Sayfa 525/777 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

"Aman faiz, faiz de faiz. Bu can bu tende kaldıkça bu tuzağa da gelmeyiz. Çünkü faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır bunu iyi bilelim.

Tl mevduattakilere Allah kolaylık versin..birde durmak yola devam dendimi, artık enflasyon Allah ne verdiyse..takii……

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Tl mevduattakilere Allah kolaylık versin..birde durmak yola devam dendimi, artık enflasyon Allah ne verdiyse..takii……
    Bu laflardan dönmek zorunda kalınacak en sonunda bunu da biliyoruz (faiz konusunda)
    her zamanki gibi..

mevduatçılara benden de sabır...

Yiğit Bulut, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde "Türk - Rus İmparatorluğu tezinden asla vazgeçmedim" dedi.
    Bravo, bir alkışta bu arkadaşa verelim..

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Bu laflardan dönmek zorunda kalınacak en sonunda bunu da biliyoruz (faiz konusunda)
    her zamanki gibi..

mevduatçılara benden de sabır...
    Önden yükleme olmadıktan sonra yapacakları artışlarda bir süre sonra yetersiz kalacak..normalde baştan beri dolar sıkılaştıkça ülke riskinin karşılığı faizi arttırmak zorundaydılar ama hep geç kalındı..dolayısıyla bana kalırsa enflasyonu durdurmak artık çok zor olacak..belki ciddi bir küçülme bu işe yardımcı olur diyeceğim ama durmak gibi bir niyetleri ufukta gözükmüyor..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Önden yükleme olmadıktan sonra yapacakları artışlarda bir süre sonra yetersiz kalacak..normalde baştan beri dolar sıkılaştıkça ülke riskinin karşılığı faizi arttırmak zorundaydılar ama hep geç kalındı..dolayısıyla bana kalırsa enflasyonu durdurmak artık çok zor olacak..belki ciddi bir küçülme bu işe yardımcı olur diyeceğim ama durmak gibi bir niyetleri ufukta gözükmüyor..

Proaktif olunmadıkça hikaye

önce döviz sonra faiz elele mutlu sona

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Esnaf tombala cekiyor şuan, kücülme geldi.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Esnaf tombala cekiyor şuan, kücülme geldi.
    Haklısınız bu kısmı tamamda, ben daha çok kamu yatırımları devlet teşvikleri vb. onları kast etmiştim..

Geçenlerde malum Trump, AB ve ÇİN'i kur manupulatörlüğü ile suçlamıştı..yine hazine bakanı Mnuchin Yuan'ı dikkatle izlediklerini söylemişti..bende kendimce tamam izliyorsunuz da, ne yapılabilir ki diye düşünmüştüm..büyüme ve enflasyon rakamları iyi geldikten sonra FED'in durmayacağı belli..

Yuan bugünde değer kaybetmiş..düzenli olarak değer kaybetmeye devam ediyor..geçenlerde bir kurum Goldman'dı galiba..zayıf bir ihtimal olsa bile, ABD dolar satabilir şeklinde bir açıklama yapmıştı..dün bu açıklamayı tekrar gördüm..

Olur olmaz bilmek mümkün değil ama olursa etkisi ne olur..en son piyasalara dolar satışı 2000 yılında olmuş..yani ABD'nin çok fazla kullandığı bir yöntem değil..

Diğer taraftan kurun ABD dış ticareti açısından etkisi çok sınırlı..ABD bu kadar açığı ancak sınır vergisi ile makul düzeye çekebilir, başka yolu yok..ha böyle bir müdahale ile ne yapmış olur, ayağınızı denk alın, benim koyduğum vergileri Yuan'ın değeri ile oynayarak kompanze edemezsin demiş olur..

Sayfa 525/777 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •