Sayfa 10/106 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. Sayın Erhan bey ve değerli töpik izleyicileri ;
    sonuç olarak temettü için hisse almayalım mı?
    Ya da hisse seçerken temettüyü dikkate almayalım mı?
    Ya da sadece teknik ile mi alım-satım yapalım?
    ya da temel + teknik mi ?

Temettü yatırımcılığı mantıksız ise mantıklı yatırım tarzı için önerileriniz nelerdir ?

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Erhan bey ve değerli töpik izleyicileri ;
    sonuç olarak temettü için hisse almayalım mı?
    Ya da hisse seçerken temettüyü dikkate almayalım mı?
    Ya da sadece teknik ile mi alım-satım yapalım?
    ya da temel + teknik mi ?

Temettü yatırımcılığı mantıksız ise mantıklı yatırım tarzı için önerileriniz nelerdir ?
    heh şöle sadede gelelim.

Cevap veriyorum

1. Cevap temettü veren bir hisseyi alabilirsin.
    2. Evet hisse seçerken temettüyü dikkate almamalısınız. Veriyorda olabilir vermiyorda olabilir. Şu an veriyorsa ilerde vermeyebilir şu an vermiyorsa ilerde verebilir. BU yuzden buna bakarak hisse alınmaz cunku bir hissenin temettü politkası önceden belli değildir zaten.
    3. Hayır.
    4-Hem temel analiz hemde teknik kullanılmalı Temel analiz asıl rasyonuz olacak teknıgı Uygun fiyatlı alım noktasını belırlemek ıcın kullanacaksınız. İsteyen trade amaçlı teknıkte kullanabilir isteyen sadece alım yapıp beklemek ıstıyorsa uygun alım noktasını belırlemek ıcın teknık analiz yapabilir.

Temettü yatırımcılıgı diye bir yatırımcılık çeşidi Böyle bir yatırım çeşidi türü olmamalı Niye dersen Temettü önceden belli değildir. Bir hisse ben sürekli temettü dağıtacagım diye acıklama yapmaz keza başka bir şirkette ben hiç temettü memettu dagıtmayacam diye acıklama yapamaz. Dolayısıyla temettü politikaları zamanla değişiklik gösteren bir durumdur. Temettü dağıtan olarka bildiğiniz bir şirket gelecek 3 5 yılında hiç temettü dağıtmayadabilir bunun bir garantisi yok dolayısıyla temettü dağıtmayınca satıp temettü dağıtana geçmek filan gibi bir anlayış olamaz bana göre...

Bir şirkete ortak olurken şirketin büyümesi gelişmesi kar etmesine bakarsınız. Temettüye bakmayı sanki bulunmaz bir nimetmiş kutsal kaseymiş gibi sunulunca insanlar temettü dağıtımını kutsal kase zannetmekte. Hal böyle olunca kötü bir hissseyi bile sırf temettü verim oranı yüksek diye almakta ve sonucunda zarara ugramakta.

Yakında açacagım konu baslıgımda bir hisse senedini alırken tepeden tırnaga nasıl bakıp alım yaparız hepsini anlatacağım zaten.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Sayın Erhan Bey ;

bu ve diğer topiklerde temettü etkisizliği hakkkında yazdığınız yazılara rağmen, sadece temettü verimini dikkate alarak yapılan uzun vadeli yatırımın harika getiriler yarattığını söylesem.....

4.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Erhan Bey ;

bu ve diğer topiklerde temettü etkisizliği hakkkında yazdığınız yazılara rağmen, sadece temettü verimini dikkate alarak yapılan uzun vadeli yatırımın harika getiriler yarattığını söylesem.....
    Buna uzun vadeli derseniz temettu yatirimcilari da karsi cikar, devamliligi saglamasi esastir; ben bilesik faizi temettu ile saglamak isterim erhan bey sirketin oz buyumesiyle saglamak ister ama ikimizde temettu icin kredi cekecek ya da gelecegini ipotek edecek sirkete karsiyizdir...
    Saygilarimla

ytd

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Erhan Bey ;

Temettü odaklı yapılan yatırım Sağlık bir yatırım çeşidi değildir.

Zamanında migros devasa bir temettü dağıtmış ve yerle bir olmuştu.

O gün mgros temettü odaklı alanlar bugun hiç sesleri çıkmıyor.

keza bedelsiz ilede sağlıklı yatırım yapılmaz.

Tüm bunları anlayabilmeniz için önce bir hisse senedi neden borsada borsadaki fiyatlar hangi kriteri esas alır. Piyasa değeri ne demek araştırmanız lazım. Piyasa değeri bilanco kar vb gibi terimler niye borsada var.

Tüm bunları anladıktan sonra bir hisse senedinin sadece temettü vermesine dayandırılarak kazandırdıgını idda etmek akıl ve mantık işi değildir.

Borsa kolay bir arena değil bir şeyi tam kavrayabilmeniz için diğer konularıda biliyor olmalısınız konular birbirine zincirleme bağlı borsada.

Birşeyi bilmediğiniz zaman ötekini bilseniz dağı mantık kuramaz veya yanlış mantık kurarsınız.

Her türlü yöntemle neyin ne oldugunu anlataya çalıştım. Daha fazla ne yapmalıyım bilemiyorum.

Temettü veren bir hisse ile kazanılmaz diyen kimse yok.

Fakat sadece temettü odaklı yatırım yanlıştır.

Temettü bakılası bir kriter değildir. bugun var ise yarın yoktur temettü

Froto elinizde vardır belki gelecek yıllarda temettü dağıtmazsa ne yapacaksınız ????

sadece temettü verimiyle harika paralar kazanabiliyoruz gibi bir iddada bulunmuşsunuz bunu ıspat etmelisiniz ?

Nasıl ıspat edeceksiniz. Yükselişin tememettü ödenmesinden kaynaklandıgını nasıl ıspatlayacaksın belkide bilancodan dolayı yükseldi. Belkide yatırım beklentisiyle yükseldi ???

işte bu yuzden mantıklı düşünmeye davet ediyorum sizleri. Örnekler üzerinden gitmenizi tavsiye ediyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Sayın Erhan bey, Spartan bey ve değerli topik okurları ;

2 adet konuyu açıklığa kavuşturmama izin veriniz :

1-- Eğer zahmet olmazsa öncelikle aşağıda linkini vereceğim videoyu izleyiniz. Açıklayıcı olması acısından video teknoloji hakkında ; fakat siz "teknoloji" yerine "borsa yatırımı" kelimelerini koymalısınız :
    örneğin : teknolojiye atarlanan adam.......borsa yatırımına atarlanan adam vb.
    Link burada : https://www.youtube.com/watch?v=F-pt5Ng0k7Y

2-- 2005 den bu yana ne kazandınız, bu kazanç için ne kadar zaman, para vb. harcadınız ? Bunu bir düşünün. Ben bizzat kendiminkini söyleyeyim : 2007 sonu gibi temel analizine bakarak ALKİM toplamaya başladım ; hiç satmadığım gibi verdiği temettülerle de alım yaptım. Bugün itibariyle maliyetim 3,3 TL, bugünkü fiyatı ise 27,5 TL.

Sayın Topik okurları ; amacım kimseye akıl vermek hele hele işini öğretmek DEĞİLDİR....Ben söyleyeceğimi söylerim, beğenen uygular hatta daha da geliştirir, beğenmeyen kendi işine bakar.

Burada keseyim, lütfen başka görüşleri olanlar da katılsın.....

Saygılarımla.....

7.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Erhan bey, Spartan bey ve değerli topik okurları ;

1-- Eğer zahmet olmazsa öncelikle aşağıda linkini vereceğim videoyu izleyiniz. Açıklayıcı olması acısından video teknoloji hakkında ; fakat siz "teknoloji" yerine "borsa yatırımı" kelimelerini koymalısınız :

2-- 2005 den bu yana ne kazandınız, bu kazanç için ne kadar zaman, para vb. harcadınız ? Bunu bir düşünün. Ben bizzat kendiminkini söyleyeyim : 2007 sonu gibi temel analizine bakarak ALKİM toplamaya başladım ; hiç satmadığım gibi verdiği temettülerle de alım yaptım. Bugün itibariyle maliyetim 3,3 TL, bugünkü fiyatı ise 27,5 TL.

Sayın Topik okurları ; amacım kimseye akıl vermek hele hele işini öğretmek DEĞİLDİR....Ben söyleyeceğimi söylerim, beğenen uygular hatta daha da geliştirir, beğenmeyen kendi işine bakar.

Saygılarımla.....
    Merhabalar,
    Videoyu izleyemedim sonra izleyecegim, temel analizle temettu verimi yuksek bir hisse almak benim de tercih ettigim bir konu, demek istedigim sadece temettu verimine bakmak dogru degil. Bir de tek bir hisse secmez kazanci artirsa da kayip ihtimalini de arttirir, yabancilar hisse sayisi icin 12 18 arasi diyor, bizde 5 10 arasi tercih ediliyor.
    Sayvilarimla

ytd

8.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Erhan bey, Spartan bey ve değerli topik okurları ;

Saygılarımla.....
    1. mesajı anladım akışına bırakmayı Bu sizinle alakalı değil benimle alakalı zaten ben duramıyorum bırakamıyorum.

2. 4,33 baz alırsam ortama 2007 sonları şu ankı duzeltılmış fiyat bugunle beraber

grafik üzerindeki kazancın 6,3 kat.

Eğer her temettü ile hemen eksiksiz lota cevirdi isen kazancın 6,2 ile 6 kat arasında bir yerdedir.

eğer temettü ile lot almayıp yediysen kazancın 5,5 kat ile 6 kat arasında bir yerdedir.

Dolayısıyla senin 27,5 / 3,3 maliyet = 8,3 kat kazanman imkansız çünkü şu an gördüğün maliyet senin toplamda elde ettiğin getiriyi göstermez. Toplam paranın ne oldugu gerçek kazancını gösterir. gerçek kazancın yukardaki yazdıgım maddelerın içinde.

HA eğer dersenki ben temettü aldıgımda aracı kurum malıyet düşürmüyor ozman 8,3 kat kazanmışsındır.

Tüm bunların haricinde senin şunuda düşünmeni isterim.

ALKIM sen aldıktan sonra hiç temettü dağıtmasaydı ve yarın dağıtmadıgı tüm temettüyü toptan dağıtacak olsaydı.

Aynı getiriyi elde edermiydin edemezmiydin. Ederdim diyorsan sorun yok ama edemezdim diyorsan bence sorun var.

Sayfa 10/106 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •