aynen öyle.. eskiden (yani 90 lý yýllar vs) bankalar aylýk %7-10 net getiri ile para toplarlardý , ama asla kredi olarak vermezlerdi, o zaman bankalar normal bankacýlýk faaliyeti yapmazlardý.
peki ya ne? t.c devletinin hazinesine borç verirlerdi. ve t.c hazinesinin verdiði faizin bir miktar altýnda vatandaþtan para toplarlardý..
kýssadan hisse BANKALARIN TOPLADIÐI PARALAR HER ZAMAN KREDÝ OLARAK VERÝLMEZ.
tabi büyük sermaye daha da büyümek için uçuk faizli bile olsa kredi alamadýðý için BANKACILIK YAPMA VE MEVDUAT KABUL ETME ÝZNÝ ALMAYA ÇALIÞIRDI.
o dönemin banka sahipleri genelde holding-büyük sermaye olmasýnýn temeli de buydu.. YANÝ KENDÝ BANKASI ARACILIÐI ÝLE KENDÝNE FÝNANSMAN SAÐLAMAK.
TABÝ DEVLET SÖZÜM ONA BUNA KARÞIYDI AMA ÝSTENMEYEN DURUMU KENDÝSÝ YARATMIÞTI. komik, hemde çok komik.
+250,000
Akbank 22.00
Finansbank 22.50
Ýnsan hasta olunca bile en az 5 günlük antibiyotik tedavisi veriliyor. Daha ilk haptan sonra ben iyileþtim hap içmeyeceðim dersen birkaç gün sonra çok daha kötü olabilirsin.
Bu arada þahsen ben þimdiki 24 enf.na (ki yýl sonunda 30 olacaðýný söyleyenler de var) faizde kalmak yerine 5,50 den dolarda kalmayý DAHA GÜVENLÝ BULURUM.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri