aynen öyle.. eskiden (yani 90 lı yıllar vs) bankalar aylık %7-10 net getiri ile para toplarlardı , ama asla kredi olarak vermezlerdi, o zaman bankalar normal bankacılık faaliyeti yapmazlardı.
peki ya ne? t.c devletinin hazinesine borç verirlerdi. ve t.c hazinesinin verdiği faizin bir miktar altında vatandaştan para toplarlardı..
kıssadan hisse BANKALARIN TOPLADIĞI PARALAR HER ZAMAN KREDİ OLARAK VERİLMEZ.
tabi büyük sermaye daha da büyümek için uçuk faizli bile olsa kredi alamadığı için BANKACILIK YAPMA VE MEVDUAT KABUL ETME İZNİ ALMAYA ÇALIŞIRDI.
o dönemin banka sahipleri genelde holding-büyük sermaye olmasının temeli de buydu.. YANİ KENDİ BANKASI ARACILIĞI İLE KENDİNE FİNANSMAN SAĞLAMAK.
TABİ DEVLET SÖZÜM ONA BUNA KARŞIYDI AMA İSTENMEYEN DURUMU KENDİSİ YARATMIŞTI. komik, hemde çok komik.
+250,000
Akbank 22.00
Finansbank 22.50
İnsan hasta olunca bile en az 5 günlük antibiyotik tedavisi veriliyor. Daha ilk haptan sonra ben iyileştim hap içmeyeceğim dersen birkaç gün sonra çok daha kötü olabilirsin.
Bu arada şahsen ben şimdiki 24 enf.na (ki yıl sonunda 30 olacağını söyleyenler de var) faizde kalmak yerine 5,50 den dolarda kalmayı DAHA GÜVENLİ BULURUM.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri