Originally Posted by
yorgun nihilist
bu dolar düşecek diyenlerin tek argümanı var "ama dolar yükseldi" 4.90 lardayken de 6 ay önce çok yükseldi alınmaz artık deniyor,5.10-5.70 arasında her gün düzeltme bekledim almak için gelmeyince 5.72 den girdim burada da paylaşmıştım,dolar düştü diyelim emin olun hükümetin yapacağı ilk ama ilk şey faizleri düşürmek olacaktır,yani hala tren tam olarak kaçmış değil herkes ister 3-4 iken dolara girseydim 1 sene sonra dolar için 6 lira olsa da alsak demeyeceğimizi kim bilebilir,hangi realist argümanla bunu diyebilir,7.30 olmasına rağmen faizi (örtülü hariç) artırmayan mb gerekeni yapacak,trumpın görevinden azledilmesini bekleyip abd batıyor diye salavat zincirleriyle dolara savaşan medya kumkumaları mı dolara müdahale edecek ,6.10 olan kura karşı doların beli kırıldı diye hükümet mi gerekeni yapacak,bugüne kadar zaten hep bloomberg izleyip gerekenler yapılacak diye yanıldı yukarıda arkadaş hesaplamış dolar sabit bile kalsa %20 faizden 4 yıl açık ancak kapanıyor, hayal aleminde yaşayanları geçin ben 20-30 filan demiyorum ama en geç 2 sene içinde çift haneleri bekliyorum,arada mecburi faiz artışları olmasına rağmen bunu bekliyorum,dolar 2 liradan 7 liraya gelmesine bakın her yükselişte zeybekçi,naci ağbal ,şimşek şimdi de diğerli köpük,sentetik,geçici,spekülasyon,kabul etmiyorum saçmalıkları ile geçiştirildi,ben tamamen tl de kalıp risk alacağıma dolarda %60 oranda kalıp dolar riskini alıyorum.isteyen istediği yorumu yapsın,doların artması için 20-30 madde yazabilirim buraya düşmesi için ne yazacağım "ama dolar çok yükseldi artık alınmaz" . alımlarım 3.46-4.85-5.72-5.94 1 dolar bile satmadım %4 usd günlük faizde,rakam koymadım ne zaman imf ile anlaşırız,fed faiz artırımını bitirir,hükümet değişir bu durumlara göre satabilirim.banka makas oranları o kadar yüksek ki artık al-sata müsaade etmiyorlar,şu an dolar düzeltme yapıyor swap kararları olmasaydı bile düzeltme ihtiyacı vardı şimdi yine pusuda,5.50 altına geleceğini kesinlikle düşünmüyorum(branson serbest kalsa dahi)
Yer İmleri