Biri çıkıyor ülkede kriz yok söylemlerinde bulunurken,
THY kargo taşıma ücretlerine %80 zam
pardon fiat güncellemesi yapıyor..
Biri çıkıyor ülkede kriz yok söylemlerinde bulunurken,
THY kargo taşıma ücretlerine %80 zam
pardon fiat güncellemesi yapıyor..
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
icimde bir umut var...ovp oncesi rte nin kendinden bu kadar emin aciklama yapmasi umut verici. Allah vatanimizi milletimizi yani hepimizi korusun. Insallah ulke duzluge cikar
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Bankalari anlamak imkansiz. Bugun bankam aramis gormedim. Ilk etapta iyi bir faiz vereceklerini dusundum. Sonra bir daha aradilar ve komik bir teklifte bulundular.
50 binlik ihtiyac krediniz hazir kullanmak istermisiniz...
Saka gibi...ya hicmi bakmazsiniz hesaplara. Bir ben simdiye kadar hic ihtiyac kredisi kullanmamisim. Iki kredi kartimi hep tam ve gununde odemisim. Uc vadeli hesabimda dunyanin parasi var..bankacilik sistemimiz bile ne kadar acemice isliyor...
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Yaptıkları aslında teknik bir strateji, güvenilir kişilere kredi vererek geniş para arzını arttırmaya çalışıyorlar bence. Tcmb geçen hafta zorunlu karşılıkları biraz rahatlattı. (faiz ödemesini arttırdı). Bu da teknik anlamda banka eğer size 50k kredi vermeyi başarırsa rahatlatılan zorunlu karşılık kararı ile bu 50k'yı 4-5 kere takla attırması ve piyasadaki parayı sadece bu kredi ile belki 300-350k arttırması demek. Likidite yaratmanın çok teknik bir yolu.
Burada önemli olan ama bu baz 50k'nın ilk ateşlemede sağlam bir kaynağa kredi verilmesi. Yoksa para çarpanı 1-2 ateşlemeden sonra sönümlenir.
Bankaların mevduat müşterisine bu tür teklifleri yapmasının altındaki mantık bence budur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri