Sayfa 683/777 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,457 - 5,464 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Doğru zamanda alım yaptık. 5,3 artık destek olacak mı onu araştırmak yeter. 5,3 destek olduğu sürece taşırım.
    Alım için beş lirayı bekleyen çok vardı, neden böyle bir sayıya bağlanılıyor anlamıyorum, ya 5.01'den dönerse de malsız kalıp arkasından izlersen ? Madem alacaksın az da olsa daha yukarıdan da al da beklediğin yere kadar düşmezse teselli olur.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Alım için beş lirayı bekleyen çok vardı, neden böyle bir sayıya bağlanılıyor anlamıyorum, ya 5.01'den dönerse de malsız kalıp arkasından izlersen ? Madem alacaksın az da olsa daha yukarıdan da al da beklediğin yere kadar düşmezse teselli olur.
    Ayrıca başkanın uzun süre konuşmayacağını düşündüler ama o duramaz ki 😊

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kurdaki bu yükseliş faiz lobisinin işi olmalı.

Damadı şehriyari bu şekilde yorum yaparsa şaşmam.

4. Gerek jeopolitik riskler gerekse finansal ve makro parametrelerde son üç ayda ciddi bir düzelme olmamasına rağmen nerdeyse 5,10 a gelen usdtry nihayet daha rasyonel bir fiyatlamaya gitmek için hamle yaptı.. bakalım hamlenin devamı gelecek mi ?

5,50 altı hala köpük ancak ilerleyen zamanda rasyonel fiyatlama 6 ya doğru yaklaşacaktır. Ayrıca gelinen Bu enflasyonist ortamda faiz indirimi konuşulması için kurun 6 ve üzerinde dengelenmesi lazım.. aksi halde bu kez seçimden önce fantastik fiyatlamalar görebiliriz.. tabii bu durumun fantastik sonuçları da olur 🙂

Ytd...

5. Sanırım, 13 Aralık'taki Merkez Bankası toplantısı mimlenmiş oldu. Faizler düşerse, döviz çıkacak, faizler sabit kalırsa, döviz düşecek. Toplantıyı yapan kurum, aynı zamanda vadeli döviz piyasasında da oynuyor. Hakkımızda hayırlısı! Merkez bugün gene satış yapmış.

Merkez para kaybederek dövizdeki çıkışı yavaşlatmayı mı amaçlıyor, yoksa, noel tatili için yabancılar gitmişken yerlileri söğüşleyip tırsıtmak mı istiyor? Bunu çözse, çözse, oyun teorisinin dehası John Nash çözer! Mevzu beni aşar.

6. MB aralık sonu için viopta müthiş yüklü bir short pozisyonu var, bu nedenle ciddi bir yükseliş beklemiyorum, ne gerekiyorsa yapacaktır doları ay sonuna kadar düşük tutmak için, vioptan kazanacağı parayı şimdiden kullanır. Ya da daha büyük bir balık gelip doları sürer yukarı ve bankaya zararı geçirir, bakalım göreceğiz..
    Sonraki vadelerde fazla shortu yok bankanın, yılbaşına abanmış sadece.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    MB aralık sonu için viopta müthiş yüklü bir short pozisyonu var, bu nedenle ciddi bir yükseliş beklemiyorum, ne gerekiyorsa yapacaktır doları ay sonuna kadar düşük tutmak için, vioptan kazanacağı parayı şimdiden kullanır. Ya da daha büyük bir balık gelip doları sürer yukarı ve bankaya zararı geçirir, bakalım göreceğiz..
    Sonraki vadelerde fazla shortu yok bankanın, yılbaşına abanmış sadece.
    Viopta shortlayarak nasil spotu düşürüyor ikna olamıyorum bi türlü. Tamam psikolojik ve viop iyuncusu icin korkutucu etkisi gibi yan etkiler var ama şu konuyu bir açıklığa kavustursak. Bilen biri var mi?

8.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Viopta shortlayarak nasil spotu düşürüyor ikna olamıyorum bi türlü. Tamam psikolojik ve viop iyuncusu icin korkutucu etkisi gibi yan etkiler var ama şu konuyu bir açıklığa kavustursak. Bilen biri var mi?
    VİOP tamamen lokal bir piyasadır. Global piyasaya etkisi sıfır kere sıfırdır.
    İç piyasanın dolara olan talebini azaltmak amacı ile ilk hamle fx te kaldıracın 10 a düşürülmesi ve 50 bin limiti oldu. Bankalarda spreadler arttı. En son hamle viop. iç piyasadaki talep azalsa ne olur azalmasa ne olur.
    Sizin 10 kaldıraçla yaptığınız işlemin 100 katını global piyasa yapıcı aynı para ile yapıyor.
    Yoksa tüm pariteler arası korelasyonlar kalkardı. iç piyasa da faiz falan artırmadan yüklenirdi merkez viop a basardı tl
    tl ile doları düşürürdü. Ne güzel hayat tl bas dolar düşsün

Sayfa 683/777 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •