Sayfa 541/1024 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sadece mevcut iktidar değil diğer tüm politikacıların bu şekilde bir vizyonu olamaz. Zira halk bunu fark ederse seçilemezler.

İşin kritik kısmı toplumun genelinin üretim yapmaz ise acı çekeceği bir süreci tetiklemek. Yani seve seve değil halıyı silke silke olursa bu iş olur. Toplumun istek ve heveslerine göre değil, ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapmaya mecbur kalacakları bir düzeni sağlamak gerçek başarıyı getirecektir. Yumurta içinden kırılacaktır.
    Bu görüşleriniz halkın kendi seçtiği kötü yönetimlerin sebep olduğu, aynı zamanda belirli yandaş kesimlerin çok büyük menfaatler elde ettiği brikimli krizlerin faturasının seçen - seçmeyen tüm halka köleleştirmek suretiyle ödetilmesidir.

Fatura er ya da geç ödendikten sonra da değişen her hangi bir şey olmadığı, gelişme sağlanamadığı bir çok defa tekrar eden krizlerde görülmüştür.

O halde tekrar tekrar celladına aşık olan ve bundan hiç ders alamayan toplumların sorunu yaşanan krizlerden ve sanılandan çok daha büyüktür.

2.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Konut kampanyasına katılan bir firmayı aradım. Avrupa yakasında YeniBosna'da 110 m2 ve 2+1 dairenin fiyatını 1 milyon 50 bin TL. Aylık taksit tutarı 8.000 Türk TL'ye gelmekte. Kampanyanın zamanlaması ekonomiyi desteklemek için iyi ama faiz farkı fiyatın içine yedirilmiş malesef.
    Beyaz eşyacılarımızın buluşu olan "Peşin fiyatına taksitle" kampanyası ne kadar gerçekse bu da o kadar gerçek..

Ahmetg Guest
    ilginc

Apple urunleri arap ulkerlerinde daha ucuz cunku gumruk vergisi yok oraya kadar tamam

ama BIM bunlari TR ye ithal edince gumruk vergisi verecek eee ayni hesaba gelmedimi?

Cin den orjinal Apple yada Dubai den orjinal Apple? aradaki farki anlamadim

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Kesinlikle faiz artisi var

Eger faiz artirmazlarsa Venezuela gibi oluruz. Hiperenflasyon dolar 10-20-30 gider

deli bunlar
    faiz arttırmazlarsa memur ve emekli maaşlarına zam yapmaları gerekir. aksi takdirde memurlar geçinemedikleri için işi bırakıp dışarıda simit satmaya başlayabilirler. enflasyon ise parasını tl'de tutmayanlar için hiç sorun değil. ama alışverişler yavaş yavaş dolarla euroyla yapılmaya başlanabilir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

5. Yaaaa arkadaşlar
    Viop da millet birbirini kesecek nerdeyse....
    Burası Hacı Baba Tekkesi kalır onların yanında...

Vicente de AKP oy vermiş biriymiş
    Vay vay vay....
    Çok safım ben çokkkkk..

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6. Bizde TL yi bırakıp para birimimizi dolar mı yapsak 😊😁

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Yaaaa arkadaşlar
    Viop da millet birbirini kesecek nerdeyse....
    Burası Hacı Baba Tekkesi kalır onların yanında...

saygılar/başarılar
    bende oraya yazmaya başladım vincen trollüm oradaymış.

8.  Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    İyi eğitim almamış bir toplumun böyle bir resesyon döneminde göstereceği performans kendi karnını doyurup hayata tutunmak olacaktır. Eğitimi iyi olan kişiler ise bir yolunu bulup refah seviyesi daha iyi hukukun üstünlüğünün benimsendiği ülkelere göç etmeye çalışacaklardır, ki bu her dönem olan birşey belki daha da ivmelenecek bu durum. Bu ülkenin karşılaştığı ilk kriz değil maalesef. Önceki krizlerden ders almayan bir toplum ve politikacı kitlesi bundan sonrakilerden de ders almayacaktır. Uzun soluklu daralan bir ekonomimiz olacak gibi görünüyor. Hak ettiğimiz seviye ne ise oraya kadar indikten sonra tekrar dünya düzenine ayak uydurmaya çalışacağız.
    Ben süreci sağlıklı buluyorum. Dibe vurup oradan destek almadan bazen yukarı çıkamazsın.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 541/1024 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •