Faiz kararı öncesi gelen malum açıklama test gibiydi sanki. Karşı tarafın gücünü test ettiler baktılar tepki zayıf, zayıf iken kafasını ezelim dediler oranı abarttılar. Lakin düşüş de sınırlı oldu, bence tuzağa düştüler. Şimdi bu "gerçek dışı" oranları geri çekmekte çok zorlanacak ve yüksek maliyetle tahvil satmak zorunda kalacaklar.
Bu arada başkan açıklama yaptıktan hemen sonra faiz kararı açıklanana kadar çoğu bankada makas 7-8 kuruşlardan 2.5-3 kuruşa düşmüştü. Faiz kararı açıklanınca makas yeniden normale döndü. Ne tuhaf !!! Bundan herkes kendi senaryosunu yazsın![]()
Bir apartman yönetimi düşünün; kat malikleri genel kurulu ( Meclis ) kat mülkiyeti kanunu hükümlerine göre ( anayasa ) toplanır ve yönetim, denetim kurulunu seçer. İşletme projesini ( bütçe ) onaylar.
Her şey şeffafsa apartmanda huzur vardır. Aidatlar ( vergiler ) ödenir. Yönetime güven vardır. Yönetim lüks içinde , yetkisiz harcama yapamaz. Hemen oturanlar hesap sorar. ( kalabalık binalarda bir araya gelerek soramıyorlar, şirket yönetiyor. Kimse malıyla ilgilenmiyor ) Devlet yapısında da millet organize olamadığı için demokratik yollar çalıştırılamıyor. Bu nedenle insanlar çevresinde olan biten kötü örneklerden ürkerek ( ırak, suriye ) yarın bize de bir şey olursa diye altın, döviz biriktiriyor. O zamanda üretim duruyor.
Kıbrısa gidenler görmüştür; bütün binalar dökülür. Çünkü halk, '' rumlarla anlaşma olacak ve mülk takası olacaksa ben neden masraf yapayım'' havasında. Devlet olduklarına ve artık bu toprağın vatan olduğuna inandırılması gerekir.
Yer İmleri