Sayfa 146/1024 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Sn üstat bilirsiniz para uyumaz.. Zimbabve de bile uyumaz ��
    Düşman o zaman para
    Su uyur düşman uyumaz
    Abi bilmiyomki
    Hırsız bile olsa biri
    Çok ceza almiycak kadar calmali ki dönüşü olabilsin
    Yani elastik bölgeden plastik bölgeye geçişte
    Refleksivlik kaybolup geri dönüşmezlik başlıyor
    Malesefki

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şu anki akut sorunu çözmek için parayı içeri sokacak. Daha sonra da ister betona gömsün ister enerji santrali açsın , isterse çöpe atsın o kısmı çok önemli değil. Önemli olan o parayı içeriye sokması ve uzun süre tutması. Döviz likiditesini yükseltmesi. İçeride o parayla ne yapacağının hiçbir önemi yok şu an.
    Evet bu aşamada içeri sokup uzun süre tutması özellikle önemli .. 🙂

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    O paranın kasaya ne kadar zamanda gireceği önemli...Bayram sonrası MB döviz rezervinde artış azalış bize net bilgi verebilir mi?
    Bence vermez. Zira para gelirse merkez bankasına değil bankalara yatacaktır. Yatan paranın %8 civarı bir zorunlu karşılığı olur onu görebiliriz.Ama tabii paranın nasıl bir kademelendirme ile gireceği de önemli. Burada önemli olan merkez bankasının bir an evvel TL likiditesini kısması ve pahalı hale getirmesi. Zira bunu yapmaz ise şu an içeride olan yabancı kolaylıkla ve düşük maliyetli olarak TL'ye ulaşarak katardan giren parayı dışarı çıkartabilir.
    O nedenle seriyi tamamlamak için merkez bankasının doğru zamanda hızlıca bir faiz artışına gitmesi çok önemli. Eğer bunu yapmaz ise bir çuval incir berbat olabilir.

Bazı muhafazakar forumdaşların faize karşı olduğunu biliyorum. Ama bunu bu aşamada bir teknik önlem olarak düşünmeliyiz. İçerideki likiditeyi pahalılaştırarak dövizde pozisyon alan ve açığa oynayan spekülatörü cezalandırmalıyız. Bu mantık ile bakıldığında yerinde ve zamanında uygulanacak bir parasal sıkılaştırma kilit taşı gibi yerine oturacaktır ve binayı sağlamlaştıracaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Evet bu aşamada içeri sokup uzun süre tutması özellikle önemli .. 🙂
    Effendy için fesat be forumdaş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence vermez. Zira para gelirse merkez bankasına değil bankalara yatacaktır. Yatan paranın %8 civarı bir zorunlu karşılığı olur onu görebiliriz.Ama tabii paranın nasıl bir kademelendirme ile gireceği de önemli. Burada önemli olan merkez bankasının bir an evvel TL likiditesini kısması ve pahalı hale getirmesi. Zira bunu yapmaz ise şu an içeride olan yabancı kolaylıkla ve düşük maliyetli olarak TL'ye ulaşarak katardan giren parayı dışarı çıkartabilir.
    O nedenle seriyi tamamlamak için merkez bankasının doğru zamanda hızlıca bir faiz artışına gitmesi çok önemli. Eğer bunu yapmaz ise bir çuval incir berbat olabilir.
    Faiz olmaz onu unutalım da diye düşünüyorum...

O zaman bankaya yattığını düşünelim... Mevduat toplamında ki artış azalış bu bilgiyi verir mi diye sorayım....Ya da net hata noksan mı bu bilgiyi (miktar falan) daha net verebilir?

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Bu sayfaya girilemiyor,benim bağlantıda mı sıkıntı var,haberi okuyabiliyormusunuz arkadaşlar.

7. Geçen cuma bir gecede 250 bin tl. zarar yazınca, bugün sabah 6 lardan biraz alayım da bayramda gelen giden öpmesin dedim. Ben 6,10 dan aldım , şimdi katarlı dostumuz 15 gayme yetiştirmiş imdada. Olsun düşsün dolar 5,75 lere yeter ki .

Nasıl olsa para artık yük oldu, düşman oldu yerliye.. Biz kazanmaya , çalışmaya, tasarrufa devam, yemesini bilemiyoruz, yiyene afiyet olsun.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Pissa koyuna geldim puşt vodafone yunanistana host geldiniz diyip dikilide 21 tl mi öptü
    telsim tu kakaydı, vodafone oldu rahatladık...

Sayfa 146/1024 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •