Sayfa 973/1000 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,777 - 7,784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. İnsanları paniğe sevkedip 6-6,50 arasından doları aldırdılar. Şimdide her şey güllük gülistanlık oldu aşağı çakıyorlar. Her şey yoluna gireceği varsa neden o zaman girmedi. Neden kur atakları olduğu zaman önlem alınmadı. Resmen manipülasyonun alası yapıldı. 6,40 maliyetliyim zararım çok büyük. Her gün ekran bakmaktan yoruldum. Akışına bıraktım, satmayacağım. 6,80 gördüğünde neden almadım diye yaşadığım korku ile, şu an 5,40 altına düşmesiyle yaşadığım pişmanlık arasında hiçbir fark yok. Garip ülke vesselam.

Alıntı Originally Posted by osman91 Yazıyı Oku
    İnsanları paniğe sevkedip 6-6,50 arasından doları aldırdılar. Şimdide her şey güllük gülistanlık oldu aşağı çakıyorlar. Her şey yoluna gireceği varsa neden o zaman girmedi. Neden kur atakları olduğu zaman önlem alınmadı. Resmen manipülasyonun alası yapıldı. 6,40 maliyetliyim zararım çok büyük. Her gün ekran bakmaktan yoruldum. Akışına bıraktım, satmayacağım. 6,80 gördüğünde neden almadım diye yaşadığım korku ile, şu an 5,40 altına düşmesiyle yaşadığım pişmanlık arasında hiçbir fark yok. Garip ülke vesselam.
    Hocam hiç üzülmeyin,yazım tarzımı okuyanlar bilir iddialı konuşmayı sevmem,ama 2020 başına kadar bekleyenler dövizde olduklarına çok ama çok memnun olacaklar.Bundan kişisel olarak eminim, kendimce tüm paramı da dolar muadili gram altına gömüyorum,maliyete falan da hiç bakmıyorum.Elbet finansal piyasalar kurtlar sofrası algı oyunlarının bini bir para.Algoritmik emirler,her akşam türlü envai yollarla tvlerde yapılan beyin yıkama seansları,gazetelerdeki yalanlar,dürüstleri tenzih ederim ama çoğu üçkağıtçı ekonomistler ve analistler hepsi ama hepsi vatandaşın cebindeki parayı soymanın yanlış yönlendirmenin peşindeler.30 yıllık finansal deneyimlerim yediğim envai çeşit kazıklar bana şunu öğretti her şey dönemsel ,uygun zamanda uygun yatırımı yapacaksın zamanın ruhunu yakalayacaksın.Misal 2000 öncesi 90 lı yılarda faiz ve döviz kraldı hep ama hep artardı.Emlağın yüzüne kimse bakmazdı.2000 2014 arası düşük faizler bol para dönemi emlağı patlattı,borsalar coştu,şimdi 2014 bernanke sonrası dönemi yaşanıyor.Dolar artacak,faizler artacak borsa ve emlak göçecek.Misal emlak göçecekse bugün alacağınız en kelepir emlak bile pahalıdır,döviz coşacaksa altın coşacaksa bugün verdiğiniz en pahalı fiyat bile ucuzdur.Bilmem anlatabildim mi.Saygılar sevgiler)))))))

Şimdi ortada yüzde 24 faiz gerçeği var.Bu faizler nasıl ödenecek.TL yok deniyor ortalıkta kıt olan paraya yüzde 24 faiz veriliyor.Misal 100 milyon bağlandı gelecek yıl adamın 100 milyonuna 124 milyon vereceksin,e ortada 100 milyon yoktu 124 milyon nerden bulunacak.124 milyonu alan adam gelecek yıl kıllanıp parasını ne olur ne olmaz diye dolara döndürmeye kalkarsa o adama dolar nerden bulacaksın ))))))))))

4. Ekonomi eğitimim yok sadece yerli yabancı önemli kurum ve kişilerin verilere dayalı paylaşım ve yorumlarını takip ederim.

IIF diyorki dolar hızla evine dönüyor. Asya piyasalarından gelecek yıl 63 milyar dolar sıcak para çıkışı beklenirken Türkiye ye gelecek sıcak paranın 2002 ve 2009 dan da az olacak şekilde 5 milyar dolarda kalması bekleniyor. 2001 eksi değerden sonraki en düşük miktar.

Öte yandan Bloomberg Intelligence EM lerin dış borç faiz ödemelerinin 2018- 2022 arası her yıl neredeyse ikiye katlanarak artacağını buna mukabil 2009-2012 arası alınan çok yoğun 10 yıllık kamu tahvillerinin çevrilmesinin de aynı vakte denk geldiğini söylüyor.

Yani sadece biz değil birçok gelişmekte olan ülkenin kamusu ve özel sektörüyle önümüzdeki 4 yılda çok yoğun dolar ihtiyacı olacak.

5 yıldır olduğu gibi en az bir 3-4 yıl daha en azından doları nereden aldığın değil nereden sattığın formasyonu çalışacak galiba.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şimdi ortada yüzde 24 faiz gerçeği var.Bu faizler nasıl ödenecek.TL yok deniyor ortalıkta kıt olan paraya yüzde 24 faiz veriliyor.Misal 100 milyon bağlandı gelecek yıl adamın 100 milyonuna 124 milyon vereceksin,e ortada 100 milyon yoktu 124 milyon nerden bulunacak.124 milyonu alan adam gelecek yıl kıllanıp parasını ne olur ne olmaz diye dolara döndürmeye kalkarsa o adama dolar nerden bulacaksın ))))))))))
    tl basıp verirler, tl'de sorun olmaz. ama dolara çevirmeye kalkınca (dolar miktarı sabit alınırsa) aynı miktarda dolar alabilecektir. dolayısıyla tl'nin dolara karşı değeri verilen faiz kadar düşecektir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Hadi gene halkbankçılar yaşadı.Pazartesi tavan olur herhalde))))))) Olsun valla, garipler çok süründüler.

Bu arada bir haber vardı,altın mevduatları 40 milyar tl olmuş,miktar olarak da 150 küsur tondan 170 küsur tona çıkmış,yaklaşık 20 ton altın almış millet.Bakın arkadaşlar her spekülasyondan önce bir toplama dönemi vardır altında gümüşte o dönemdeyiz.Spekülasyonlar sıra ile olur,önce büyük yatırımcı gizlice toplar,sonra kurumsallar ve olaya uyanan akıllı yatırımcılar,sonra coşku dönemi, halka arz yani,sonra durgunluk,ulan buna ne oluyor dönemi yani ,sonra da çöküş.)))))))))) Emlakta durgunluk bitti çöküş başladı,borsa da bence öyle ,hadi tam çöküş demeyelim de durgunluk sonu diyelim,altında olayın daha başındayız bence.))))))

Sayfa 973/1000 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •