Sayfa 432/1013 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532932 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Silah teknolojisi(devasa boyutlarda),ilaç teknolojisi,uzay ve uydu teknolojisi,yüzyılın buluşu olan cep telefonu teknolojisi(ki değeri 760 milyar doları geçen apple şirketi bir tane örnek),film endüstrisi(bruce lee çinde film çevirmiş tutmayınca hollywoda gelmiştir ve çevirdiği filmler dünya çapında bulunduğu yılların en iyi filmleridir)Yılını hatırlamıyorum 100 milyar doları fonlarda batan enron şirketi vardı adını gazetelerde okumuştum adını bile duymadığım bir amerikan şirketinin birçok ülkenin gsmh toplamından fazla parası vardı.Kaya gazı sayesinde petrole neredeyse hiç ihtiyaç duymayan ama dünya petrollerini tamamen kontrol altında tutmayı başaran dünyanın en büyük ülkesi amerika batacak ama eğitim sistemi niceliksel sayı üstünlüğüne dayalı bilime önem vermeyen nesiller yetiştiren Türkiye; gelecekte dünyanın sayılı ekonomileri arasına girecek öyle mi peki bu nasıl olacak bana açıklar mısınız?

Alıntı Originally Posted by efeyle Yazıyı Oku
    Silah teknolojisi(devasa boyutlarda),ilaç teknolojisi,uzay ve uydu teknolojisi,yüzyılın buluşu olan cep telefonu teknolojisi(ki değeri 760 milyar doları geçen apple şirketi bir tane örnek),film endüstrisi(bruce lee çinde film çevirmiş tutmayınca hollywoda gelmiştir ve çevirdiği filmler dünya çapında bulunduğu yılların en iyi filmleridir)Yılını hatırlamıyorum 100 milyar doları fonlarda batan enron şirketi vardı adını gazetelerde okumuştum adını bile duymadığım bir amerikan şirketinin birçok ülkenin gsmh toplamından fazla parası vardı.Kaya gazı sayesinde petrole neredeyse hiç ihtiyaç duymayan ama dünya petrollerini tamamen kontrol altında tutmayı başaran dünyanın en büyük ülkesi amerika batacak ama eğitim sistemi niceliksel sayı üstünlüğüne dayalı bilime önem vermeyen nesiller yetiştiren Türkiye; gelecekte dünyanın sayılı ekonomileri arasına girecek öyle mi peki bu nasıl olacak bana açıklar mısınız?
    doğru noktalara temas etmişssiniz.

sayılı ekonomiler arasına girmesi çok zor bir ihtimal, hatta imkansıza yakın.

yetiştirdikleri nesil analitik yetenekler açısından ileri gitmesi gerekirken (ülke gelişiyor diye propaganda yapmıyorlar mı?) geriye gidiyor. bakanlardan birisi pisa testlerine girenlerin hepsi fen lisesi öğrencileri olsaydı sıralamamız daha iyi olurdu diye kendi içinde doğru ama ülke açısından absürt bir cevap veriyor. absürt çünkü eğitimin seküler temellerden uzaklaşması için ellerinden geleni yapıyorlar, fen lisesi yerine dini temelleri esas alan liseleri teşvik ediyorlar. ayrıca müfredatı bilimsel ve seküler temellerde gelişmiş ülkelerdekine benzer bir formata çekmek yerine ezberci ve sorgulamayan bir formatta tutuyorlar.

köprü yapmak gibi konular üzerinden geliştiğini sananlara ise zaten anlatmaya gerek yok, hayal alemindeler.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by efeyle Yazıyı Oku
    Silah teknolojisi(devasa boyutlarda),ilaç teknolojisi,uzay ve uydu teknolojisi,yüzyılın buluşu olan cep telefonu teknolojisi(ki değeri 760 milyar doları geçen apple şirketi bir tane örnek),film endüstrisi(bruce lee çinde film çevirmiş tutmayınca hollywoda gelmiştir ve çevirdiği filmler dünya çapında bulunduğu yılların en iyi filmleridir)Yılını hatırlamıyorum 100 milyar doları fonlarda batan enron şirketi vardı adını gazetelerde okumuştum adını bile duymadığım bir amerikan şirketinin birçok ülkenin gsmh toplamından fazla parası vardı.Kaya gazı sayesinde petrole neredeyse hiç ihtiyaç duymayan ama dünya petrollerini tamamen kontrol altında tutmayı başaran dünyanın en büyük ülkesi amerika batacak ama eğitim sistemi niceliksel sayı üstünlüğüne dayalı bilime önem vermeyen nesiller yetiştiren Türkiye; gelecekte dünyanın sayılı ekonomileri arasına girecek öyle mi peki bu nasıl olacak bana açıklar mısınız?
    Abd ye öykündüğüm sakın anlaşılmasın 2002 de yaptıkları darbe/operasyon hala taze...

Herkez zannediyor ki tesadüfen eğitim sistemi ve gençlik aptallastirilip içi boşaltılıyor istenen kendilerince çok tutarlı diyorlar ki arkadaş sem üretmeyeceksin o kadar bizden alırsın sakın üretme bu yetmez gelecektede uretmemen için eğitimi katlet ki çocuklar düşünemez olsun... Tıkır tıkır uyguluyorlar... Üzücü ama tablo bu...
    Ve çok bişey üretmez olduk malesef
    ...

Sent from my C6903 using Tapatalk
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    Abd ye öykündüğüm sakın anlaşılmasın 2002 de yaptıkları darbe/operasyon hala taze...

Herkez zannediyor ki tesadüfen eğitim sistemi ve gençlik aptallastirilip içi boşaltılıyor istenen kendilerince çok tutarlı diyorlar ki arkadaş sem üretmeyeceksin o kadar bizden alırsın sakın üretme bu yetmez gelecektede uretmemen için eğitimi katlet ki çocuklar düşünemez olsun... Tıkır tıkır uyguluyorlar... Üzücü ama tablo bu...
    Ve çok bişey üretmez olduk malesef
    ...

Sent from my C6903 using Tapatalk
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Bugün ABD'ye en büyük tehditi Atatürkçüler oluşturuyor bu ülkede. Çünkü en çok kafası çalışan kesim bunlar. Atatürkçülerin pasifize edilmesi, ordukdaki Atatürkçülerin hapse atılması, devlet kadrolarından bir bir temizlenmeleri hep bu yüzden.

Ülkede yaşayan herkeste Atatürkçülerdeki vatan sevgisi/duyarlılık olsaydı bütün paramı ne olursa olsun TL'de tutardım. Zaten TL de bu kadar değer kaybetmezdi çünkü bu Amerikancı hainlere göz açtırılmazdı.

Atatürk vefat ettikten sonra ipler sıkı tutulmadı, eğitimde büyük zaafiyetler oluştu. Amerika'ya çok büyük tavizler verildi. İpler bir defa Amerika'nın eline geçince de iş bitti. Her geçen yılda daha kötüye gide gide geldiğimiz nokta burası. Millet aklını başına toplamazsa çok daha da kötüye gidecek. Torpilden, adam kayırmadan, kısa yoldan köşe dönmekten vazgeçip kendimizi dev aynasında görmeyi bırakmazsak durum vahim.

O uçak fabrikasını kapatanın da Allah belasını versin.
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/uc...ndi-90451h.htm

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

O uçak fabrikasını kapatanın da Allah belasını versin.
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/uc...ndi-90451h.htm
    Peki ya Köy Eğitim Enstitülerini?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Peki ya Köy Eğitim Enstitülerini?
    AZİZ NESİN'e saygılar..!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    AZİZ NESİN'e saygılar..!!!
    Peki..

Bizden de..