FM Radyonun mucidi Edwin Howard Armstrong, Nikola Tesla için
Dünya bence Nikola Teslaânın hayalleri ve başarılarıyla aynı düzeyde olmak için uzun süre bekleyecektir.demiş.
FM Radyonun mucidi Edwin Howard Armstrong, Nikola Tesla için
Dünya bence Nikola Teslaânın hayalleri ve başarılarıyla aynı düzeyde olmak için uzun süre bekleyecektir.demiş.
Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Tüm Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı topiği sakinlerine iyi geceler dilerim.![]()
Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
uzun vade için petkim biriktiren varmı ? biriktiren için soruyorum
2 gündür düşüşte bugün temettüden sonra ""geçici de olsa" biraz daha düşüşe geçer (ise)
ne kadardan almayı düşünürsünüz yada alım talimatınız var mı ?
ben izlemedeyim kararsızım piyasa çok belirsiz
Herkese Selamlar,
Size uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısının bir habere olan tepkisini piyasa ile karşılaştırmalı olarak yansıtmaya çalışacağım;
Piyasa; "Oleyyyyyy! Borsada yabancı payı rekora koşuyor. Yaşasınnnn!"
Uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısı: "Şirketlerimiz tarafından yaratılan değerin daha büyük bir bölümü, sırf biz tasarruf edip yatırım yapamadığımız için, tasarruf edip yatırım yapan yabancıların cebine girecek. Bunun nesine sevineyim!"
Saygılar.
Temettü emeklisi aday adayı.
www.lattedenborsaya.com
erhan bey bedelsiz sermaye artımının dolaşımdaki payları artırmanın dışında hissedarlara hiçbir faydası yok
belki tek faydası bedelsiz sürecinde tahtada yaşanan spekülasyondur ? bu türkiye pay piyasasında böyle ancak batı borsalarında bedelsizin tahta hareketlerini pek etkilemediğini yabancı borsalarda yatırım yapan arkadaşlarımdan duyuyorum çünki merak edip sormuştum
bizim yerli yatırımcı bedelsizi sever bu psikolojiktir, (2yıl önce afyon tahtasında olduğu gibi) tahtaya yansır hacim oluşur bir süre hepsi bu,
fiziki olarak yatırımcıya bir faydası yoktur bedelsizin, hatta büyümeye giden kendi öz kaynaklarını kullanmak isteyen bedelli artırım yapmak isteyen bir şirket beni bu yatırım ve büyüme noktasında ikna ederse bedelli artırıma seve seve katılırım
temettü ödenen kağıdın tahta fiyatının düşmesi dağıtılan temettünün muhasebeleştirmede daima ödenmiş sermayeye nisbetle yapılıyor oluşudur sebebi budur, bedelli ve bedelsiz sermaye artımında para özsermayeden ödenmiş sermayeye aktarılır dolaşımdaki paylar artar ve tahta fiyatı bölünür , nakit temettüde de sermayeye eklenmesi gereken kardan ayrılan para sermayeye eklenmek yerine hissedarlara aktarılır bu nedenle tahta fiyatından bu rakam düşülür
muhasebede sermaye hesabı daima alacaklıdır şirket demek sermaye hesabı demektir bu muhasebede ana hesaptır,
evet temettü dağıtmayan şirketin temettü nispetinde tahta fiyatının artması düşünülür ancak borsada alınıp satılan speküle edilen kağıtta bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değildir. bu artış gerçekleşir yada gerçekleşmeyebilir,
biz bu nedenle nakit temettümüzü alarak borsada işlem gören sermaye değerimizin erime riskine karşın cebimize elde edilen kardan ayrılan payı koymuş oluruz.
yani temettü dağıtmayan şirket kağıdının borsada işlem gören tahtasında değer artışı garanti değildir ancak nakit temettü cebimizedir ve reeldir
saygılar
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
1. Paragraf dogru fakat benzer sey temettu icinde gecerli temettu dagitilinca bunun yatirimciya faydasi ne ?
2. Bedelsizin tahta uzerindeki pozitif hareketi bir sacmalik ve maniplasyondan ibarettir yukselis gecicidir.
Diger soylediklerinize katiliyorum.
Nakit temettu dagitilmasaydi bir kisim lot satarakta parani reale cebine atabiliyorsun bunun icin nakit temettuye gerek yok ki?
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Bana bir senaryo ciz
X hissesi yuzde 10 temettu dagit diger x hissesinden hic temettu dagitma bu sirketlerin tum bilancolari ve karliliklari ayni olsun. Biri 2 kere temettu dagitsin her yil yuzde 10
Senin bu iki hisse arasindaki bekledigin fiyat hareketini ve hisselerin piyasa degerinin 2 yil sonunda ne olmasi gerektigini ve yatirimcinin ne kazandiginin senaryosunu hesapla
İki sirket arasinda 2 yil sonunda kazanilan paranin esit cikmasi lazim tabi alinan temettu ile lot arttirmak sarti ile hic vergi ve komisyon odemedigimiz sekilde hesaplarsan
Brnim merak ettigim siz benimle ayni sonuca ulasabiliyormusunuz
Ulasamoyorsaniz neden 2 yilda iki hisse arasinda ne gibi bir sey oluyor da temettu dagitan daha fazla kazandirabiliyor mesela ?
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri