Sayfa 531/1024 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hayal kurmayın allah aşkına bugün başlayalım yapmaya diye ciddi istek gösterseler bu ülkede üretilmeyen ithal malların tekrar üretilmesi 5 yıl alır ki bu işe yatırım yapacak SÜZME salak yatırımcıyı bu saatten sonra nerede bulacaksınız . Ha ! birde ülkenin olmazsa olmazı , istesekte içeriden ikame edemiyeceğimiz ENERJİ ithalatı var ki o nu neremize sokacağız bu denklemde !..
    Sayın Umutabi , geçtiğimiz 15 yılda değerli TL. yüzünden yüzlerce ,belki binlerce firma üretimi bırakmak zorunda kaldı. Şimdi bu firmaların sahiplerinde yeterince bilgi birikimi var. Sadece sermayeye ihtiyaçları var. Bu insanlar para kazanacaklarına inanırlarsa 2 yıl içinde eskiden daha fazla üretmeye başlarlar. Bence destek verilirse önümüzde ki 2 yıl sonra en azından bir umudumuz olur. Yoksa başka çare ne var ki. Ha gene IMF.e gidelim. Borç alalım. Bir kaç yıl idare ederiz. Sonra gene kriz. Üretim ekonomisine geçmekten başka çare yoktur ülke de. Yoksa inşaat ıvır zıvırla buraya kadar.
    Y.T.D.

Yerli otomobil yapacaklarmış.!!
    Bunlar ancak mosiklet yaparlar.!!
    100 dolar asgari ücretle vatandaş.!!
    Ancak bisiklete biner.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Ancak bisiklete biner.!!
    Bu yorum alkışı hak eder ..

Alıntı Originally Posted by ryland Yazıyı Oku
    bence teknikçi arkadaşlar iyi niyetle paylaşım yapıyorlar emekleri için sağolsunlar tabi..

ama haber akışı, gelişmeler, beklentilerde önemli, tamda enflasyon öncesi ki burada kaç gündür örnekleriyle somut fiyatlar vererek yazıyoruz, bunu göre göre 5,30-5,50 beklemekle işte o pek realistik olmuyor bana göre...

artı çoğunluk inanmıyor politikalara, insanlar ne olacağını bekliyor ki, merkez bankası 5 puan faiz arttırsa tüm dövizlerimizi bozduracağımızı falan mı!..

güven yok güven...
    Bakın ben size realiteden bahsedeyim, en son bir memur arkadaşım dün maaşını aldı ben arık Dolar alacağım dedi 200 Dolar aldı 6.60 dan . Bana sordu alayım mı bu fiyattan diye dedim alış satış kaç dedi 5.90- 6.60 ( o sıra bankalar arası piyasa da satış 6.42 idi ) valla dedim sen bilirsin o da kendi bildi gitti aldı. Kısacası eski günlere geri döndük ,millet fiyata bakmadan üç beş kuruşunu dahi Dolara gömmeye başladı. Şimdi bu ahval ve şerait aldında sorarım size TEKNİK MEKNİK işler mi ?

5. Benim teorim şuydu:
    “Dolar hafta başından 3 eylül’e kadar “yüksek ağustos enflasyonunu” satın alıyor olabilir buda benim tahminim +%12-13 yükseliş şeklinde olabilir..(ben enflasyonu 4 civarına güncelledim bu arada)
    Pazartesi saat 10.00 dan sonra aşağı yönlü bir ivme bekliyorum ve 6.10-6.20civarına kadar geri çekilebilir bu durum gerçekleşirse 13 eylül faiz artışı pas geçilir..aksi olursa min 250 baz puan artış bekliyorum(sayın Tengri han bilginize😜)
    Bu sadece benim öngörüm ve pozisyon/yatırım stratejim ve asla YTD..
    1.aşama gerçekleşti....
    Bakalım haftaya ne olacak..

6.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    çok güzel yazmışsın hocam ama ülkedeki devletçi kafa bunu anlamıyor. en ufağından en büyüğüne herkes el açıp avanta bekliyor; "devlet el atsın", "devlet çözüm bulsun", "devlet bize bakmıyor", "devlet planlasın".

farkında değillerki devlet işe girince içinde bulunduğumuz gibi oluyor durum. adam kayırmaca, yandaşa peşkeş çekme, batanı batırmamaca, vs. hep bir hayallerdeki devletçilik var; ahlaklı insanlar devleti yönetip mükemmel iş çıkaracaklar hırsızlık yolsuzluk hepsi bitecek. halbuki devletçilik oldukça o muazzam merkezi güç hep karakteri bozuk adamları kendine çekip iyi insanları uzak tutucaktır. bu dünyanın heryerinde böyle...
    El mecbur devlet el atacak. Ticari kredilerin faizi yüzde 35 i geçti. Kim nasıl ticaret yapacak şu saatten sonra.
    Yana,yandaşa değil vatandaşa hizmet için yapabildiği kadar devlet üretimi destekleyecek, ön ayak olacak. İşlerin başına liyakatli insanları getirip sabah akşam denetleyerek yoluna devam edecek ama bunların hiçbiri yapılmaz.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

7.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Ancak bisiklete biner.!!
    Bence ucuz yollu çinden bulup onuda ithal edip yolunu bulur bu çakallar

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    üstad peki bu modelde enflasyonun tek haneye indirilmesi hedefini nereye koymalıyız ?
    Güney Kore modeli olarak adlandırdığım modelde iç talebe müdahale ediliyor ve arz tamamen ihracata yönlendiriliyor.

Örneğin emekli maaşları yarı yarıya düşürülüyor, asgari ücret kaldırılıyor. İç piyasadaki alım gücü her ne koşulda olursa olsun enflasyon yaratamayacak bir talep seviyesine çekiliyor.

Bir örnek vereyim. Bir insan her gün 1 patates yese ölür mü?. Tabii ki ölmez. Ama o patatesi yedikçe hayatta kalma duygusunun verdiği güç ile ete, balığa ayrana süte ulaşabilmek için üretim performansını arttıracaktır. Hayvan gibi bir şeyler ortaya koymak için uğraşacaktır.

İnsan tembel bir varlıktır, onun performansını yükselten tek etki hayatta kalma içgüdüsünün tahrik edilmesidir.

İşin özeti bu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 531/1024 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •