şöyle bir özel mesaj gelmiş ben anlamadım ilgilenen olursa bakabilir.
liste hazırlatıp sonra onun içinden seçim yapmaktan bahsediyor
bu durum beni aşar.

Alıntı Originally Posted by ideal
selamlar.. forumda sizi konuya hakim biri olarak gördüğüm için sormak istedim. foruma yazamıyorum. Nedenini de anlamadım. Sanırım üyeliğimin yeni açılmasından kaynaklı olabilir. Tiberius hocanında özel mesaja kapalı galiba.Bir sorum olacaktı.. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum...
Lütfen yardım ediniz..

Hocam ideal üzerinde bir dizi kodu yamaya çalıştım fakat başaramadım..

Yazmak istediğim şöyle birşey

Mesela günlük grafiği açtığımızda sondan (BarSayisi-1) , başa (i=0 ) kadar tüm günleri tarayarak sadece gün içinde en düşük ve en yüksek fiyat arasında %5 lik bir fark olan günleri bularak diziye atmasını istiyorum. Ve sonrasından örneğin dizideki sıralı olarak kaydedilen günlerden (yani sadece istediğim şart sağlanmış günler arasından. Burada yeni bir değişken tanımlayarak sondan başa doğru taradığımız grafikteki uygun şartlı barları yeni tanımladığımız indis değişkenine sıralı atması lazım. En basitçe dizi içinden [1] indisli verisini çekmek istediğimde şarta uygun gerçekleşen en son değer gelmeli [3] dediğimde şarta uygun gerçekleşmiş sondan 3. gün bilgisine göre veriler gelmeli ) herhangi bir güne ait bilgiyi almak istersem nasıl yaparım? Birşeyler yazmaya çalıştım ama sonuç alamadım .. Yardımcı olursanız çok memnun olurum..

Yazmaya çalıştığım kod : (Ama çalıştıramadım)

var Bs = Sistem.BarSayisi;

float[] deger = new float[10]; //yüksek deger dizi tanımlamak

var Veri = Sistem.GrafikVerileri;
int j=0;
for (int i = Bs-1; i>=0; i--)
{
float fark = Veri[i].High-Veri[i].Low;
if (fark > Veri[i].Low*1.05F)
{
deger[j] = Veri[i].Low ; // deger içine düşük açılış kapanış yada bu gibi kullanılabilir verilerle matematiksel işlemlerle birlikte kullanarak yapabilirim..
j++;}

}
Sistem.Mesaj(deger[3].ToString());