Sayfa 39/1000 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 305 - 312 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Yeni tarihli bir yazı, bu yazıya göre özel sektör Eurobondlarında stopaj var. Evet stopaj düşülebiliyor vergiden yazıda o da var.
    https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872
    Yalnız stopajı aracı kurumlar tahsil ediyor. Eğer Eurobond yurtdışında ise stopaj nasıl tahsil edilecek merak ettim.
    tamam bunu ben de okumuşum da nerede olduğunu unutmuştum. teşekkürler...
    yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    mantıken yazdığınız gibi olmalı ama mevzuatta bu konuda bir bilgi bulamadım. demek ki böyle bir duruma düşersek bunun için de özelge talep etmemiz gerekecek...
    257 nolu tebliğde 2.4.1.6 kısmında şöyle bir örnek var:

vergi-eurobond.jpg

Buna göre alım-satım kazancı kirli satış fiyatı ile temiz alış fiyatı arasındaki fark. Alış fiyatına temiz yazarken satış fiyatında böyle bir ibare olmamasından kirli fiyat olarak yorumladım.
    Doğruysa benim önceden yazdığım hipotez çöktü.
    Gerçi bu aynı kupon dönemi içinde olmadığı için iyi bir örnek olmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    257 nolu tebliğde 2.4.1.6 kısmında şöyle bir örnek var:

vergi-eurobond.jpg

Buna göre alım-satım kazancı kirli satış fiyatı ile temiz alış fiyatı arasındaki fark. Alış fiyatına temiz yazarken satış fiyatında böyle bir ibare olmamasından kirli fiyat olarak yorumladım.
    Doğruysa benim önceden yazdığım hipotez çöktü.
    onu ben de inceledim, orada 2 kupon ödemesinden sonra satıyor ve satış fiyatı kirli fiyat. kupon ödemesi olmadan satsa belki bizim yöntemi kullanacak...

4. bir de usd cinsi eurobondlarda birikmiş faiz hesaplanırken yılın 360 gün olarak alınması konusu var. tebliğde 6 aylık kupon için 182 gün alınmış ama tl cinsi tahvil için yapıyor bu hesaplamayı. bankaların kirli fiyat hesabında eurobondlar için kupon dönemi 180 gün alınıyor. vergi hesabında kaç alınacak acaba?

5.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bir de usd cinsi eurobondlarda birikmiş faiz hesaplanırken yılın 360 gün olarak alınması konusu var. tebliğde 6 aylık kupon için 182 gün alınmış ama tl cinsi tahvil için yapıyor bu hesaplamayı. bankaların kirli fiyat hesabında eurobondlar için kupon dönemi 180 gün alınıyor. vergi hesabında kaç alınacak acaba?
    Ben bu lanet hesaplardan kurtulmak için bekleyip kupondan bir gün sonra aldım. 1 günün vergsini fazladan vereceğim uğraşmaktansa.
    Eurobondumuz olduğu için sevinelim mi, CDS 344 oldu diye üzülelim mi, bilemedim.

6.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Ben bu lanet hesaplardan kurtulmak için bekleyip kupondan bir gün sonra aldım. 1 günün vergsini fazladan vereceğim uğraşmaktansa.
    Eurobondumuz olduğu için sevinelim mi, CDS 344 oldu diye üzülelim mi, bilemedim.
    ben kupon ödedikçe almaya devam ediyorum. böylece getiriyi arttırabiliyorum. şimdi parayı bölüp dolar mevduata yatırayım desem 100000 tl mevduat garantisiyle ülkedeki banka sayısı yetmeyecek...

7. Eurobondu kupon tarihinden önce satarsam birikmiş faizi kupon gününde mi alırım ? Bir de hissede ki gibi T+ olayı var mı ?

8.  Alıntı Originally Posted by fdogan3438 Yazıyı Oku
    Eurobondu kupon tarihinden önce satarsam birikmiş faizi kupon gününde mi alırım ? Bir de hissede ki gibi T+ olayı var mı ?
    Hayır. Sattığınız fiyatın içine birikmiş kupon zaten dahil olur (bu nedenle ismi de kirli fiyattır). Kupon ödenme tarihleri sadece elinde tutanları ilgilendirir.

Eurobond işlem valörleri T+3 'tür.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 39/1000 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •