Originally Posted by
DRİZM
Sayın Erhan bey ve değerli töpik izleyicileri ;
sonuç olarak temettü için hisse almayalım mı?
Ya da hisse seçerken temettüyü dikkate almayalım mı?
Ya da sadece teknik ile mi alım-satım yapalım?
ya da temel + teknik mi ?
Temettü yatırımcılığı mantıksız ise mantıklı yatırım tarzı için önerileriniz nelerdir ?
heh şöle sadede gelelim.
Cevap veriyorum
1. Cevap temettü veren bir hisseyi alabilirsin.
2. Evet hisse seçerken temettüyü dikkate almamalısınız. Veriyorda olabilir vermiyorda olabilir. Şu an veriyorsa ilerde vermeyebilir şu an vermiyorsa ilerde verebilir. BU yuzden buna bakarak hisse alınmaz cunku bir hissenin temettü politkası önceden belli değildir zaten.
3. Hayır.
4-Hem temel analiz hemde teknik kullanılmalı Temel analiz asıl rasyonuz olacak teknıgı Uygun fiyatlı alım noktasını belırlemek ıcın kullanacaksınız. İsteyen trade amaçlı teknıkte kullanabilir isteyen sadece alım yapıp beklemek ıstıyorsa uygun alım noktasını belırlemek ıcın teknık analiz yapabilir.
Temettü yatırımcılıgı diye bir yatırımcılık çeşidi Böyle bir yatırım çeşidi türü olmamalı Niye dersen Temettü önceden belli değildir. Bir hisse ben sürekli temettü dağıtacagım diye acıklama yapmaz keza başka bir şirkette ben hiç temettü memettu dagıtmayacam diye acıklama yapamaz. Dolayısıyla temettü politikaları zamanla değişiklik gösteren bir durumdur. Temettü dağıtan olarka bildiğiniz bir şirket gelecek 3 5 yılında hiç temettü dağıtmayadabilir bunun bir garantisi yok dolayısıyla temettü dağıtmayınca satıp temettü dağıtana geçmek filan gibi bir anlayış olamaz bana göre...
Bir şirkete ortak olurken şirketin büyümesi gelişmesi kar etmesine bakarsınız. Temettüye bakmayı sanki bulunmaz bir nimetmiş kutsal kaseymiş gibi sunulunca insanlar temettü dağıtımını kutsal kase zannetmekte. Hal böyle olunca kötü bir hissseyi bile sırf temettü verim oranı yüksek diye almakta ve sonucunda zarara ugramakta.
Yakında açacagım konu baslıgımda bir hisse senedini alırken tepeden tırnaga nasıl bakıp alım yaparız hepsini anlatacağım zaten.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri