Sayfa 468/1023 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Aliyatirimci Yazıyı Oku
    ya amerikan dolarci enki
    biz elbet sayi saymayida dolarcinin ruhunuda biliyoruz,

130 milyar sicak para varmis da ,
    dolarina taptiginiz ulkenin 30 trilyon dolar borcu var onu niye hic dusunmuyorsunuz,
    sen ben o biz dolar kullanmasak onlar ne yapacak acaba?
    hadi canim hayde!
    Adamın borcu kendi senyoraj hakkında olan (kendisinin karşılıksız olarak basabildiği) *kendi* para birimi üzerinden. Amerikayı güçlü kılan da bu zaten. Borçlandıkça parasını dünyaya daha da yaymış ve kuvvetlendirmiş oluyor.
    Ya Türkiye ?!? 485 milyar *dolarlık* dış borcunun tamamı kendi kontrolünde olmayan yabancı ülkelerin parası.

Arada çooook ciddi bir fark var!!!!!

Hiç öyle Amerika para basamaz biz kullanmazsak ne yapar da demeyelim. 2008 krizinde en ufak bir sıkışmada 5 trilyon dolar bastı ve takır takır kullandı. Dünya ekonomileri de global krizi engelledi diye bir de üstüne üstlük ayakta alkışladı.

Keza Irak'ın işgalinde 200 milyar dolar banknot basıp Irak ordusuna komutan rütbelerine ve güçlerine göre değişen miktarlarda elden dağıttı. Hiçbir komutan mukavemet göstermedi ve ülkeyi Amerika'ya teslim etti.

Amerika'nın elde ettiği bu gücü küçümsemek bence kafayı kuma gömmek demek.

Karşındaki gücü iyi tanımaz isen nasıl mücadele edeceğini de bilemezsin.

Amerika'nın 20 trilyon dolar borcunun yarısı yurt içi yarısı da yurt dışı diye biliyorum. Dünyaya olan 10 trilyon dolar borcunu 1 gecede FED elektronik kaydi para olarak borçlu olduğu ülkelerin hesaplarına geçse ne yapabilirsin?!?!.

Yapabileceğin tek şey Amerika'dan sana verdiği bu para karşılığında mal talep etmek. Başka yapabileceğin bir şey yok. Bu durum bile neredeyse adamların ekonomisine yarıyor.......
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Kron 1’den 20ye çıkmış dolar çıksa ne olur mantigi tabiiri caizse bilgisiz insanların mantigidir . Senin kron çıkmış ama dolar 5 tl olduğu icin benzin mazot anasının nikahına kadar yukselmis , cari açığın hesaplanacak gibi değil , her aldığın şey dolara endeksli , elektriğe zam , doğalgaza zam ama dolardan ne olacak 2 den 5 e çıkmış deniyor .. Hadi yahu ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Pes vallahi .. Yahu bunca yazıp yazıp duruyorsunuzda acaba bu dolar düşmek yerine neden yukseliyor , ne hatalar yapılıyor ki durmak bilmeyen bir yükseliş içerisinde demiyorsunuz ? Hala hisse al 1’20 kazan gibi komik seyler anlatıyorsunuz .. Ben hisse al 1’e 20 kazan diyen çok kişiyi battığını gördüm . Hikaye bunlar , burada çıkıp dolar neden yukseliyor düşmesi gerekirken neden bu hale geldi o konuşulmalı diyeceğim ama onada dış güçleri oyunu yoksa ülkede istikrar var herşey güllük gülistanlık bizi çekemiyorlar dersiniz diye korkuyorum .. Doların 1 ay sonra 5.50 olmayacağı garantisi var mi ? 6 olmayacağı garantisi var mi ? Yok neden ülkede suan ciddi bir sorun var .. Bırakın rahibi filan ekonomi anlaminda ciddi sorunlar var ..
    hisse al diye nerde yaziyor. nasil anladin boyle bir seyi?

2001 den bu yana hisse fiyatlari bire 20 yapti diyor,
    amerikan dolarida 1,7 liradan gele gele 5 liraya gelmis diyor yani uc kat artmis .
    amaaaaaaaaaaa faiz daha fazla kazandirmis .
    yaniiiiii o zamandan bu yana amerikan dolarini tutan adam reel olarak para kaybetmis.

Alıntı Originally Posted by Aliyatirimci Yazıyı Oku
    yaniiiiii o zamandan bu yana amerikan dolarini tutan adam reel olarak para kaybetmis.
    Konu Amerikan dolarını tutmak değil doların yükselişinin benim cebime olan etkisi .. Hisse arsa su bu yüksekse ne olur ben akıl almaz kazıkla benzin alıyorum , araç fiyatları fırlamış , elektrik zamlı , doğalgaz zamlı aklına gelen herşey dolara endeksli ama dolar tutan ayvayı yemiş .. iyi olmuş z

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Adamın borcu kendi senyoraj hakkında olan (kendisinin karşılıksız olarak basabildiği) *kendi* para birimi üzerinden. Amerikayı güçlü kılan da bu zaten. Borçlandıkça parasını dünyaya daha da yaymış ve kuvvetlendirmiş oluyor.
    Ya Türkiye ?!? 485 milyar *dolarlık* dış borcunun tamamı kendi kontrolünde olmayan yabancı ülkelerin parası.

Arada çooook ciddi bir fark var!!!!!

Hiç öyle Amerika para basamaz biz kullanmazsak ne yapar da demeyelim. 2008 krizinde en ufak bir sıkışmada 5 trilyon dolar bastı ve takır takır kullandı. Dünya ekonomileri de global krizi engelledi diye bir de üstüne üstlük ayakta alkışladı.

Keza Irak'ın işgalinde 200 milyar dolar banknot basıp Irak ordusuna komutan rütbelerine ve güçlerine göre değişen miktarlarda elden dağıttı. Hiçbir komutan mukavemet göstermedi ve ülkeyi Amerika'ya teslim etti.

Amerika'nın elde ettiği bu gücü küçümsemek bence kafayı kuma gömmek demek.
    amerikanin gucunu kimse kucumsemiyor.
    amerikanin gucu hala silahli gucu ile diunyaya tahakkum ettiginden.
    amerikanin 30 trilyon dolar borcu var. ve katlanarak artiyor.
    ama matbaalarinda bastigi icin bu dolari simdilik sistem devam ediyor.

rusyasi cini irani, turkiyesi yarin obur gun amerikan dolari kullanmak yerine baska bir odeme sistemi oturturlarsa
    o zaman gorem amerikayi.

6. Ülkenin en az yarısı aşağıdaki hikayeden “cılız ses” kafasında...

“ veziradişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
    padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
    eeee! ne vergisi koyalım?
    Vezir:köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar!
    padişah, tamam, demiş.
    aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:tepki var mı?hiç bir tepki yok!
    iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah: var mı şikayet?
    yok!
    halkının tepkisizliğine kızan padişah,
    köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin!
    aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,halkı dinleyelim, padişah sormuş:var mı şikayet?
    ses yok.
    padişah tekrar:var mı şikayet ?
    şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
    padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
    eeee!, demiş padişah bir umutla...
    aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız”

Alıntı Originally Posted by Aliyatirimci Yazıyı Oku
    sen ben o biz dolar kullanmasak onlar ne yapacak acaba?
    hadi canim hayde!
    Kicimizdaki don dolara endeksli herşeyimiz dışarı bagimli ama dolar kullanmasak onlar ne yapacak .. Günün bilmecesi .. Tövbe tovbe ..

8.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Kicimizdaki don dolara endeksli herşeyimiz dışarı bagimli ama dolar kullanmasak onlar ne yapacak .. Günün bilmecesi .. Tövbe tovbe ..
    X hissesi 20 kat arttı diye kimse elektriğe zam yapmıyor
    ya da kron çok değerlendi diye doğalgaza zam yapan da yok

Sayfa 468/1023 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •