Sayfa 637/1023 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,089 - 5,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Dünyada bir hafta önce 5 in altı olan Dolar kuru 1 hafta sonra 5.25 lere geldiğinde adı lazım olmayan TV ekonomi kanalında Dolarda kur gevşedi diye haber yapan çok fazla geri zekalı yalaka yoktur diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb'nin net döviz rezervleri 21 milyar doların altına indi. Geçen aylarda uygulanan reeskont ödemelerinin TL ile alınması bunda etkili oldu. Temmuz sonunda sonlandırılan reeskont ödemelerinin TL olarak kabul edilmesi avantajı tekrar gündeme getiriliyor ancak bu sefer bu işin sonu net rezervleri sıfırlamaya kadar gidebilir. Zira tcmb'nin net döviz rezervlerinin çok büyük bir kısmı ihracatçının reeskont kredi ödemelerini *döviz* olarak ödemesi ile oluşuyor. Bu kural gevşetilip düşük kur ile TL kabul edilmeye devam edilmesi döviz rezervlerini ciddi oranda eritiyor.

Cephanen bittiğinde savaşa devam edemezsin.
    Sıkıntı git gide büyüyor. George Saros gibi köpek balıkları için bu rezerv miktarı çok iştah açıcı. Eğer kafaya koyarlarsa bir lokmada ham yaparlar bizim piyasayı.

3.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    sn. rxpu
    net döviz rezervlerinin 5 milyar doların altına inmesi gibi bir durum ileride yaşayabilir miyiz?
    eğer yaşarsak sonuçları neler olur?

teşekkürler
    Yaşayabiliriz.Sonuçları şöyle olabilir.

300 baz puan ile halledilebilecek bir müdahale işin döviz ayağı topal kalacağı için daha yüksek bir faiz ile müdahale gerektirebilir.

Çünkü karşı rakip oyuncu tcmb'nin elinde sadece tek bir silah kaldığını bilecek. Ayrıca döviz rezervi sıfırlandığında faiz ile ilgili fiili bir mecburiyet doğacak. Bu mecburiyet dahi sadece tek başına faiz artışı oranı üzerinde baskı yapacaktır.

Karşı trader'ı şöyle düşünün ben bir tokat attığımda rakibin bir eli bağlı olduğu için ancak tek eliyle yüzünü kapatabilecektir. Ve bir daha tokat atmak istediğinde yine tek yapabileceği tek eli ile yüzünü kapatmak olacaktır. Karşı trader'ın ise iki eli serbest olduğu için bir eli fazladan darbe için hazır olacaktır ve bir eli bağlı kalan tamamen savunmasız kalacaktır.

O nedenle faizin etki etmesi için minimum bir döviz rezervi ve desteği bana göre şart. Böyle bir hataya düşülmemeli. Merkez bankasının iki elini de serbest bırakacak altyapı bir an evvel sağlanmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Şu an burada altı çizilen MB net döviz rezervi 2000 yılın mart ayı ile aynı seviyeye inmiş ama sorumluluklar ise 75 milyardan 450 milyar dolara yükselmiş....Dövizin buralarda kalması bile mucize gerçekten mucize.....

Dolarda , benim şahsi görüşüm, ucu açık bir yükseliş devam ediyor. Ben geri zekalı değilim, bende biliyorum muhakkak ki her yükselişin bir sonu vardır ama Dolarda o son için MB `nın CAZİP , piyasanın makul diyebileceği, en az enflasyon üzeri 4-5 puan yukarıda faiz artışı yapması gerekir. Yapmamaya direndikçe ileride yapacağı artış daha da yukarılara gitmek zorunda kalır. Bunu herkes biliyorda sosyoloji mezunu MB başyaveri bilmiyor mu ?

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Sıkıntı git gide büyüyor. George Saros gibi köpek balıkları için bu rezerv miktarı çok iştah açıcı. Eğer kafaya koyarlarsa bir lokmada ham yaparlar bizim piyasayı.
    Politikacılar kısa bir zaman içinde faiz artışı ile sermaye kontrolleri arasında karar vermek zorunda kalabilir.

Hatta bazı ekonomistler bu noktaya 24 ila 48 saat uzaklıkta olduğumuzu iddia edebiliyorlar. Ben o kadar kısa bir süre olmadığını düşünsem de kısa vadede bir şekilde bu karar noktasına gelineceğini düşünüyorum.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...48#post2496948
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Dolarda , benim şahsi görüşüm, ucu açık bir yükseliş devam ediyor. Ben geri zekalı değilim, bende biliyorum muhakkak ki her yükselişin bir sonu vardır ama Dolarda o son için MB `nın CAZİP , piyasanın makul diyebileceği, en az enflasyon üzeri 4-5 puan yukarıda faiz artışı yapması gerekir. Yapmamaya direndikçe ileride yapacağı artış daha da yukarılara gitmek zorunda kalır. Bunu herkes biliyorda sosyoloji mezunu MB başyaveri bilmiyor mu ?
    devletin her kademesindekiler bu şekilde devam ettikçe doların yönü hep yukarı olacaktır
    bir halt olacağı yok.

Tüm bunlar olurken borsada bankalar destekli bir yükselme `ÇABA`, safsatası var. Yahu piyasada bu kadar enayi var mı ? Ulan bu durumdan en kötü etkilenlenen kesim bankacılık, ipin ucunda ama hala birileri çıkıp efendim bankaların piyasa defter değerleri yarıya düşmüş falan filan. Lan ! yarıya düşmüş de yarın öbür gün defter değeri diye bir şey kalma riski yok mu ? Niye bunu da dile getirmiyorsunuz ?

Sayfa 637/1023 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •