Sayfa 305/1012 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,433 - 2,440 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2004 ve 2005 yıllarında faiz bugünkü gibi %20'nin üzerindeydi. O nedenle döviz getirisinin 2004-2005 pivot noktasını da kapsayacak şekilde bugüne kadar TL faizini yenme potansiyeli oluşamıyor. Ancak 6TL ve üzerinde buna rağmen 2004 ve 2005 yıllarını da kapsayacak şekilde döviz getirisi öne çıkıyor.
    Tüm dünyada 2013 sonrası yeni bir 10 yıla girdiğimizi düşünüyorum muhtemelen yeni dönemin tam ortasında sayılırız.

Hala hafızalardan 2003-2013 dönemi silinmedi ve çoğu kişi hala o günlerdeki gibi bir dönemin geri geleceğini düşünse de ben yeni

bir 10 yıllık cycle içinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu döngü tüm dünyada 2013 de tetiklendi. Tıpkı anakaraların hareketi gibi yavaş

ve uzun geçecek olan bir döngüdeyiz.

2. Grafikte de görüldüğü üzere doların pahalı değil, ucuz olduğunu düşünmekteyim..bence...

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Görüşüm olumsuz. Zira yukarıda da belirttiğim gibi bu parasal ve likit olmayan varlıkların parasal krediler için teminatlandırılarak suni olarak parasal sermaye yaratma girişimi. Bence ciddi anlamda olumsuz olur.
    Zira VDMK demek aslında bankaların taşımakta zorlandıkları kredileri yeni bir taşıyıcıya devretmek demek. Banka bu varlıkları ne zaman taşımakta zorlanır?. Tabii ki varlıkların nakit akışları bozulduğunda.

Soru şu: Nakit akışı bozulmuş ve bankanın taşımak istemediği yükü başka finansörler neden taşısın?. Eğer nakit akışı bozulmamış ise banka bu varlığı neden üzerinden atmak istesin?

Büyük ihtimalle ileride işlerin düzeleceği ve VDMK ların nakit akışının düzeleceğini speküle etmek isteyen bir finansör arıyorlar. Bu risk karşılığında da banka karının bir kısmını bu finansör ile paylaşmaya razı olacak. Ama karın paylaşımı riskin paylaşımı ile doğru orantılı olacak. (yersen)

Burada kritik kelime merkez bankası. Eğer merkez bankası direk ya da dolaylı bir şekilde riski üstlenmeye istekli yeni finansörleri açık ya da el altından desteklerse bu sürecin sonu hiper enflasyona gidebilir.

VDMK'lardaki tek önemli şart merkez bankasının en ufak bir şekilde dahi olsa sürece bulaştırılmamasıdır. Yani VDMK'lara para yurt içi para arzından gelirse problem olmaz (ama işe de yaramaz zira yurt içi likidite ve parasal koşullar emme basma tulumba gibi olduğundan bir yerden alınıp diğer tarafa nakil gibi olur)

Veya yurt dışından kaynak sağlanarak VDMK finanse edilirse yine nispi olarak daha az problem çıkabilir.

Ancak yurt dışı borçlanma ile VDMK finansmanı yurt içindeki para arzınının yurt içi üretim çıktısı ile dengesini bozabilir. Bu da yine bir şekilde parasal bollaşma şeklinde etki edip devalüasyon baskısı yaratabilir.

Yani yurt içi üretim çıktısının hak etmediği bir dengede ve şekilde VDMK finasmanı yapılırsa (yurt dışı borç ile de olsa) olumsuz etki yaratabilir.
    Detaylı cevabınız için teşekkürler, özellikle TCMB kısmı bilgilendirici oldu.
    İyi günler.

faizler %4 e mi düşmüş

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    çok güzel bunu destekleyen bir örnekte iliştireyim;

1 yılda dünyada üretilen saat sayısının %2'si isviçre saatidir

ama dünyada 1 yılda, saatten gelen gelirin %50'sini alırlar.

Harika gerçekten.

6.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    faizler %4 e mi düşmüş
    Sorunuzu tam anlayamadık neyin faizinden bahsediyorsunuz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    çok güzel bunu destekleyen bir örnekte iliştireyim;

1 yılda dünyada üretilen saat sayısının %2'si isviçre saatidir

ama dünyada 1 yılda, saatten gelen gelirin %50'sini alırlar.

Harika gerçekten.
    marka olmanım gücü oda eşittir üretim gücü

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sorunuzu tam anlayamadık neyin faizinden bahsediyorsunuz?
    mevduat faizi tl arı hesap %5 halk % 4,5 yazıyor.

Sayfa 305/1012 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •