Sayfa 920/1252 İlkİlk ... 4208208709109189199209219229309701020 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,353 - 7,360 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Hirsiz ceteleriyle bogusan TR’yi bir kenara koyalim; EM genel olarak yaklasan nyse cokusunden nasil etkilenecek? Saglikli EM’ler icin cok kisa vadede krizle birlikte para kacisi sorunu olsa da 1-2 ay icerisinde cikandan fazla para girisi yasanabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Türkiye yi venezuela ile karşılaştırmak ahmaklık dan öteye gitmez,
    Türkiye kendi çapında üreten üretmeye çalışan ,orta gelir tuzağında bir ülke,

insanımız lüks tüketimi seven,
    aç gözlü ve bencilce yaşayan bir toplum,

yurt dışına çıkanlarlarımız görmüştür,
    yabancılar bu kadar hovardaca paralarını harcamazlar.
    ayaklarını yorganına göre uzatırlar,

bütçe yaparlar,
    yatırımlarını 30 yıl sonrasını düşünerek yapan rasyonel insanlardır,

bizi bugünlere getiren insanımızın görgüsüzlüğü ve hovardaca harcaması

yetkisiz ve liyakatsız yönetimimiz de buna tuz biber oldu,
    iyi yönetilmediğimizi hepimiz farkındayız

yönetenler teflon tava gibi hiç bir şey yapışmıyor,
    sorumluluklarını kabul etmiyorlar.

Ancak sonuçta biz Venezuela değiliz.

Türkiye iyi yönetilemediği için ekonomisi düzeltme yapıyor.
    yahu ben sizi rasyonel bir forumdaşım sanmıştım sn toprak serdar.. şaşırdım açıkçası.

benim size cevabımda, yahu çok doğru diyorsunuz da alışılmışın dışında böyle örnekler de var mazallah... e şu anda da pek alışılmış günlerden geçmiyoruz, temkinli konuşmak lazım demek istemiştim latifeyle karışık. latifeyi gereğinden fazla ciddiye almışsınız. ama madem aldınız ve benzetmek ahmaklıktır gibi laflar etmişsiniz.. iki laf edeyim madem..

ilk cümlenizden sonra.. ilk cümlenizle çelişkiler içeren, venezuela benzetmesine destek veren tespitlerinize ek, şu andaki konjonktürü.. batıyla amerika'yla ilişkilerimizi, suriye'yi, iran'ı, enerji akış savaşlarını, israil'i, bop'u.. daha acısı kendi iç bölünmüşlüğümüzü vs vs.. ekleyince neyi nasıl savunduğunuzu anlamakta güçlük çektim açıkçası.

venezuela olur muyuz'un cevabı dediğiniz kadar kolay değil. inşallah siz haklı çıkarsınız. kinaye yok.. gerçekten.. zaten bunun aksini dilemek, beklemek başka hesapların peşinde olmak demektir gözümde.

ama esas ahmaklık bu vahim örneği yaşamak zerre ihtimal de olsa bu ihtimali tamamen göz ardı etmek olur.

seversiniz sevmezsiniz bilmem. ben de körü körüne okumam.. ancak bu muhabbet açılınca hatırladım..

yılmaz özdil’in ocak 2017 yazısı.. okuyun.. benzerliklere siz karar verin.. yazının üzerinden geçen bir buçuk yıllık siyasi ve ekonomik gelişmeleri de siz ekleyin üzerine.

https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarl...anlik-1630099/

3.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Sapla samanı karıştırmayalım.Şimdi mesele 3 sene sonra değil.3 ay sonra ne olacağı meçhul.Biz bu krize tl de yakalanlar olarak ne yapmalıyız.Bunun cevabını bulalım.3 sene sonra borsadaki kağıtlarda 5 katı olacak .Kriz elbet bitecek .Bitmeyen kriz yoktur.Bugun dip yapmış venezuela bile 3 yıl sonra hayat normale dönecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    SN.Omega, bu krizde maalsef TL çok dayak yedi. 2018 Şubat ayında USD 3,70 TL idi.. 2018/8 de USD 7,11 TL den işlem gördü...

Şİmdi;

Bırakın %17 yi yada %18 yada %19 u...

Hesaplayınız...

NET %20 faiz.. BRÜT demiyorum.. NET.. Brüt herhalde %24 ler olur...

100,000 TL niz /3,70=27,027 USd ediyor... Vade 2018/2

Oysa 27,027*7,11=192,162 TL den işlem gördü.. Vade 2018/8

USD kurunun 7,11 TL yi geçmemesi ve USD ın 6 -7 TL arasında YATAY banda kalma KOŞULU ile...

TL mevduat sahibi NET %20 Faiz alarak

100,000*1,20=120,000 2019/8
    120,000*1,20=144,000 2020/8
    144,000*1,20=172,800 2021/8
    172,800*1,20=207,360 2022/8

Yani; USD kuru 2022 yılına kadar 7,11 TL yi geçmez ise 2022 yılına kadar NET %20 faiz alabilirsek 2018/Şubat dönemindeki alım gücüne TL ulaşmış olur...

2022-2018=4 yıl..

Sonuç; Herkesin, senin, benim, onum, ablanın, annenin, babamın, kardeşinin herkesin 4 yıllık emeği birikimi çalındı, gitti...

Eğer USD bu 4 yıl içinde 7,11 TL ve üzerine çıkarsa hesap da ve vade de değişir... Süre 10 yıla kadar çıkabilir..

İşte HALEP işte ARŞIN...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    SN.Omega, bu krizde maalsef TL çok dayak yedi. 2018 Şubat ayında USD 3,70 TL idi.. 2018/8 de USD 7,11 TL den işlem gördü...

Şİmdi;

Bırakın %17 yi yada %18 yada %19 u...

Hesaplayınız...

NET %20 faiz.. BRÜT demiyorum.. NET.. Brüt herhalde %24 ler olur...

100,000 TL niz /3,70=27,027 USd ediyor... Vade 2018/2

Oysa 27,027*7,11=192,162 TL den işlem gördü.. Vade 2018/8

USD kurunun 7,11 TL yi geçmemesi ve USD ın 6 -7 TL arasında YATAY banda kalma KOŞULU ile...

TL mevduat sahibi NET %20 Faiz alarak

100,000*1,20=120,000 2019/8
    120,000*1,20=144,000 2020/8
    144,000*1,20=172,800 2021/8
    172,800*1,20=207,360 2022/8

Yani; USD kuru 2022 yılına kadar 7,11 TL yi geçmez ise 2022 yılına kadar NET %20 faiz alabilirsek 2018/Şubat dönemindeki alım gücüne TL ulaşmış olur...

2022-2018=4 yıl..

Sonuç; Herkesin, senin, benim, onum, ablanın, annenin, babamın, kardeşinin herkesin 4 yıllık emeği birikimi çalındı, gitti...

Eğer USD bu 4 yıl içinde 7,11 TL ve üzerine çıkarsa hesap da ve vade de değişir... Süre 10 yıla kadar çıkabilir..

İşte HALEP işte ARŞIN...
    ben uyardım ve önlemimi aldım,emeğimi çaldırmadım.haa bir gün dolar yasak kambiyo yasak derlerse ve DTH lara çökerlerse o zaman yeniden konuşuruz. o zamana kadar benim yol geçerlidir.haaa birde kasacı ustalar var onları taktir ediyorum,sistem dışında olmak en güzeli. çokk uyardım çokk dinleyen kendini kurtardı. görüyorum ki bazıları hala akıllanmamış,eski huyları devam ediyor.ne zaman akıl başa gelecek USD 10+ olunca mı?

Alıntı Originally Posted by DavidB Yazıyı Oku
    Dogru tespitler. Faiz lobisi lafi on yildir hirsizin agzindan bosuna dusmuyor. Kendini ve cetesini nasil zengin edecek? Baskalarinin yaptigi ve yapacagi tasarruflari calarak.
    dostum sen gerçeği görmüşsün,kendini bir şekilde kurtarırsın.önemli olan durum tespiti yapıp bu soygun çarkını kırmak.geçen sene 3.4-3.5 ten aldığım usd ler ne oldu zarar mı etti?yerin dibine mi girdi ! aksine bana çok çok kazandırdı. o dönem arkamdan atıp tutanlar kendi hezimetine yansın.

6.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    ben uyardım ve önlemimi aldım,emeğimi çaldırmadım.haa bir gün dolar yasak kambiyo yasak derlerse ve DTH lara çökerlerse o zaman yeniden konuşuruz. o zamana kadar benim yol geçerlidir.haaa birde kasacı ustalar var onları taktir ediyorum,sistem dışında olmak en güzeli. çokk uyardım çokk dinleyen kendini kurtardı. görüyorum ki bazıları hala akıllanmamış,eski huyları devam ediyor.ne zaman akıl başa gelecek USD 10+ olunca mı?
    Sn.Power hükümet DTH lara el koyma yada kuru sabitleme gibi serbest piyasa ekonomisi dışında herhangi sert bir önlem alınmayacağını belirtti..

Çin den gelecek 3,5 milyar USD lık bir kredi anlaşması var...

Katar 15 milyar USD lık finansal yatırımın ilk taksiti olan 3 milyar USD lık yatırımı bayram sonrası SWAP anlaşması ile Türkiye'ye yollacaklar...

Bence elimizde bir bardak var.. Bu bardağın yarısı dolu, diğer yarısı boş...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Power hükümet DTH lara el koyma yada kuru sabitleme gibi serbest piyasa ekonomisi dışında herhangi sert bir önlem alınmayacağını belirtti..

Çin den gelecek 3,5 milyar USD lık bir kredi anlaşması var...

Katar 15 milyar USD lık finansal yatırımın ilk taksiti olan 3 milyar USD lık yatırımı bayram sonrası SWAP anlaşması ile Türkiye'ye yollacaklar...

Bence elimizde bir bardak var.. Bu bardağın yarısı dolu, diğer yarısı boş...
    bende yapacaklar demiyorum zaten yapamazlarda,çünkü bizde petrol/gaz yok. öyle bir durumda taş yeriz. fakat diğer söylediğiniz önlemler saman alevi gibidir yani bir yararı yok. TR nin her ay 20 milyar $ bulabileceği sağlam kaynağa ihtiyacı var. bu parayı 2 senede 1 trilyon $'ı buhar etmiş çin veremez,rusya veremez.araplar zaten bitik. o zaman tek yol batı emperyalistleridir. verirler ama şartları var,kıbrıs verilecek,özerklik tanınacak.iran'a girilecek,suriyeden çıkılacak. pkk/pyd gibi emperyalist kuklalara ses edilmeyecek.vs......bitmez bu istekler.BİTMEZZZZ bu lanet heriflere 1946 sonrası yuları kaptırmışız.

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn turnike.. tam yazınızdan alıntı yapacaktım silmişsiniz.
    neyse ben yine de yazacağımı yazayım..

sn bosporos'u bu tarzından dolayı yıllardır defalarca eleştirmiş olsam da,.. sloganlarıyla, avatarıyla çelişkili bazı yazılarıyla da olsa forumda kabul gören bir kişi.. bu da onun alametifarikası olsa gerek. bir yerden sonra saygı duymak lazım belki de..

ancak..

bunu “dolarda yükseliş kaçınızmaz” başlığında yaparsın.. bir yere kadar cuk oturur ama.. aynı muhabbeti “banka mevduat faizleri/tezgah altı faiz oranları” gibi şu dönem için tl’de kalmayı tercih etmekten muzdarip olmuş kişilerin oran paylaştıkları başlıkta da yapmasını anlamakta güçlük çekiyor ve ister istemez gönderilerini forumun çılgın ve kırgın* yazarının gönderilerinden çok kriz çığırtkanlığı, provokasyonu olarak algılıyorum artık.. sizin gibi.

*: sn cankan daha önce sn bosporosu bu konuda eleştirdiğimde kendisinin devletten çok büyük kazık yediğini. onu anlayışla karşılamak gerektiğini söylemişti.. ama tekrar ediyorum. bunun yeri bu başlık değildir. olmamalı.

Sayfa 920/1252 İlkİlk ... 4208208709109189199209219229309701020 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •