Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6213 madde; 1 - 8 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    MB aralık sonu için viopta müthiş yüklü bir short pozisyonu var, bu nedenle ciddi bir yükseliş beklemiyorum, ne gerekiyorsa yapacaktır doları ay sonuna kadar düşük tutmak için, vioptan kazanacağı parayı şimdiden kullanır. Ya da daha büyük bir balık gelip doları sürer yukarı ve bankaya zararı geçirir, bakalım göreceğiz..
    Sonraki vadelerde fazla shortu yok bankanın, yılbaşına abanmış sadece.
    Viopta shortlayarak nasil spotu düşürüyor ikna olamıyorum bi türlü. Tamam psikolojik ve viop iyuncusu icin korkutucu etkisi gibi yan etkiler var ama şu konuyu bir açıklığa kavustursak. Bilen biri var mi?

2.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Viopta shortlayarak nasil spotu düşürüyor ikna olamıyorum bi türlü. Tamam psikolojik ve viop iyuncusu icin korkutucu etkisi gibi yan etkiler var ama şu konuyu bir açıklığa kavustursak. Bilen biri var mi?
    VİOP tamamen lokal bir piyasadır. Global piyasaya etkisi sıfır kere sıfırdır.
    İç piyasanın dolara olan talebini azaltmak amacı ile ilk hamle fx te kaldıracın 10 a düşürülmesi ve 50 bin limiti oldu. Bankalarda spreadler arttı. En son hamle viop. iç piyasadaki talep azalsa ne olur azalmasa ne olur.
    Sizin 10 kaldıraçla yaptığınız işlemin 100 katını global piyasa yapıcı aynı para ile yapıyor.
    Yoksa tüm pariteler arası korelasyonlar kalkardı. iç piyasa da faiz falan artırmadan yüklenirdi merkez viop a basardı tl
    tl ile doları düşürürdü. Ne güzel hayat tl bas dolar düşsün

3.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Viopta shortlamanın spot piyasaya etkisi yok ancak şöyle bir durum var: MB viopta doları shortlar, daha sonra doların düşüşünde vioptan para kazanacağını bildiği için elindeki imkanlarla (faiz artırımı, dolar satımı, bilmediğim başka gizli yollar vb) spotta doları baskılar ve düşürmeye çalışır. Hatta bu işi zararına yapabilir çünkü başarırsa vade sonunda vioptan kaldıraçlı para gelecektir. Mesela aralık sonuna 6.38 maliyetle dolar shortlamış, bir lira gibi karda şu an. Benim bu anlattığımı MB dışında hisselerde büyük oyuncular yapıyor, viopta kaldıraçlı pozisyon alıp sonra spot hisse fiyatını ona uydurarak parayı asıl vioptan vuruyorlar.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Viopta shortlamanın spot piyasaya etkisi yok ancak şöyle bir durum var: MB viopta doları shortlar, daha sonra doların düşüşünde vioptan para kazanacağını bildiği için elindeki imkanlarla (faiz artırımı, dolar satımı, bilmediğim başka gizli yollar vb) spotta doları baskılar ve düşürmeye çalışır. Hatta bu işi zararına yapabilir çünkü başarırsa vade sonunda vioptan kaldıraçlı para gelecektir. Mesela aralık sonuna 6.38 maliyetle dolar shortlamış, bir lira gibi karda şu an. Benim bu anlattığımı MB dışında hisselerde büyük oyuncular yapıyor, viopta kaldıraçlı pozisyon alıp sonra spot hisse fiyatını ona uydurarak parayı asıl vioptan vuruyorlar.
    Birkaç yerde birşeyler okudum anlamak için ama temel olmayınca kafam basmadı. Hadi Merkez 600 bin kontrat shortluyorda bunun karşısında 600 bin de longlayan var. Ha bunlar uzlaşmaya gidip kaybedeceğinin bile bile niye bu kadar longlar. Kaç vadedir de aynı şey. Yani madem bir mantığı var bir sistem var 50 bin kontratla döndürün kardeşim. 600 bin kontrat ne ola))

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Şu durumda mb faiz artırabilir (mi), piyasaya döviz sürebilir (mi), veya daha once yaptigi diğer kısıtlamalara gidebilir (mi). Var mı mb için önerisi olan?

6.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Londra swaplarını da kapattılar.. halen kapalı bildiğim kadarıyla.. şu an için kendin çal kendin oyna durumu var biraz..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •