Sayfa 604/1000 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

O ingilizce kaynakta da benim dediğim gibi zaman zaman dolarla altının beraber artıp beraber inebileceği anlatılmış gayet açık bir şekilde.

Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Kipa'da ak Du Bergama tulum peyniri 1 ay önce 35 TL idi.Simdi baktım 51.5 TL olmuş.
    Bunlar artık bence anlamını yitirecek yakında.Yaşımız belli oluyor ve sıkıcı oluyorumdur belki de ,ama yazmadan duramayacağım.90 lı yıllarda arabalara aylık zam rutindi.Millet ayın son günlerinde almaya çalışırdı ki zama yakalanılmasın)))))) E her ay, internete misal vectra geçen ay şuydu bu ay bu demeye gerek kalmıyordu zaten bayi onu size diyordu.Gerçi o zaman internet falan da yoktu ya neyse )))))))))

Yani aylık fiyat ayarlamalarına ,manipülasyonlara alışın arkadaşlar.Çok ta şeetmeyin ,normal bunlar artık)))))

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bunlar artık bence anlamını yitirecek yakında.Yaşımız belli oluyor ve sıkıcı oluyorumdur belki de ,ama yazmadan duramayacağım.90 lı yıllarda arabalara aylık zam rutindi.Millet ayın son günlerinde almaya çalışırdı ki zama yakalanılmasın)))))) E her ay, internete misal vectra geçen ay şuydu bu ay bu demeye gerek kalmıyordu zaten bayi onu size diyordu.Gerçi o zaman internet falan da yoktu ya neyse )))))))))
    Her fani yeni nesil kendini bilmez 90 lı yılların hayat şartlarını acı bir şekilde yaşayarak öğrenecektir. Biz bu ülkede kahvenin dahi ithalatının yasaklandığını gördük , yaşadık yani bu yaşama efsunluyuz lakin bu lay lay lomcular bu yeni hayata biraz değil bayağı zor alışacaklardır. Beter olmadan yeter olmaz boşuna demiyoruz.

Valla yeni araba alınca günlerce bu arabanın kuyruğu eğri düzelt diye millet boğazını sıkardı.Uyduruk bir serçe almıştım sıfır milpadan 36 ay taksit)))))( O tofaşların sırası vardı ya millet birbirine alım sırasını satardı,öyle kıymetlilerdi ).Önüne gelen o yeni araba almışın bunun kuyruğu eğridir düzelt diye bir şeyler ısmarlattı bana.Sonunda yetti lan dedim minicik serçe kuyruğu ne ola ki düzelte düzelte bir hal oldum dedim))))))) Allahtan şahin kartal doğan falan pahalıydı alacak param yoktu,onlarda ne kuyruk vardır di mi ))))))

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Her fani yeni nesil kendini bilmez 90 lı yılların hayat şartlarını acı bir şekilde yaşayarak öğrenecektir. Biz bu ülkede kahvenin dahi ithalatının yasaklandığını gördük , yaşadık yani bu yaşama efsunluyuz lakin bu lay lay lomcular bu yeni hayata biraz değil bayağı zor alışacaklardır. Beter olmadan yeter olmaz boşuna demiyoruz.
    90 li yıllardan biraz daha farklı durum.90 li yıllarda enflasyon yıllık %100 leri bulur işçi de %100 zam alırdı(sendikalı işçiler)

Şu an 1 yılda fiyatlar %80 arttı işçinin aldığı zam 6 aylık %10 (sendikalı işçi)
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

90 li yıllardan biraz daha farklı durum.90 li yıllarda enflasyon yıllık %100 leri bulur işçi de %100 zam alırdı(sendikalı işçiler)

Şu an 1 yılda fiyatlar %80 arttı işçinin aldığı zam 6 aylık %10 (sendikalı işçi)
    Ha bu kısmı kesinlikle doğru,gidişat o yılları aratacak,ben 1929 benzeri bir şey bekliyorum maalesef,hem de sade bizde değil dünya genelinde.Herkes çok borçlu bu borçlar ödenemez,olay karakolda biter gibi.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,550
    Kipa'da ak Du Bergama tulum peyniri 1 ay önce 35 TL idi.Simdi baktım 51.5 TL olmuş.
    fazla abartmanıza gerek yok. alt tarafı %49 bi zamcık ., derhal zabıtaya haber veriniz
    25 şubat 2025 adese 1.99

Sayfa 604/1000 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •