Sayfa 903/1252 İlkİlk ... 4038038538939019029039049059139531003 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,217 - 7,224 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    30 alsanız ne yazar bu ortamda,bu kadar şiddetli devali ancak %70 mevduat faizi dengeler. geçen sene %31 den aşağı TL faizi olmadan TL'ye dönmem diyordum şimdi bunu %70 yaptım.bu verilmedikçe %100 dövize devam. geçen seneden beri paramı 2'ye katlamışım böyle iyi.
    power? Are you there?. You know strongarm is also a microprocessor family just as powerpc. Dont forget I am an El. eng.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Akılları fikirleri bu ülkedeki cari açığı finanse eden ve enflasyona yenilmeyeyim diye ugrasan mevduatcilarin getirisini kısıtlamak...

%48'lik kredi faizlerine ses çıkaran yok...

Zaten dolar en bastan dizginlenmeyerek ve dolari spekule ve manipüle edenlerin daha önce söylenenin aksine "elleri yakilmayarak" bu döngü başlatılmış oldu...

Gelinen nokta gerçekten sinir bozucu...
    Banka %20 ile parayı toplayıp %45 50 ile sıkışana saplıyorsa banka hissesi almak mantıklı değil mi?
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1994 yılında babam ticaret yapıyordu. Yapı kredi bankası aramış alınan 3 ay vadeli kredinin 3 gün içinde geri ödenmesini yoksa ceza faizinin %900 olarak uygulanacağını belirtmiş. Bunu da sözleşmede bulunan olağanüstü dönemlerdeki mücbir sebepler maddesine dayandırmıştı. O zaman pazarlama araçlarının tamamını çok düşük fiyat ile satıp krediyi kapatmışlardı. Ben bütün bunlara bire bir şahit oldum. O zaman yaşım gereği daha üniversitede öğrenciydim.
    Ama kendi kendime yemin ettim. Hiçbir şart altında ticaret veya imalat yaparsam kesinlikle bankadan kredi kullanmayacağım dedim. Kendi sermayemi biriktirmek için 5-10 yıl da geçse bankadan bir kuruş borç istemeyeceğime adeta ant içtim.

Evet Türkiye'de bu durum ne yazık ki kabaca her 10 senede bir tekrarlanıyor ve bundan sonra da bu kural değişmeyecek. Herkes buna göre ayağını denk alsın.
    Arkadaşımın 40 kişilik imalat atölyesi var. Savunma sanayi mal veriyor. Aylık gideri 600 - 700k ( malzeme hariç ) gelirler 1 3 6 ayda gelecek. Mecbur çekiyor ama bu dediginizden çok korkuyor epey kafa yorduk küçülmekten başka çare bulamadık zaten vadeli işte para gelene kadar çöpe dönüyor tezgah satma işçi çıkartma bankayla ilişkiyi minimuma indirme politikası uygulayacak.

Tek tesellisi döviz kredisi çekmemiş olmak
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    power? Are you there?. You know strongarm is also a microprocessor family just as powerpc. Dont forget I am an El. eng.
    What can he do sometimes...

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Banka %20 ile parayı toplayıp %45 50 ile sıkışana saplıyorsa banka hissesi almak mantıklı değil mi? Arkadaşımın 40 kişilik imalat atölyesi var. Savunma sanayi mal veriyor. Aylık gideri 600 - 700k ( malzeme hariç ) gelirler 1 3 6 ayda gelecek. Mecbur çekiyor ama bu dediginizden çok korkuyor epey kafa yorduk küçülmekten başka çare bulamadık zaten vadeli işte para gelene kadar çöpe dönüyor tezgah satma işçi çıkartma bankayla ilişkiyi minimuma indirme politikası uygulayacak.

Tek tesellisi döviz kredisi çekmemiş olmak What can he do sometimes...
    Kaç yılda 40 kişiye ulaştı ? Ucuz kredi ile büyüyen ekonomi, gün gelir kücülür dengeye gelir. Şuan yaşanan da o.

Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    30 alsanız ne yazar bu ortamda,bu kadar şiddetli devali ancak %70 mevduat faizi dengeler. geçen sene %31 den aşağı TL faizi olmadan TL'ye dönmem diyordum şimdi bunu %70 yaptım.bu verilmedikçe %100 dövize devam. geçen seneden beri paramı 2'ye katlamışım böyle iyi.
    Bir an power pc sandim

5. https://www.zerohedge.com/news/2018-...ing-usdtry-800

socgenin beklentisi;

3Q18: 7.0
    4Q18: 8.0
    1Q19: 7.5
    2Q19: 7.0

şeklindeymiş.

https://www.youtube.com/watch?v=NkfLtnC1PWo

son 2dkyı dikkatli dinleyin
    ?

6.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    https://www.zerohedge.com/news/2018-...ing-usdtry-800

socgenin beklentisi;

3Q18: 7.0
    4Q18: 8.0
    1Q19: 7.5
    2Q19: 7.0

şeklindeymiş.

https://www.youtube.com/watch?v=NkfLtnC1PWo

videonun sonunda aynı şeyi söylüyor. son 2dkyı dikkatli dinleyin
    Belediyelere yüzde 30 kesinti yapılıyor şuan, tüm metro altyapı projeleri durdu. Maduro yönetmiyor Türkiyeyi. Gazı kesti reis. Tek sıkıntı, yüksek işşizlikle yerel secimlere nasıl gidicekler. Bence orda da medya ile yönetirler süreci. Benim tahminim ocak ayından sonra tekrar bi gaza basarlar. 6 ay saglam resesyon, sonra yola devam.

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Kaç yılda 40 kişiye ulaştı ? Ucuz kredi ile büyüyen ekonomi, gün gelir kücülür dengeye gelir. Şuan yaşanan da o.
    4 5 yıldır herhalde yeni kurdu şirketi. Kurarken uyarmıştık haklı cıktın diyor.

Aslında tüm bunlara rağmen bir sıkıntısı olmazdı ama imalat işi çok pis iş. Düzgün iş yapan adam yok işçilerin %80 i 3 ay içinde haber bile vermeden çıkıyor, %10 türlü sebeplerle dava açıyor işletmelere. %10 da çekirdek kadronuz oluyor.

Ülkedeki bozulma özünde siyasetle ilgili değil, siyaset o bozulmanın sonucu olarak tezahür ediyor.

Sn. Selka nın dediği gibi, birbirimize attığımız kazıklar bileşke olarak hepimizden çıkıyor. Kısa vadede çıkar kovalayan (%90) uzun vadede yanına %10 u da alıp hak ettiğini yaşıyor.

8. bu kredi geri cagirma bildigim kadari ile oncelikle ticari kredi ardindan ihtiyac kredisi icin gecerli degil mi ?

konut kredisi geri cagirma ihtimalleri var mi ?

Sayfa 903/1252 İlkİlk ... 4038038538939019029039049059139531003 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •