Sayfa 228/1024 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Tütün piyasası tamamen yabancıların eline geçti...Bizimkiler Marlboro ya rakip Tekel 2000 çıkarmışları 90 lardaydı galiba , tiryaki olarak Marlboro dan Tekel 2000 e geçmiştim..O zaman bayiler 1 hafta Marlboro
    1 hafta Tekel 2000 satıyorlardı..

O zaman 1 dolar 1 paket Marlboro dı...Doların artmış haliyle bile şimdi 2 dolar namıssız
    bide 2001 çıkmıştı

2000 gibi değildi ama iyiydi.

2.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku

Hey gidi koca efsane.

Abdülselam Özatak
    Kriz zamanı Tokat sigara fabrikası 1 saat fazla mesai yaparlardı. Devlet yararına. vay be gerçekten efsane imiş baksana hala unutulmamış bende 2000 içiyordum ve içiyorum.

Gözler kulaklar..!!!
    S&P bu akşam Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak.!!!
    Çöppppp
    Yaradana gurban.!!!
    Popaz falan hikaye.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4. Yerli ve milli kredi deyerlediren guruluşumuz olacaktı ki,nası veriyodu ayarı sıpaya..
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

5. “Merkez Bankası beklenti anketinde yıl sonu dolar beklentisi 4,8328'ten 5,9663'e, enflasyon beklentisi de yüzde 13.88'den yüzde 16.45'e yükseldi.”
    Siz bu rakamların üzerine bir %25 daha ekleyin..
    MB’nın son iki yıllık tahmin sapması bu oran civarında...

Bankaların Türk Lirası alımında Forward işlemlerine yüzde 25 sınırlama getirildi. / Son dakika

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

BDDK : Bilindiği üzere bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %25’ini geçemeyeceği, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacağı, bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenemeyeceği, söz konusu oranın günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacağı daha önce kararlaştırılmıştı.

Bu defa, yukarıda belirtilen sınırlama kapsamına, bankaların vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri forward, opsiyon ve bu gibi swap dışındaki türev işlemlerinin de dahil edilmesine karar verilmiştir.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    BDDK : Bilindiği üzere bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %25’ini geçemeyeceği, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacağı, bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenemeyeceği, söz konusu oranın günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacağı daha önce kararlaştırılmıştı.

Bu defa, yukarıda belirtilen sınırlama kapsamına, bankaların vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri forward, opsiyon ve bu gibi swap dışındaki türev işlemlerinin de dahil edilmesine karar verilmiştir.
    Meali nedir bunun halk dili anlatımı

Sayfa 228/1024 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •