Ufak bir detay ama, merkez bankası son 4 gündür bir şekilde likidte açığına sanki bir üst çizgi çekti. 155 milyar TL'nin üzerine çıkan likidite açığı olursa bunu cezalı üst bant faizi ile fonluyor (%25.5 ile TL depo kanalından). Bu da politika faizini az da olsa yukarıya çekiyor.
Ama etki olarak bankaların TL'ye erişimini bir bakıma zorlaştırıyor. Yani yüksek faizi kabul de etseniz size %24'ten buraya kadar para veririm, bunun üzerinde daha dik bir yokuşa depar atacaksınız diyor bankalara.
Bunun da etkisi olabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
6.50 den dolarda tersteyim ama içimde en ufak çekince yok ülginç bir şekilde. Borsa da vs %8-10 kaybım olsa panikle satardım. Ama şimdi her düşüşü fırsat olarak görüyorum ve hedefim her 50 kuruşluk düşüşte 1/5 dövize girmek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yabancı yükselen fazilere rağmen DİBS satmaya devam ediyor: -117,6 milyon dolarlık satım gerçekleştirmişler. Art arda 11 haftadır satmış oldular.
Borsada ise alımları mevcut: 137,9 milyon dolar.
TCMB bürüt rezervleri ise %3,73 düşüş ile 66milyar349 milyon dolara geriledi.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Ya bu düşüşler palavra.Hele enflasyon belli olsun.Gavurlara borcumuz ödenmeye ve net dolar çıkışına başlansın.Dolar nerde kalmıştık der döner.Yoksa bloombergte yorumcular gene başlar hesaba dolar 6 ,bir yılda yüzde 24 den fazla artacağına inanıyorsanız dolar alın,dolar bazında borsa ucuz falan masallarına devam şimdilik))))))
Yer İmleri