
    Russia: -5%
    Australia: -6%
    India: -7%
    Sweden: -7%
    Mexico -8%
    Indonesia: -9%
    Brazil: -20%
    Pakistan: -22%
    Iran: -33%
    Turkey: -34%
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Currency against US Dollar, past year.

Malaysia: +5%
    Nigeria: +1%
    UK: +0.7%
    Euro: +0.5%

Egypt: -0.3%
    Japan: -0.3%
    China: -1%
    S Africa: -4%
    Canada: -5%
    Russia: -5%
    Australia: -6%
    India: -7%
    Sweden: -7%
    Mexico -8%
    Indonesia: -9%
    Brazil: -20%
    Pakistan: -22%
    Iran: -33%
    Turkey: -34%
    Hamdolsun.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Paranizi hayatinizin odagi yapmayin.
    Para odakli yasamayin.
    Para gelir gider.
    Kazanilir ve kaybedilir.
    Onemli olan uretim gucudur.
    Mumkunse oyle bir hayat surun ki paraya daha az ihtiyaciniz olsun.
    Zengin benim gozumde en cok seye sahip olan degil en az seye ihtiyac duyandir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Sade ve basit yasamaya calisin ve daha onemlisi de bundan aci cekmeyin, bunu severek yapin.
    Feylezoflarin dedigi gibi "amor fati"
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 221/1252 İlkİlk ... 1211712112192202212222232312713217211221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •