Sayfa 24/1012 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    Sayin mertkucukuncu,

Herkesin faydalanmasi icin anlatmaniz iyi olur bence ama istemezseniz de ozelden gonderirseniz sevinirim. Gayrimenkul konusunda ayni durumdayiz. Ben de 2016 sonlarinda nakite gecmistim. Zamaninda istenilen yuzdede dolara gecemedim onda da ayni durumdayiz herhalde. Ben hala mevduat faizinin onumuzdeki iki senede yaklasik bilesik %45-50 getirecegini , bu surecte ev fiyatlarinin %1-10 arasinda artabilecegini dusunuyorum. Bu sekilde yillarin ezilmis mevduat ahalisi bir nebze olsun son 10 yilin gayrimenkul artislarindan yedigi golu cikaracaktir. USD yi al sat becerebilenler zaten voleyi vurur.

Kafa karistiran konu ise: Sayin dudu nun soyledigi Firat dogusunda ABD ile anlasmazlik olmadan cozum uretebilme durumunun dolari daha da asagi cekebilecegi ihtimali. Sanki bu mesele de cozulmus gibi yoksa bu kadar net aciklamalar olmazdi gibime geliyor. Gerceklesirse 5 ve alti gorulur mu izlemeye devam. Turkiyenin ekonomik durumunun gercek karsiligi USD nin 5 olmasi mi ? 7 olmasi mi ? Ya da kac olmasidir? Bunu bir bilebilsek...

Boyle bir senaryoda eninde sonunda gelmesi muhtemel kriz otelenmis veya etkisi azaltilmis olabilir. Dolarin 5 ve altina gelmesi durumunda kimsenin simdiki ultra zamli fiyatlari tutamayacagini ve enflasyonun da dusebilecegini haliyle mevduatcinin yine haline aglanacak duruma gelebilme ihtimalinin kuvvetlendigini de dusunen bir kitle var. Izlemeye devam.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Ben şahsen zaten önümüzdeki sene ocak şubat gibi 4.80 leri göreceğimizi sanıyorum, bu durumda bazı tl mevduatlar dolara dönecek, buda bankaların tl mevduat doygunluğunu dengeleyecek ve şuanda averaj %24 kabul edebileceğim faizlerin %20-21 bandına çekileceğini düşünüyorum, nisanda hissedilmeye başlayacak mart sonuna doğru ise aynı ağustos 2018e benziyen inanılmaz sıkışık bir piyasa ortamı tekrar dönecek. yani söylemem oki mevduattaki en önemli artışları sanıyorum ki mayıs sonu-haziran-temmuz-ağustos-eylül-ekim ve kasımda göreceğiz.

ben bu aralık ocak ve şubatı vakıfbank arı hesapta geçirmeyi düşünüyorum, sonrasına ise bakacağız, meblağ biraz büyük, her bankaya 100 şeklinde bölüyüm limit altında kalsın desem banka kalmayabilir öyle söyleyim, devlet yine para basar öder banka batar işleri teknik olarak biraz hikayede bakacaz artık.

Türkiye de malesef öyle eskisi gibi para bolluğu bitti, Türkiye bu süreçte bu krizden çıkmanın yolunu size komik gelecek fakat bilhassa devlet destekli tarım ve fason üretim yapan sanayici ile bulacak. Zaten elinde başka imkanıda yok. Köyünüz varsa ve şehre yakınsa burası önemli;şimdiden sulak arazi veya mandıra arazisi toplamaya başlayacağım.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Gelecek tarimda.
    Bu yuzden Hekts diyorum.
    YTD
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gelecek tarimda.
    Bu yuzden Hekts diyorum.
    YTD
    ciddiyetle takip ettiğim bir kağıt, eğer kafamdaki bazı şeyler olursa bundan 5 yıl sonra 150 lira olması pek şaşırtıcı olmaz gibi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    ciddiyetle takip ettiğim bir kağıt, eğer kafamdaki bazı şeyler olursa bundan 5 yıl sonra 150 lira olması pek şaşırtıcı olmaz gibi.

Sektorun icinde yillarca calismis bur tanidigim da 10 senede 1 milyar dolarlik piyasa degerine ulasabilecek bir sirket bu sekilde buyumeye devam ederse demisti.
    Ben de Allaaaaaah!! diye bagirmistim bunu duyunca
    YTD diyelim yine..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    İsterseniz 40 yıllık mevduatçı olun.. dolar 6,6 - 7 arasında faizler 625 baz puan arttı. bu faizleri 2019 da göremeyeceksiniz net!

Zaten stopaj avantajı ile faizler 28-29 lara geliyor şuan 5 ay önce 20 yıllık mevduatçı %11 e tamah ederken şimdi %30 u bulmul %35 i arıyor şaşırıyorum
    5 ay önce enflasyon 25 miydi? Bu gerçeği görmezden gelip kendi elin ile paranın erimesi için bankaya kullandırmak akıl kărı mıdır?

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Hakan Atilla da ceza almayacaktı... ABD de kuvvetler ayrılığı güçlü işler. Yargı kimseyi takmaz!
    Halkbanka verilecek ceza yargının değil, hazine bakanlığının konusu Abd'de.

Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

7.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Halkbanka verilecek ceza yargının değil, hazine bakanlığının konusu Abd'de.

OFAC verecek cezayı diye biliyorum.

Asıl önemli olan ABD de işlerin nasıl yürüdüğü. Trump dedi diye olmaz hiçbir şey, sistem konuşur. Yapılan iş kanunda suç olarak belirtilmiş ise ona göre işlem yapılır. Orada yaşamış biri olarak söylüyorum bunları...

Sonuç olarak, bekleyip görelim. Bende merak ediyorum sonucu.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. Kendi aramızda mevcut durumdaki mevduat faizlerinin yeterli olup olmamasını tartışa duralım. Bir şeyleri değiştiremedikten sonra pek anlam ifade etmiyor. Gelecekteki vadeleri stopajsız geçirmek ( uzun bağlayarak) veya faizlerin daha da artacağını analiz etmek için durum değerlendirmesi yapmak elbette yararlı.
    En son ötv indirimleri ile birlikte sıkılaştırıcı politikalara ters bir bicimde yine genişlemeci politikalar izlendiği görülmektedir. tüketimi arttırarak yavaşlamanın etkisini otomotiv ve konut üzerinden almak için bir kez daha ötv indirimleri gelmiştir. Bu kaçıncı diyebiliriz. Hatta talebi öne çeken uygulamalar gelecek senelerde harcaması gereken tüketimin ,gelirlerin şimdiden etkisinin azaltılması yönünde olduğuda aşikardır. 2008 krizinden çıkarken uygulanan düşük faiz bol likitide ile tüketime yönelme bizi yüksek büyümelere götürdü. maalesef biz bu ekonomik yaklaşım ile buralara geldik ve bundan sonrada aynı politikalar ile süreci devam ettirme yoluna gidiyoruz. Ama mevcut dünya aynı dünya değil.
    Ama bu uygulanan yöntem de bir seçimdir sonuçta
    Şu aralar bir raporda gördüğüm haziran ayında TCMB nın faiz indirimine gidebileceği beklentisi ve birkaç ekonomistin dilinde olan
    merkezin ocak ayından sonra faiz indirimine gitmek isteyebileceği konuşulduğunda herkes buna mantıksız söylemler olarak bakmasın. MEVCUT iktidar bu ekonomiyi düşük faiz yüksek kur ikiliminde sürdürmektedir ve bu bundan sonrada böyle olacaktır.
    Son dolar tl kurunun 7.21 leri gördüğü ortamda rahip meselesi ve ABD ile ilgili atışmalar bu kadar yüksek seviyelerin görülmesine sebep olmuştur. tabiki bunun bir operasyon olduğu bir şekilde anlatılmıştır.
    Bundan sonrada farklı bir gelecek bizi beklememektedir.

Sayfa 24/1012 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •