Sayfa 278/1012 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by hello Yazıyı Oku
    İkimizde ayni kaderi paylastik bi gazla 20 bin dolar aldim baktim olmiycak dahada gidiyor assagiya 7 bin zararina sattim satmasaymisim 9 bin olacakmis..iyiki satmisim diyorum... Al sat isleri bize göre degilmis anlamis oldum

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sen benden iyisin benim zararkes yapma sansim oldu acgozlulukten yapmadim. Forumlarda yazilanlara kandim nasolsa yukselir dedim. Suan ise hic sansim kalmadi. Artik zararimi hesaplamiyorum bile. Belki dolar 6 olsa yine zararda olucam emin degilim bu sebeple ne zaman dolardan cikmam gerektigini de kestiremiyorum. Baharda ev almayi planliyoruz. Dolar en az 7 olmazsa hanim o eve sokmaz ya beni
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Nasıl yani!!!
    Sattın mı hisselerini???

Walla inanmam..
    Sattim yazdim mi?
    Eski hisseler duruyor.
    Yeni bir sey almiyorum.
    Bu sene pek bir sey alamadim doviz almaktan.
    Ama en kisa zamanda geri donecegim insallah.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Agalar bakin haftaya stopaj uzatilmayacak. Neden mi
    Simdi hukumetin faiz dusurme istegi neden? Millet mevduattan ciksin para donsun. Eee stopaj uzatilirsa bu istek yerine gelir mi? Hayir
    Bana gore saglam sicak para ile dolari baskilarken cifte yumruk atacaklar. Hem faizi 300 baz dusurup hemde stopaji kaldiracaklar. Boylece mevduatcinin zarari yuzde 6 faiz dususu olacak. Asagi trenddeki dolara gecmeyi dusunmeyecek ve 15-18 arasi faize denk gelen oranlari kabullenecek. Benim dusuncem bu yonde. Tabiki ytd!!!

4.  Alıntı Originally Posted by hello Yazıyı Oku
    İkimizde ayni kaderi paylastik bi gazla 20 bin dolar aldim baktim olmiycak dahada gidiyor assagiya 7 bin zararina sattim satmasaymisim 9 bin olacakmis..iyiki satmisim diyorum... Al sat isleri bize göre degilmis anlamis oldum
    kra
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dolarda al sat yapmayacaksınız. Bizler küçük yatırımcıyız. Alıp bir kenara atacaksınız. Ve bu paraya ihtiyaç duymayacaksınız. Dolar öyle istikrarlı bir şekilde artmaz ve düşmez.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sen benden iyisin benim zararkes yapma sansim oldu acgozlulukten yapmadim. Forumlarda yazilanlara kandim nasolsa yukselir dedim. Suan ise hic sansim kalmadi. Artik zararimi hesaplamiyorum bile. Belki dolar 6 olsa yine zararda olucam emin degilim bu sebeple ne zaman dolardan cikmam gerektigini de kestiremiyorum. Baharda ev almayi planliyoruz. Dolar en az 7 olmazsa hanim o eve sokmaz ya beni
    Kisa vadeli dusunme. Dolarin dusmesinde Brent petrolun 86 dolardan 58 dolara gelmesi etkili oldu. Abd ile iliskiler duzeldi ve bir anda Fed guvercinlesecek diye algi olusturuldu.

Ancak Turkiye nin makro ekonomik gostermeleri duzelmedi, tam tersine kotulesti. Dis ticaret aciginin azalmasi, cari fazla vermemiz vs bizim marifetimizle olmadi, tam tersine Turkiye nin cari fazla vermesi krizin habercisidir, cunku uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder.

Ayni sekilde kredilerde ki daralmada, sanayi verilerinde ki ciddi dususte SOS veriyir.

Yine tahvil faizlerinin dusmesi de tipki 1994 te yapildigi gibi ihalelerin iptal edilmesi ile oldu. Yani ortada suni bir duzelme var, rasyonel degil.

Petrolun de daha fazla dusmesi iyi olmaz. Kisaca dunya 2019 2020 de buyuk bir global krizi konusmaya basladi. Yeni bir QE olmayacagina gore bu krizden en cok etkilenecek ulkelerin basinda Turkiye geliyor.

En kucuk olumsuz haberler TL uzerinde baski olusturur. Bu yuzden mumkun oldugunca iktidar Abd ile surtusmemeye dikkat ediyor.

Secim yaklasiyor. Su kosullarda iktidarin buyuk kentlerde kazanmasi kesin degil. Oyle olsaydi Mhp nin kapisina gitmezlerdi.

Aceleci olma. Algilarin seni uzmesine izin verme. Mart ayina daha cok var. Ev almakta da aceleci olma.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sattim yazdim mi?
    Eski hisseler duruyor.
    Yeni bir sey almiyorum.
    Bu sene pek bir sey alamadim doviz almaktan.
    Ama en kisa zamanda geri donecegim insallah.
    Syg,
    Yani eski hisselerimin üstüne yine hisse eklemeye devam edeceğim diyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Dolarda al sat yapmayacaksınız. Bizler küçük yatırımcıyız. Alıp bir kenara atacaksınız. Ve bu paraya ihtiyaç duymayacaksınız. Dolar öyle istikrarlı bir şekilde artmaz ve düşmez.
    Cok dogru..
    Dolar bekler bekler sonra yillarin acisini cikarir kisa zamanda..
    Genelde overshoot eder ve bunu ters yonde duzeltir.
    Bu nedenle dolar ufak ufak duzenli olarak sanki bir hisse senedini biriktirir gibi biriktirilir, temettu alir gibi faizi alinir.
    Bu yaz ki gibi bir hareket olursa bir kisimi satilabilir..
    Baska turlu dolardan para kazanilamaz.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Kisa vadeli dusunme. Dolarin dusmesinde Brent petrolun 86 dolardan 58 dolara gelmesi etkili oldu. Abd ile iliskiler duzeldi ve bir anda Fed guvercinlesecek diye algi olusturuldu.

Ancak Turkiye nin makro ekonomik gostermeleri duzelmedi, tam tersine kotulesti. Dis ticaret aciginin azalmasi, cari fazla vermemiz vs bizim marifetimizle olmadi, tam tersine Turkiye nin cari fazla vermesi krizin habercisidir, cunku uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder.

Ayni sekilde kredilerde ki daralmada, sanayi verilerinde ki ciddi dususte SOS veriyir.

Yine tahvil faizlerinin dusmesi de tipki 1994 te yapildigi gibi ihalelerin iptal edilmesi ile oldu. Yani ortada suni bir duzelme var, rasyonel degil.

Petrolun de daha fazla dusmesi iyi olmaz. Kisaca dunya 2019 2020 de buyuk bir global krizi konusmaya basladi. Yeni bir QE olmayacagina gore bu krizden en cok etkilenecek ulkelerin basinda Turkiye geliyor.

En kucuk olumsuz haberler TL uzerinde baski olusturur. Bu yuzden mumkun oldugunca iktidar Abd ile surtusmemeye dikkat ediyor.

Secim yaklasiyor. Su kosullarda iktidarin buyuk kentlerde kazanmasi kesin degil. Oyle olsaydi Mhp nin kapisina gitmezlerdi.

Aceleci olma. Algilarin seni uzmesine izin verme. Mart ayina daha cok var. Ev almakta da aceleci olma.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Guzel toparlamissin.
    Tumune katiliyorum.
    Bu olumlu hava zahiri.
    Keske gercek olsa ama degil.
    Dolar dolardir..
    TL bir iluzyondur.
    Syg,

Sayfa 278/1012 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları