günaydın
Emek verip sorulan sorulara içtenlikle cevap veren, yardımcı olan herkese teşekkürler![]()
günaydın
Emek verip sorulan sorulara içtenlikle cevap veren, yardımcı olan herkese teşekkürler![]()
Özelden sorulan ve geneli bilgilendirmek amacıyla açık cevaplanan çözüm...
Originally Posted by XXXXXXX
X ve Y herhangi bir indikator olabilir...
Biz basit yoldan ortala ile örneklendirelim...
x:=mov(c,15,s);
y:=mov(c,55,s);
olarak atayalım...
AL
x:=mov(c,15,s); y:=mov(c,55,s);
Cross(x,y)
SAT
c<x and x>y
AçıgaSAT
Cross(y,x)
AçıkPozKapat
c>x and x<y
![]()
Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Özelden sorulan ve geneli bilgilendirmek amacıyla açık cevaplanan çözüm...
Originally Posted by XXXXXX
NOT:Son iki gönderideki özel mesajların "ÖZEL" tarafı olmadıgından açık paylaşım yapılmışdır..
Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Hocam öncelikle yanıt için teşekkür ederim
Tek koşul içeren al sat örneklerinde paylaştığınız kod çalışıyor ancak birden fazla koşul içeren kodlamalarda örneğin
şeklinde yazarsakKod:x:=mov(c,5,s); y:=mov(c,21,s); z:=mov(c,34,s); q:=mov(c,50,s); Al:=x>y and x>z AND x>q ; Sat:= x<y and x<z AND x<q; valuewhen(1.,CROSS(-0.5,AL),C)*-( x>y and x>z AND x>q); valuewhen(1.,CROSS(-0.5,sat),C)*-( x<y and x<z AND x<q)
koşul tekrarlandığında indikatör değeri de değişiyor
resimde anlatmaya çalıştığım şekilde yapma imkanı var mıdır acaba
![]()
merhaba arkadaşlar çokdandır giremiyordum
sanırım eski hisse.net kapanmış bura yeni umarım aynı yerdir.
alttaki grafikde bazı barlarda yüksek düşük açılış kapanış rakamları aynı ( bu barların özel bir adı var mı bilmiyorum )
ben grafikde düşük ve yükseklerini çizdirdiğim zaman bütün değerleri aynı olan barlar zaman zaman bir biri ile çakışıyor
grafikde de göstermeye çalıştım
şayet 1 nolu kısımda ki gibi kendinden önce gelen barın yükseği ile aynı seviyede ise, önceki barın düşüğünü yazdırmak
şayet 2 nolu kısımda ki gibi kendinden önce gelen barın düşüğü ile aynı seviyede ise, önceki barın yükseğini yazdırmak istiyorum
bu mümkünmüdür acaba , sayın uufuk yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim saygılarımla
![]()
Arkadaşlar ben bu Relative Volume yani RVOL indikatörünü bulamadım. Bu indikatörü nasıl bulabilirim. Google da tarattım ama ulaşamadım...
Yer İmleri