Sayfa 32/1078 İlkİlk ... 22303132333442821325321032 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Siz böyle toleranslı davranarak doğuştan muhalif olanların kritik etme heveslerinin üzerine benzin döküyorsunuz. Benden söylemesi.

Hisse kodlarından sonra bu kez de grafik görüntülerine göz attım. Sistem adı altındaki grafikler Stokastik bazlı klasik analiz resimleri olmalı. TUCLK grafiğinde desteğin 4.38, kapanışın 4.35 olarak kayıtlı olmasını fiyat düşüşü devam edecek olarak yorumladım.
    Evet doğru yorumlamışsınız... Sistem grafiğini sitede kabaca açıklamıştım ama zamanım yetişmediğinden dolayı çok detay verememiştim. Fakat forumda çok kere anlatmaya çalıştım. Destek/Direnç kavramlarını ve nasıl yorumlanmaları gerektiğini ilk fırsatta yeniden siteye de eklemee çalışacağım...

Japon mum çubukları bölümüne geçtiğimde zaman periyodunun 1 yıllıktan 4 aylığa düşürüldüğünü gördüm. Böyle yapılmasının elbet bir sebebi vardır. Ancak bu işlem sonrasında sinyal sayısının arttığını, grafik üzerinde işaretlenen tali yolların çokluğundan, ana yoldan uzaklaşma ihtimalinin arttığına tanık oldum. Önceki dipler-tepeler, formasyonlar, formasyon hedefleri belli olduğuna göre grafik üzerinde fazla oynama şansımız yok diyebilirsiniz. Yine de zaman periyodu arttırılarak bu sorunun çözülebileceği kanısındayım.
    Süreyi 1 yıllığa yükseltebilirim ama bu defa çok fazla iç içe gireceği için anlaşılmayabilir diye daha yakın plan vermeye çalıştım. https://www.turkishbulls.com sitesinde sadece son oluşan formasyonla ilgili barlar veriliyordu. Ben bunu destek/direnç olayına dönüştürerek olayı daha da geliştirdim. Arzu edilirse tüm formasyonları da grafik üzerinde gösterebilirim.Bu şekilde tüm herşeyi görebilir hale gelebilir lâkin görüntü çok karışacaktır. Şu anda dediğiniz gibi süreyi biraz arttırayım...[/QUOTE]

Fiyat barları ve salınım bandında aşağı-yukarı-yatay hareketleri göstebileceğimiz renkler konusunda fazla tercih hakkımız olmasa da bunların iç içe geçmesi resmin netliğini ve anlaşılırlığını menfi yönde etkiliyor. Grafiğin siyah olan zemin rengi bir nebze açılırsa destek-direnç çizgileri daha belirgin hale gelir diye düşünüyorum.
    Siyah zemini özellikle gözlerim çok yorulduğu için seçiyorum. Renklerin daha net görüldüğünü düşünmüştüm öyle değilse biraz açmaya çalışayım ama önce uygun bir zemin rengi bulmam lâzım. Varsa bir örnek, o rengi deneyip paylaşayım... Fakat barların rengini karıştırmamak için özellikle bu renklerde seçtim. Her rengin anlamı farklı ve bir bakışta hemen görülebiliyor. Ortalamalardan oluşan 3 boyutlu salınımın rengini pek fazla değiştirme şansım yok. Çünkü duruma göre ve hareketin şekline göre otomatik çiziyor. Daralıp-açılması renkleri etkiliyor.

Grafiklerin üst ortasındaki Tescil ibaresi resimle birlikte büyüdüğünden fiyat bar, hat ve formasyon açıklamaları ile üst üste gelip çakışıyor. Sistem grafiklerindeki ölçü Japon mum grafikleri bölümünde korunabilirse resim göze daha hoş görünür düşüncesindeyim.
    Bu konuda haklısınız. 2 adet bilgisayar kullanıyorum. Birisinin ekran çözünürlüğü çok yüksek yani 1080p. Diğeri 720p. 720p olan grafik, sistem grafiği ve daha net oluyor. Diğerinde görüntü büyüdüğü için oranlarda farklılık oluyor. Bu nedenle her 2 türü de bundan böyle aynı bilgisayar ile yüklerim ve Tescil ibaresi de otomatik olarak küçülmüş olur. Grafikleri zamanında 720p bilgisayarda geliştirdiğim için oradaki görüntüler daha orantılı oluyor. Fakat şu anki hâli ile yazılar daha büyük ve okunaklı oluyor. Özellikle bu nedenle bu şekilde yüklüyordum. Pazartesi tüm grafikleri 720p bilgisayardan yükleyeceğim ve zamanı 1 yıl 'a ayarlamaya çalışacağım...

Her öneriye açığım demekten vazgeçseniz iyi olur. Yoksa kritiklerin devamı gelir. Kolay gelsin.
    Hiç sorun değil. Mükemmelliyetçi ve sorumluluk sahibi bir yapım olduğu için elimden gelenin en iyisini yapmak isterim. "Ben böyle, yaptım işinize gelirse" diyenleri hiç tasvip etmedim! etmem de!!!... İşin doğrusu ve güzeli neyse o olmalıdır. Elbette kapasitem yettiği sürece. Benim bilgim de sınırlı ve sağlığım/zamanım da her zaman elvermiyor...

Elbirliği ile başarılmayacak şey yoktur. İmkansız, sadece zaman alır...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Yazdıklarımı dikkate alıp sorun nedir, nasıl çözülebilir, ben ne yapabilirim diye kafa yormanız beni sevindirdiniz. Mevlam da sizi sevindirsin.

Bir destek/direnç noktası kırılınca bir alttaki destek veya bir üstteki direnç seviyesinin devreye gireceğine ve kapanışın üstünde destek ve altında direnç olmayacağına programlanmışız. Eğer grafiğin altındaki yatay renkli banda dikkat etmeseydim destek oluşumu için biraz beklemek gerektiğini ben de fark etmeyecektim.

İşin ehli dekoratörler düzenleme yaparken renk uyumunu göz önünde bulunduruyor. Ancak öne çıkarmak istedikleri objelerde zıt renklerden yararlanıyor. O nedenle zemin rengi açık olursa fiyat barları ve salınım hatları daha belirginleşir ve ön plana çıkar diye fikir beyanında bulunmuştum.

Doğan Cüceloğlu’nun sanırım İnsan İnsana kitabında insan karakterleri sınıflandırılıp özellikleri sıralanıyordu. Mükemmeliyetçi insan özellikleri sayılıp dökülürken beni tarif ediyor diye pek keyiflenmiştim. Fakat son satıra geldiğimizde yazar tokadı basıp beni hayal kırıklığına uğrattı. Hatırımda kaldığı kadarıyla “Efendi efendi dünyayı değiştirmek sana mı kalmış. Böyle yaparak hem kendini, hem çevreni mutsuz ediyorsun” yazıyordu.

Yani “Zoru hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır” diyen sorumluluk sahibi insanlar dünyayı değiştirip dönüştürmek ve çevrelerine artı bir değer sunmak konusunda başarılı olsalar da; kendi ömürlerini törpüleyerek bunun bedelini peşin peşin ödüyorlar. Kimbilir belki de “Mum yandıkça çevresini aydınlatıyordur.”

Mevlam sarf ettiğiniz emekleri boşa çıkarmasın.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

CandleStick grafiklerini tekrar gözden geçirdim. Yazılıma baktım...

Zamansal olarak çok fazla genişleyemiyorum. Ekrana çok fazla paramaetre bastırdığım için görütüde bar sayısı artınca AmiBroker programı sıkıntı çıkarıyor. Bu nedenle şu an için daha dinamik bir çözüm bulana kadar olabilecek maksimum değere ayarlamaya çalışacağım.

Tescil ibaresi de oransal olarak çalışıyor. Panel küçüldüğü zaman yazıların görünebilmesi için zamanında böyle kodlamışım. 720p ile yükleyince biraz farkediyor ama yine de görsel olrak büyük kalıyor. Şimdi bu kodu değiştiremeye kalksam tüm programlardakini de etkileyeceği için algoritmayı değiştirmem gerekecek. O zaman bana büyük bir yük binecektir. Bunu da yapılacaklar listesine alıyorum ama çok aciliyeti olmadığını düşündüğüm için boş bir zamanımda düzeltmeye çalışacağım...

Grafikleri yeni halleri ile yüklemeye başladım. 30 dk kadar sonra tamamını görebilirsiniz...

Ayrıca stochastic gibi klasik analizleri ayrı bir bölümde değerlendirmek gerekecektir. Sistem başlığında bana ait olan bir sistemin sonuçları görünüyor. O nedenle bu bölüme karışamam. Daha iyileştirilebilir ama zaman alacaktır. Fakat ayrı bir bölümde istenilen klasik göstergeleri ekleyip ona da ayrı bir başlık açabilirim. Tüm bunlar yükleme süresini etkileyecektir. Bu durumu da göz önünde bulundurmak lâzım. Benim için sıkıntı değil ama grafikleri sizler güncel olarak daha geç göreceksiniz..

Yazdıklarımı dikkate alıp sorun nedir, nasıl çözülebilir, ben ne yapabilirim diye kafa yormanız beni sevindirdiniz. Mevlam da sizi sevindirsin.

Bir destek/direnç noktası kırılınca bir alttaki destek veya bir üstteki direnç seviyesinin devreye gireceğine ve kapanışın üstünde destek ve altında direnç olmayacağına programlanmışız. Eğer grafiğin altındaki yatay renkli banda dikkat etmeseydim destek oluşumu için biraz beklemek gerektiğini ben de fark etmeyecektim.

İşin ehli dekoratörler düzenleme yaparken renk uyumunu göz önünde bulunduruyor. Ancak öne çıkarmak istedikleri objelerde zıt renklerden yararlanıyor. O nedenle zemin rengi açık olursa fiyat barları ve salınım hatları daha belirginleşir ve ön plana çıkar diye fikir beyanında bulunmuştum.

Doğan Cüceloğlu’nun sanırım İnsan İnsana kitabında insan karakterleri sınıflandırılıp özellikleri sıralanıyordu. Mükemmeliyetçi insan özellikleri sayılıp dökülürken beni tarif ediyor diye pek keyiflenmiştim. Fakat son satıra geldiğimizde yazar tokadı basıp beni hayal kırıklığına uğrattı. Hatırımda kaldığı kadarıyla “Efendi efendi dünyayı değiştirmek sana mı kalmış. Böyle yaparak hem kendini, hem çevreni mutsuz ediyorsun†yazıyordu.

Yani “Zoru hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır†diyen sorumluluk sahibi insanlar dünyayı değiştirip dönüştürmek ve çevrelerine artı bir değer sunmak konusunda başarılı olsalar da; kendi ömürlerini törpüleyerek bunun bedelini peşin peşin ödüyorlar. Kimbilir belki de “Mum yandıkça çevresini aydınlatıyordur.â€

Mevlam sarf ettiğiniz emekleri boşa çıkarmasın.
    Bu mesajınızı göremedim diğerini yazmıştım. Bunu görünce de ayrıca memnun oldum...

Ben böyle mutlu oluyorum. Boşvererek kendimi kandırmak istemiyorum. Doğan Cüceloğlu iyi demiş güzel demiş de; herkes boşverse bu dünya çekilmez bir hâl alır. Hayatı zorlaştırdığı ve ömürü törpülediği doğrudur ama boş boş geçen bir ömürden mutlu olacağıma insanlara bir faydam olan ömürden mutlu olmayı tercih ederim. İşin ölçüsünü kaçırınca tadı kaçıyor sağlık gidiyor doğrudur ama ortada yapılacak bir iş varken ve elimden geliyorsa boş boş durup boş yaşamaktan zevk alamıyorum. Hepsini denedim ve sonunda böyle mutlu olduğumu anladım. Fakat artık kendime ve aileme daha çok zaman ayırmaya çalışıyorum.

Birçok konuda birçok kişiyi yetiştirme şansına sahip oldum. Bazıları nankörlük edip bilgiyi alıp kaçtılar ama bazıları bir ömür geçti hâlâ her görüşmemizde bunu dile getirirler. Birçok insanın hayatına katkım olmuştur ve bu benim için arkamda bıraktığım eserlerdir. Olayı sadece borsa olarak düşünmeyin. Birçok alanda birden faaliyet göstermeye çalışıyorum. İşin zorluğu da burada başlıyor zaten...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Haklısınız STC kısaltmasını görünce indikatör değerlerine bakmadan Stokastik diye kestirip atmışım. Atmışım ama tutturamamışım. Şimdi daha yakından bakınca Yeşil eğrinin uzun, Mavi eğrinin orta vadeli hareketli ortalamaları gösterdiğini fark ettim. Gri/Kırmızı eğriler ise kısa dönem hareketli ortalama farklarını gösteriyor ve pozisyon açıp kapama konusunda Mavi/Yeşil ekürisinden daha erken ve iyi sonuçlar veriyor. Yanlışım varsa gözlerim pek iyi seçmediği içindir.

İnsanoğlu ilgi, sevgi ve takdirden önce çevresi tarafından anlaşılmak istiyor. Etrafına kör göndermeler yaptığını fark ettiğinde ise kendi kabuğuna çekiliyor. Gençliğinde “Sanat halk içindir” prensibinin yılmaz savunucusuyken yaş ilerleyince “Sanat sanat içindir” ilkesini benimseyip kendi çalıp kendi dinliyor.

Hepimiz ölümlü olduğumuzu biliyoruz. Bu fani dünyadan giderken ardımızdan iyi işler, güzel izler bırakmak için çırpınıp duruyoruz. Haklısınız kadir-kıymet bilen, gözümüzü yumduğumuzda üzerimize iki kürek toprak atacak insanlara yakın durmamız gerekiyor. Bu saatten sonra gençlerle iyi geçinmemiz şart !
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

6. "Hepimiz ölümlü olduğumuzu biliyoruz. Bu fani dünyadan giderken ardımızdan iyi işler, güzel izler bırakmak için çırpınıp duruyoruz. Haklısınız kadir-kıymet bilen, gözümüzü yumduğumuzda üzerimize iki kürek toprak atacak insanlara yakın durmamız gerekiyor. Bu saatten sonra gençlerle iyi geçinmemiz şart ! "

Heey
    ihtiyarlar şu moddan çıkarsanız bizi memnun edersiniz... Pazar günü herkesi kasmayın

Alıntı Originally Posted by mehmet emin Yazıyı Oku
    "Hepimiz ölümlü olduğumuzu biliyoruz. Bu fani dünyadan giderken ardımızdan iyi işler, güzel izler bırakmak için çırpınıp duruyoruz. Haklısınız kadir-kıymet bilen, gözümüzü yumduğumuzda üzerimize iki kürek toprak atacak insanlara yakın durmamız gerekiyor. Bu saatten sonra gençlerle iyi geçinmemiz şart ! "

Heey
    ihtiyarlar şu moddan çıkarsanız bizi memnun edersiniz... Pazar günü herkesi kasmayın
    Bunlar hayatın gerçekleri olsa da bizim gönlümüz hâlâ genç.

8. bir adamın videosu :
    https://www.youtube.com/watch?v=A0RfHpe_1Ok

ve yazıları:
    dunyabirmasaldir com/dolarin-8-tl-olabilecegiyle-ilgili-yazim-sonrasi-katildigim-tv-programi-canli-yayini/

ilginç bir yazı sonbahar 2017 demiş adam

Sayfa 32/1078 İlkİlk ... 22303132333442821325321032 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •