Yazdıklarımı dikkate alıp sorun nedir, nasıl çözülebilir, ben ne yapabilirim diye kafa yormanız beni sevindirdiniz. Mevlam da sizi sevindirsin.
Bir destek/direnç noktası kırılınca bir alttaki destek veya bir üstteki direnç seviyesinin devreye gireceğine ve kapanışın üstünde destek ve altında direnç olmayacağına programlanmışız. Eğer grafiğin altındaki yatay renkli banda dikkat etmeseydim destek oluşumu için biraz beklemek gerektiğini ben de fark etmeyecektim.
İşin ehli dekoratörler düzenleme yaparken renk uyumunu göz önünde bulunduruyor. Ancak öne çıkarmak istedikleri objelerde zıt renklerden yararlanıyor. O nedenle zemin rengi açık olursa fiyat barları ve salınım hatları daha belirginleşir ve ön plana çıkar diye fikir beyanında bulunmuştum.
Doğan Cüceloğlu’nun sanırım İnsan İnsana kitabında insan karakterleri sınıflandırılıp özellikleri sıralanıyordu. Mükemmeliyetçi insan özellikleri sayılıp dökülürken beni tarif ediyor diye pek keyiflenmiştim. Fakat son satıra geldiğimizde yazar tokadı basıp beni hayal kırıklığına uğrattı. Hatırımda kaldığı kadarıyla “Efendi efendi dünyayı değiştirmek sana mı kalmış. Böyle yaparak hem kendini, hem çevreni mutsuz ediyorsun†yazıyordu.
Yani “Zoru hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır†diyen sorumluluk sahibi insanlar dünyayı değiştirip dönüştürmek ve çevrelerine artı bir değer sunmak konusunda başarılı olsalar da; kendi ömürlerini törpüleyerek bunun bedelini peşin peşin ödüyorlar. Kimbilir belki de “Mum yandıkça çevresini aydınlatıyordur.â€
Mevlam sarf ettiğiniz emekleri boşa çıkarmasın.
Yer İmleri