osmanlı türk değildir diyenler, bu gün halen bursa orhaneli keles büyükorhan harmancık kütahya tavşanlı domaniç afyon....ili vce ilçelerinin köylerinde eski 150- 200 yıllık korunabilmiş evlerin kapılarında çatılarında ahşap kayı boyu kızık boyu türkmenlerinin sembolleri vardır, aynı sembolleri çanakkale kaz dağlarının ve egenin bazı dağ köylerinde görebilirsiniz gezin görün biraz

ben kafamı kumdan çıkardım klavyenin başından kalktım şükürler oldun araştırdım buldum

dedem osmangazinin obasını getirip yerleştirdiği ilk bölge bursa uludağp kocayayla, bakacak, keles harmancık mengücek yaylalarıdır, bugün halen tüm o bölge cumalıkızık derekızık fidye kızık,hamamlı kızık türkmen boyudur osmangazinin ilk getirip yerleştirdiği obanın genişleyip yayıldığı zamanla köy haline gelen öz be öz türk yerleşimleridir.

uygur sincan türklerinin fiziki yapılarına çok benzer genetik özelliğini büyük ölçüde korumuş türk soyu yani osmanlı beyliğidir (adını osmangaziden almıştır ) gök mavi gözlere sahip olan köyler vardır oba oba değişebilir, atam Mustafa Kemal Atatürk de konya karaman türkmenidir,osmanlının dengeleyici nüfus poltikası nedeniyle balkanlara yerleştirdiği türkmen boylarındandır, bu boya sarı mustafalar derler has türkmendir bu boy. iç göçler sebebiyle bugün bursanın mustafa kemal paşa ilçesi ve mustafalı köylerinde bu soy devam edegelmektedir. gidin gezin görün bakalım, gök mavi gözleri en önemli özellikleridir güzel insanlardır aynı atatürküm gibi.

güzeldir türk milleti güzeldir benim milletim

özellikle keles mengücek 1 mengücek 2 mengücek 3 köylerine gidin, osmangazinin kayı boyunun orjinal soyu süregelmektedir, gözünüzle görün köy kahvesinde sıcak kanlı türkmenlerin anadolu insanının çayını ayranını için özünüzü tanıyın özünüzü bulun

burda böyle abuk sabuk yok osmanlı türk değildir fitnesine alet olmayın, osmanlı türk değilse senin deden neydi dedenin babası neydi rus slavımıydı diye sorarım sana

saray hanedanı neyse türkmende odur, evet devşirme kadın alınmıştır ancak tahta geçen soyun tamamı türkten olmadır,belki çok cüzi bir kısmı devşirmeden doğmadır,soy kan türktür bu titizlikle korunmuştur.

bugünlük bu kadar yeter sanırım, iyi akşamlar