Sayfa 482/1000 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    dolar alanlarda sesini çıkarmıyor , herkes şaşkın Kimse niye düştüğünü bilmiyor

Ünlü Türk büyüğü nihat doğanın sık sık kullandığı bi laf var ya bunu doalra diyorum

Suskunluğum asaletimdendir.
    Her lafa verecek cevabım var.
    Ama bir lafa bakarım laf mı diye,
    bir de söyleyene bakarım adam mı diye
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    Ufak bir detay ama, merkez bankası son 4 gündür bir şekilde likidte açığına sanki bir üst çizgi çekti. 155 milyar TL'nin üzerine çıkan likidite açığı olursa bunu cezalı üst bant faizi ile fonluyor (%25.5 ile TL depo kanalından). Bu da politika faizini az da olsa yukarıya çekiyor.

Ama etki olarak bankaların TL'ye erişimini bir bakıma zorlaştırıyor. Yani yüksek faizi kabul de etseniz size %24'ten buraya kadar para veririm, bunun üzerinde daha dik bir yokuşa depar atacaksınız diyor bankalara.

Bunun da etkisi olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    Altın vuruş için yabancılar TCMB rüzgarının kendilerine sunmaya devam ettiği kaymaklı, bol Antep fıstıklı, tereyağlı baklavanın daha iyi pişmesini bekliyor olabilir.

4. 6.50 den dolarda tersteyim ama içimde en ufak çekince yok ülginç bir şekilde. Borsa da vs %8-10 kaybım olsa panikle satardım. Ama şimdi her düşüşü fırsat olarak görüyorum ve hedefim her 50 kuruşluk düşüşte 1/5 dövize girmek

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Yabancı yükselen fazilere rağmen DİBS satmaya devam ediyor: -117,6 milyon dolarlık satım gerçekleştirmişler. Art arda 11 haftadır satmış oldular.

Borsada ise alımları mevcut: 137,9 milyon dolar.

TCMB bürüt rezervleri ise %3,73 düşüş ile 66milyar349 milyon dolara geriledi.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    6.50 den dolarda tersteyim ama içimde en ufak çekince yok ülginç bir şekilde. Borsa da vs %8-10 kaybım olsa panikle satardım. Ama şimdi her düşüşü fırsat olarak görüyorum ve hedefim her 50 kuruşluk düşüşte 1/5 dövize girmek

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

burada sorun 50 kuruşluk kaç tane daha düşüş olacağı..?

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Yabancı yükselen fazilere rağmen DİBS satmaya devam ediyor: -117,6 milyon dolarlık satım gerçekleştirmişler. Art arda 11 haftadır satmış oldular.

Borsada ise alımları mevcut: 137,9 milyon dolar.

TCMB bürüt rezervleri ise %3,73 düşüş ile 66milyar349 milyon dolara geriledi.
    Hım bu demektir ki merkez bankası dolar rezervleri ile dolar arasında direk korelasyon var.O zaman merkez rezervleri sıfırladımı dolar da sıfırlayacak))))))) Yanlış mıyım arkadaşlar.

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    burada sorun 50 kuruşluk kaç tane daha düşüş olacağı..?
    Ya bu düşüşler palavra.Hele enflasyon belli olsun.Gavurlara borcumuz ödenmeye ve net dolar çıkışına başlansın.Dolar nerde kalmıştık der döner.Yoksa bloombergte yorumcular gene başlar hesaba dolar 6 ,bir yılda yüzde 24 den fazla artacağına inanıyorsanız dolar alın,dolar bazında borsa ucuz falan masallarına devam şimdilik))))))

Sayfa 482/1000 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •