Originally Posted by
Emirhan06
Valla bu hareketi anlayan varsa zaten anlatsın. Hiç olacak bir hareket değildi. Ne olduğunu herkes gibi ben de tam olarak anlamadım.
Geçen hafta bolinger bandı sıkıştığı için , perşembe veya cuma hareket olabileceğini yazmıştım. Ama benim dediğim hareket teknik ile sınırlı idi. Halbuki perşembe günü hareket bir dedikodu ile başladı sanırım. Şirket Katarlılara satılacak diye bir dedikodu ile bu hareketi yaptılar. Ama ben bu konuda kimsenin elle tutulur bir kaynak gösterdiğini görmedim.
Halbuki SPK'nın acilen şirketden bilgi istemesi lazımdı. O da gelmedi. Dedikodu için bir kaynak gösterilmeyince zaten 3-4 aydır satan yabancı bunu fırsat bilip hem tahtada çok alıcı gördü hem de fiyat yükseldiğinden daha yüksekten satma olanağı elde edince kağıdı çıkarttı elinden.
Buna bir de borsanın perşembe çok düşmesi eklenince , panik satışlarla beraber kağıt o günü sıfır kazanç veya kayıpla kapattı. Cuma günü de elle tutulur bir doğrulama gelmeyince , perşembe günkü endeks düşüşünü birgün gecikmeli olarak Pınar hisseleri de realize etti. O yüzden biz perşembe değil cuma düştük. Aslında perşembe günkü hareket olmasa idi bu seviyeleri perşembe görürdük. Perşembe olmayınca , satış hakkında kaynak gösterilmeyince perşembe olması gereken düşüş Cuma oldu.
Benim anlayabildiğim bu. Ama dediğim gibi bu rakamlar bedava. 3-5 ay sonra bu rakamlar hayal olabilir. Almayan da çok ğişman olabilir ama bu bir yatırım tavsiyesi değil. Ben kendim alırım ama herkes kendi kararını kendisi verir.
Yer İmleri